Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

P0014 Hatası Ve Geçen Süredeki Hikayem

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda okarsli60 tarafından 4 Mayıs 2023 tarihinde açılan konu

1. okarsli60

okarsli60 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Öncelikle Merhaba,

Aranıza Adana'dan yeni katıldım, 2015 Model 1.2 Jump İ20 aldım. Yazım biraz uzun olacak ve bir kusurum hatam var ise affola.

Aracı aldığımda Motor lambası yandı ve kendimde olan cihaz ile kontrol ettiğimde P0014 hata kodu aldım. Adana'ya yeni geldiğim için yetkili servise götürmek istedim. Servise triger zincir kontrolü, motor arıza ışığı yandığını, aracın alt takım kontrolü ve yağ filtreler ve V kayış, Triger kontrolü, birde arka amatisör kontrolü yapmalarını istemiştim. Servis bana işçilik dahil 50.000₺ masraf çıkardı. Çıkardığı bu fiyat içinde triger zinciri vb. yok ıvır zıvır fiyat çıkarmışlar. istediğim parçaları( Buji takımı, 2 arka amortisör, yağ ve filtreler felan 11.000₺'ye hallettiler. P0014 hatası önceden kalıcı olarak bir kere silinmiş olarak gözüktü. servisten aldıktan sonra hata kodu yoktu. Olaylar bundan sonra başlıyor.

Arabayı 1-2 hafta kullandım araçta farklılık olmuştu, çekişi gidişi vb. daha sonra araçta hafif yağ kaçağı olduğunu fark ettim. Kendim kontrol yaptığımda üst kapağın köşesinden yağ kaçağı vardı. Çatlak varmış önceki yapan kişi oraya silikonlu ilaç sürmüş kaçağı kapatmak için.

Daha sonra bir tavsiye üzerine başka bir ustaya gittim. Üst kapağı orijinali ile değiştirdim üstündeki cıvatalar dahil komple orijinale çevirdik. Usta ile beraber 19:00'dan 23:00'a kadar aracı topladık. Ertesi gün araç çalışırken su damlatma yaptı ve motor arıza lambası yandı.

Sabah ustaya gittiğimde su kaçağının devridaim pompasından kaçak olduğunu tespit etti ve orijinal parça ile değiştirdik. (eski çıkan parçada conta kalmamıştı.)

Motor arıza lambasının kontrol sonucu sente attığını söyledi usta, onuda yaptırdım, sente ayarı yaparken triger zincir kontrolü istemiştim ve zincirin durumu hiç açıcı değildi komple set olarak değiştirdik. Aracı topladılar test felan yapıldı araç eskisinden kat kat iyi oldu, çalışma sesi gidişi vb. çok iyi duruma geldi. daha sonra motor arıza lambası tekrar yandı bu sefer P0014 hatası aldım. Usta eksantrik ve krank mili sensörlerini çıkardı sensörlerde hafif talaşlı çamurumsu yağ kalmış. Onlarida orjinali ile değiştirdim. Hata gitti.

Bayram dolayısı ile memlekete gidecektim. Yolda giderken yanmadı. Yarım saat sonra lamba tekrar yandı. ustayı aradım böyle böyle sıkıntı olmaz dedi. ben kendim hatayı sildim devam ettim. bir süre yanmadı. tekrar yola gidip aracı stop ettikten sonra ertesi gün çalıştırdığımda lamba tekrar yandı. ben bu süreçte toplam 1370km yol yaptım. Araçta ne tekleme var, ne zor çalışma, ne yakıt fazla tüketimi var, nede gidişinde problem yok.

Bayram dönüşü ustaya tekrar gittim temizleyici attırdım ve yağ ile yağ filtresini tekrar değiştirdim. ve hata sorunu çözüldü. 2 gün sonra çukuru fark etmedim sert girdim ve lamba tekrar yandı hala yanıyor.

Toplam yaptığım masraf 22.000₺'yi buldu. Biraz titiz ve aracıma bakma konusunda düşkün olduğum için masraftan kaçın

biraz uzun oldu şimdilik af ola. şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim. Şuan aracın gidişinde, çalıştırmada hızlanmada herhangi bir problem yok. Maşallahı var ustaya gittikten sonra saat gibi çalışıyor araç. Araçta Motor Lambası yanıyor silmedim. bu sorunu nasıl çözebiliriz. Düşüncelerinizi ve fikrinizi bekliyorum.

Son düzenleme: 4 Mayıs 2023
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    @okarsli60 , aracınız hayırlı olsun , sizi biraz üzmüşe benziyor , uzun mesajınızın sonunda “ hyundaiden bıktım “ diyeceğini bekliyordum , yine de çok sabırlıymışsınız. Şimdiki araçlar genel olarak elektronik aksam ve sensörlerle donanmış olduğundan , önemsiz gibi şeylerde bile hata vermekte lamba yakmaktadırlar. Aracınızın keyfini çıkartın , bu konuda donanımlı ve tecrübe etmiş arkadaşlardan mutlaka çözüm odaklı yorumlar gelecektir. Bir i20 kullanıcısı olarak keyifli sürüşler dilerim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurforces bunu beğendi.
  3. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    teşekkür ederim düşünceleriniz için. Aracı ağır hasar kayıtlı olarak aldım ve uyguna aldığım için masrafı göze alarak aldım. Aracı alırken elimde olan param ile bir şey alıp zamanla bakımını yaptırıp binmek için aldım ve Adana bölgesinde ağır hasar kayıtlı normal hasar kayıtlı km yüksek araba piyasası oldukça fazla :) Sabırla aracı yavaş yavaş istediğim duruma getireceğim :)

adgny, onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Tekrar hayırlı olsun , Adanada sıkıntı yaşarsan Tarsus Sanayide çok tecrübeli bir usta var onu da tavsiye ederim size. Kolay gelsin inşaallah.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurforces bunu beğendi.
  5. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim hocam. şimdiki bulduğum usta çok titiz ve işini iyi yapıyor. ama aklımda olsun eğer ihtiyaç olursa tekrar yazarım size

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Her işin başı günümüzde maliyet olsa da aracıyla gerçekten severek keyifle uğraşanları görünce, bir otomobil aşığı olarak keyif alıyorum. Sorun olmasın tabiki, yapılanlar hep keyiften yapılsın isterim ama olunca da güzelinden yapılması keyifli oluyor. Yazınızdan bu yorucu denebilecek süreçten bile keyifle bahsettiğinizi hissettim. Allah kaza bela vermesin, keyifle sağlıkla kullanmanız dileğiyle.

adgny ve onurforces bunu beğendi.
  7. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    yorumunuz için teşekkür ederim. sıkılmadan aracı toplamaya devam. Doğum olduğu için maddi olarak kendimi sarsma imkanım yok. 2 ay sonra doğum var, doğum olduktan sonra tekrar kaldığım yerden devam edeceğim. motordaki kalan bir kaç sıkıntı sonrası. kapıların ayarları ile kapı fitillerin hepsini orijinali ile değiştirip ayar yaptıracağım. Öncelikle P0014 hatasını çözmem gerekiyor. çözemezsem komple motoru indirtip motor üzerinde ne kadar delik var ise tek tek temizlettirip motoru tekrar toplattıracağım :)

adgny ve onurforces bunu beğendi.
  8. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Çözüm önerisi olan var mı ?

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Öneriniz için teşekkür ederim. yarın sabah ustaya gideceğim radyotörden çıkan demir boru bağlantısında hafif kaçak var onu göstereceğim. Gitmişten yağ valfini değiştiririm.

11. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Bugün araçta su damlatma ile hafif yağ damlatma vardı. Termostat girişi termostatı değiştim. Usta yağ kaçağının yağ kontrol valf sensöründen geldiğini söyledi. Yağ kontrol valfi kırılmış. Büyük ihtimal P0014 arızası bu yüzden veriyordu. Henüz lamba yakmadı. Sorun çözülmüş gibi gözüküyor. Normalde silince kısa bir süre sonra yakıyordu yakmadı.

adgny, MSC, Gunesec ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    teşekkür ederim.

14. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    sorunum yağ valfini değiştirince çözüldü. herkese teşekkür ederim.

adgny bunu beğendi.
  15. adgny

adgny Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    671
    Ad Soyad:
    Ahmet D.
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Baya uğraşmışsınız, geçmiş olsun.

Evet araçlar masraf çıkarıyor ama masrafı hakkıyla yaptıktan sonra araç masrafı inkar etmediği zaman insanın gözüne harcadığı para falan görünmüyor :).

Baştan ağır hasarlı alıp masrafı göze aldığınızı okuyunca sevindim, en azından durumu bilerek ve fiyatını da ona göre almışsınız. Aracınız masraflardan sonra inşallah sıfır gibi olacaktır.

Aracın km'si kaçta?

onurforces ve okarsli60 bunu beğendi.
  16. okarsli60

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Şuana kadar yaptığım 25.000₺ ye yaklaştı ama yaptığım masrafa değdimi derseniz değdi. Eskisinden milyon kat iyi oldu gidişi vs değişti. Şuan araç 290.000 küsürde. Motor tarafını temizledim işim bitti. Şimdi kasa ve araç içine başlayacağım.

adgny ve MSC bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş