Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Viteste P Konumu Dışında Da Kontak Anahtarını Alabilmek

'Sohbet' forumunda TolgaB. tarafından 12 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Otomatik vites araçlarda, vitesi P konumuna almadan kontak anahtarı serbest kalmıyor diye bilirim ben. Ki bu durum güvenlik için de iyi birşey. Daha önce kullandığım Opel, VW ve Honda araçlarda hep bunu gördüm. Ancak şu an kullandığım Tucson’da vitesi hangi konumda bırakırsak bırakalım anahtarı alabiliyoruz. Bu durum Hyundai araçlara özgü mü bilemiyorum, ancak 2005 admire’miz de böyle idi, 2011 era’mız da.

P viteste aracı bırakıp anahtarı öyle vermesi, bence daha iyi, zira el freninin çekilmesi unutulduğunda ya da araç bir şekilde el freninden kurtuıluduğunda bir kaza olmaz. Tucson’da kaçıncı defadır denk geldim, vitesi N de bırakıp el freninin çekip gitmişim.

Bir üretim hatası ya da düşünce hatası olamaz zira 2005 modelde de bu şekilde idi. Vardır bir mantığı diye düşünüyorum. Sizce neden böyledir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

smtsmt227 bunu beğendi.
  2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim 2004 elantramda da aynı şekilde N de bırakıp anahtarı alabiliyorduk. Bence o dönemin üretim alışkanlığından kaynaklı. Eksiklik olarak görmedim, bakış açısına göre fazlalık/kolaylık bile olabilir. Şu an ki aracım(ford s max) P ye almadan anahtarı vermiyor. Bikaç kez N de almaya kalktım uyarınca P ye aldım. Artısı daha çok olan bir özellik.

Cilo ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    böyle özellikleri yasal bir zorunluluk yoksa koymayabiliyorlar. zaten türkiyede birçok şey yasal olarak zorunlu değil. sanırım sis lambası bile zorunlu değil.

bu özellik kontak anahtarında ilave bir elektromekanik kilit gerektirir. mutlaka ilave bir maliyet oluşturur.

günümüzde donanımlı araçların çoğunda anahtarsız giriş ve çalıştırma var. şimdi bu durumda kontak anahtarı kilidi "gereksiz" hale gelir. ayrıca otomatik viteste aracın yükünü P vitesine bindirmek zararlıdır. önce el frenini çekilmesi şiddetle tavsiye edilir.

bu nedenle bence önemli değildir. olmasa da olur.

Coolwhisper bunu beğendi.
  4. Coolwhisper

Coolwhisper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    ramazan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Aynen Halil kardeşime katılıyorum, önce el frenini çekmek lazım, yoksa önce P ye alıp sonra el frenini çekince yük otomatik şanzumana biner, ve tekrar çalıştırıp,vitesi D ye alırken tok diye bir zorlama sesi gelir, bunu devamlı yaptığınzda da otomatik şanzuman sorunlarına davetiye çıkarmış olursunuz.

Asel Kaan Efe ve Halil bunu beğendi.
  5. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Aracı stop etmeden N konuma getirip el frenini çekip tüm ağırlığınla frenine verdikten sonra P ye alırım.

Ancak N viteste de anahtarı verdiği için son zamanlarda dalgınlıktan olsa gerek aracı el freni çekik ama N viteste unutup anahtarı alıyorum.

Benim için iyi bir özellikti, sadece P de anahtarı vermek.

P viteste aracın yükünü şanzımana yüklemek orta uzun vadede zararlı. Katılıyorum. Demek istediğim benim gibi N de unutanlar için olası bir el freni tutmamasında extra bir güvenlik

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Coolwhisper bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş