Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomobil Fiyatları?

'Sohbet' forumunda no good tarafından 5 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Döviz düşüyor, fiyatlar aynı. Piyasada neler oluyor? Ne zaman yeni otomobil almalı? Bir satıcı yeni modellerin artık Mart-Nisan gibi piyasaya sürüldüğü için yıl sonundan indirim için büyük beklentiniz olmasın diyor. Düşünceleriniz neler, ne önerirsiniz Arkadaşlar? Bu fiyatlarda balon yok mu?

Not: Değerli moderatör arkadaşım, konu yanlış yere açıldı ise yerini değiştirebilirsiniz.
    Selamlar.....

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet konu yanlış yere açılmış. Konunun getzle alakası yok.

3. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konu acıldıgı için yazayım ben her gun belli markaları ve modelleri takip ediyorum ve 2. araclarda asırı artıs var kendi aracımdan örnek vereyim mart nisan aylarında 15 bin 25 bin km arası team paket 1,6 eralara 27 bin 30 bin tl civarında isteniyordu ama şimdi bugun itibariyle aynı kmde aynı model paket eralara 30 bin 36 bin tl arasında para isteniyor sadece hyundaide degil diger markave modellerdede böyle artıs var bence bu fiyatlar bu kadar talep oldugu surece dusmez gibi geliyor

4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,120
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Adamın birisi arabasını satmak istiyor ama onun istediği fiyata o araba satılmaz bu kez internete satılmasın diye bir fiyat koyuyor , bunu gören biri muadil aracına aynı veya bin lira fazla koyuyor , bu iş köylünün uyuz eşeği hikayesini hatırlatıyor , '' adamın biri hiç bir özelliği olmayan uyuz eşeğini her hafta hayvan pazarına getiriyor ve her hafta bir önceki haftadaki fiyattan biraz daha yüksek isteyerek sürekli fiyatı artan bir grafikte olan bu eşek herkesin dikkatini çekmeye başlıyor , evet adam uyuz eşeği satamıyor hiç bir istediği fiyata ama olması gereken eşek fiyatları da bu nedenle artıyor '' araba fiyatları da böyle görünüyor.

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    ben aracımı 1 sene önce 21.500 e aldım ( 51000 km de ) şuanda ilanlara baktım 150.000 km de arabaya 26 yazan var.

mal sahibinindir herkes istediğini yazar ama sıfır araba fiyatları balon gibi şişince durum böyle oluyor.

2013 haziranda ix35 style plus için 60.000 tl ye anlaşmıştım nasip olmadı alamadım şuan 15 ay geçti üzerinden ve aynı araç 76.000 yani her ay bin lira zam gelmiş neredeyse.

araçların üzerinden bu vergi yükü kalkmadıkça bizim 20 senelik arabalar 30.000 bile eder.

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sıfır otomobil alırken kesinlikle birkaç tane galeriyle yetkili satıcı ile görüşmek gerekiyor bir hyundai bayisi aynı otomobile 40000 lira derken öbürü 40700 diyebiliyor 41000 diyebiliyor, peşin para ile gitmek en güzeli trink diye parayı peşin vereceğim derseniz yine peşin para ödemesi gerek pazarlık gerek başka konularda indirime dönüşebiliyor, taksitle yada parça parça ödeme yaparsanız zorla acayip bir sigorta firmasınca kasko yapılması ek faizler biniyor indirim ve pazarlık zora giriyor ucuz olmuyor

bizim ülkede otomobilin atıyorum belki yüzde 80 i vergiden oluşuyor ithal ise ülkeye girerken vergi teybin bandrolü vergi plakası vergi trafiğe çıkışı vergi benzini vergi sigortası vergi motor hacmi ve az tutulması sebebiyle az satılması yine vergiden pahalı pahalı oluyor geri kalan otomobilin sacı plastiği motoru imalatçı için arabanın anahtar tesliminin yarı fiyatı bile değildir.

Ucuz otomobil almak isteyenler otomobil fabrikasında çalışan arkadaşları varsa sorsunlar fabrikadan çıkarken ufak bir kaza geçiren otomobilleri mesela bir accent in banttan çıkarken tavanına bir 6kg luk metal parçası düştü diyelim 50000 lira yerine 35000 liraya alınabiliyor ancak fabrika çalışanları bu şans için kuyrukta olduğu için bize denk gelmiyor

bir arkadaşımın tanıdığı toyota da formen olarak çalışırken fabrika corolla nın yeni modelinin banttan ilk çıkan otomobili çekiliş ile çalışanlardan birine vereceklerini söylemişler ancak çekilişe katılmak için bir zarfa form doldurup bu araba için verebileceği parayı yazmaları istenmiş benim arkadaşın tanıdığı 100 lira yazmış ve kazanmış 100 lirayı verip corollayı almış bana anlattığı hikaye :) ya dedim:)

yine askerde tofaş fabrikasıda punta kaynağı yapan arkadaşımın gördüğü olay şu; Bursa da banttan çıkan bir fiat stilo tavanına bir parça düşerek tavanı boydan boya çizmiş ve hasarlı araç için sırada bekleyen işçiye tavanı hasarlı sıfır aracı çok ucuza vermişler tavanı yaptırsa çok ucuza kusursuz sayılabilecek arabaya binecek adam,

bizde bir bakıyoruz adam para kazanmak için çalışıyor çabalıyor çok afedersiniz eşek gibi çalışıyor didiniyor yemiyor içimiyor yüzde 80 i abartılmış vergiye giden helal parasıyla zar zor birikimiyle sıfır araba alıyor galeriden çıkıyor motor arıza verip kol çıkarıyor servis garantiden motoru toplar veririz komple değişim falan yok diyor??? insanın içi acıyor.

Büyük firmalara otomobil filosu kuran şirketler var bizim bir tanıdık oto elektrikçi var aynı zamanda araç filosu işine girdiler ve 100 otomobilden oluşan bir araç filosunu firmaya teslim ettiler bir işyeri düşünün 80 tane megane 20 tane audi a4 müdürler içinmiş:) bunların bazılarına çalışacak makam şöförü buldular indirimli yakıt için benzincilerle anlaştılar hepsine tek tek kasko tek tek sigorta vergi bu da bir nevi taşeron işi firma kendi bünyesinde araç filosuyla uğraşmayıp bu adamları tutup onlardan filo kurmalarını istiyor ancak işi almak ihale ile şimdi bu adamlar ihalesini aldıkları firma için otomobil alırken diyelim otomobilin fiyatı 50000 lira ise toplu alım yaptıkları için bir otomobile 48000 lira yada 45000 lira veriyor kredi çekiyor o esnada filo kuran arkadaşı tanıyorsanız 50000 liralık otomobili 45000 liraya alabiliyorsunuz üstelik parası kredi olarak çekildiği için kaskosu hazır oluyor sigortası kaskosu ile bir süre uğraşmıyorsunuz parayı taksitle ödeyebiliyorsunuz fiyatı ucuz olduğu için taksit faizi çok olmuyor. Ancak seçim şansınız yok filonun içindeki otomobillerden alıyorsunuz en sakatı araba sizin üzerinize kayıtlı olmuyor, trafik cezaları filocuya firmaya gidiyor:) tabi sonuçta cezayı siz ödüyorsunuz, hepsi fiyatı pazarlığı yapılmış aynı model tip hatta aynı renk araba, ben yanaşmam şahsen ama bu şekilde ucuza sıfır araba sahibi olanlar var çevrede.

Bir başka seçenek dünyadaki finansal krizi beklemek gerekiyor ötv indirimleri geliyor.

Yeni gelen model takibi eski modelin fiyatı düşer diye beklemek zor bir iş birde yeni model çıkınca insanın içi cız ediyor. Kafaya takılmadığı sürece bu yöntemde iş götürüyor.

ben arabamı alırken ötv indirimi, ekonomik kriz, peşin alım indirimi kampanya ve dört tane bayiden en ucuz fiyatı verene giderek aldım 2008 yılında sıfır alırken benim arabaya 22800 lira fiyat demişlerdi. 6 sene binmişim ne kadar değer kaybetmişki sıfır bir arabaya göre ve tefe tüfe ye göre oldukça az:)

kampanyalı satılan otomobillerin aynılarının pahalı satılan hallerindekilere göre daha kalitesiz olarak üretildiklerini söyleyen kahvehane dedikoduları var biraz inandırıcı olabiliyor yalanda çıkabiliyor.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Eylül 2014
  7. Kindar27

Kindar27 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    yusuf yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
  8. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    millet 300.000 km ye dayanmıs 93 model araca 19.000 lira istiyor piyasa harbi ucuk nolcak bu iş bole bakalım

9. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bugünkü bir programda otomobil üreticilerinden biri satışlar çok düştüğü için zam yok diyordu. Eh bi de zam olsaydı, tüy dikerdiniz artık. Bu gidişle indirim de olabilir, dikkat edin, ufak indirimler yapmaya başladılar bile. Aslında tüketiciler zorunluluk yoksa bir süre hiç satın almayacaklar, hadi düşürmesinler fiyatları:p

10. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Zaten bakın bu konjonktürel dalgalanmaları model yenileyerek aşmaya çalışıyorlar. O ara eski kasaları uygun fiyata verip, yeni için de lansman indirimi, faizsiz kredi vs. deyip araçların tipini, özelliklerini değiştirip insanları tüketime teşvik ediyorlar. Tabi illaki bir hareketlenme oluyor ve bu hem 1. hem de 2. ele yansıyor. Olay bu kısaca aslında. O yüzden diyorum, tüketiciler bir süre almasa işler durur, fiyatlar dip yapar, 2009'da ötv indirimi gibi bir şekilde çıkış yolu arar üreticiler o zaman.

11. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    sıfır km satış pazarı %30 daraldı. sabredin. sıfır araba almasın kimse. eğer imkan varsa şu sıralar pahalı yoldan arabaları satmak mantıklı olabilir. 1 yıl içinde vergilerde düşecek. araba fiyatlarıda. bu benim öngörüm. çok uzak değil. çünkü araba firmaları eylül ayı için acaip kampanyalar yapmaya başlamış bile. kimse kusura bakmasında B sınıfı arabalara 40-60 bin tl arası para vermek akıl karı değil.

12. cenker_baba

cenker_baba Guest

her sene ağustos ayında yeni modeller görücüye çıkar ve takip eden aylarda hep promosyon ve kampanya yaparlar.
    benim görüşümde bu ülkede vergi vs düşmez hep artar ve bizim koyunlar asla çobanlarının peşinden ayrılmaz.
    araba fiyatları asla düşmez artar hatta :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Dövizde zaman zaman dalgalanma oluyor ama şimdilik! bant aralığı çok geniş değil dövizin. O nedenle artış olacak gibi görünmüyor. Tabi bir de algı meselesi var, yani bizi zam olacak masalıyla kandırıyorlar hep. Bir de şöyle bakalım konuya; araba bir ihtiyaç ve hepimizin arabası var, 2 sene aynı araçları kullansak, hiç değiştirmesek bundan kim zarar görür:cool: biz mi üreticiler mi:RpS_lol:

14. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ootomotiv piyasaı çok sıkıştığında mutlaka çözümünü üretir, 2009'daki krizde geçici olduğu söylenerek gelen ötv nasıl indirildi? Bir hatırlayalım, yani sorunu olan çözümünü bulur. Ekonomide de bu böyledir

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    o zaman kullanıcılar kendi çözümlerini kendi üretecekler. almayacağız araba. gönül isterki aynı şey benzinede yapılsın ama araba varken benzin almamak olmuyor işte...

Bu Sayfayı Paylaş