Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Vites

'Sohbet' forumunda darkblue tarafından 11 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar bugüne kadar hiç otomatik vitesli aracım olmadı. İnsanlar manuel kullanamam der ben de psikolojik otomatik süremeyecekmişim gibi geliyor.
    Ama istanbul trafiğinde büyük rahatlık. Aracımı ilerde değiştirirsem otomatik bir tercih yapayım diyorum. Biraz yakıtı fazla yakıyor ama olur o kadar..
    Sormak istediğim bu otomatik viteslerde neye dikkat etmek gerekir. Bir çok çeşidi var gördüğüm kadarıyla. Hangi tip olanlar daha iyidir sorunsuzdur. Görüşleriniz nelerdir..

2. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende era 1.4 otomatik var en cok 8.2 yaktı oda sıkışık trafikte şehir dışı 6.2 lerekadar düşürdüm şehir ici full depo 470 km flan goruyo şehir dısı full klima açık 590 km yi gordum ama tabi kullanma ile alakali bundan ilk arabamda 2004 getz di 1.3 ototmatikti 7 senedir otomatik kullanıyorum artik pro oldum denebilir.

3. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    42 yaşındayım bu seneye kadar otomatik araba hiç almamıştım çok kullandım ama almamıştım çeveremde çok otomatik aracı olan insan var sırf performans açısından sıcak bakmadım otomatiğe ama rahatlığına diyecek laf yok. gelelim neden otomatik aldığıma aslında amacım era yı satıp diesel bir blue almaktı hatta blue ilk geldiğinde gidip benzinlisini test ettim hoşuma gitti diesel gelince birdaha denerim diyerek bekledim sonra diesen gelince tekrar test için bayiye gittiğimde direk arabanın içine bindiğimde tabiri caizzse dumuru uğradım bir araba bukadar kısa sürede makyajlanırmı diye şaşırmıştım meğer bindiğim araba elantra imiş tabi aşık oldum ve o anda fikrim değişti elantra almaya karar verdim dedimki bunca sene arabayı araba olsun diye almıştım dedim bu sefer keyif yapmak için alıcam onun içinde otomatik tercih edicem dedmi ve bir anlık kararla otomatik elantra aldım ş imdiye kadar otomatik araba almadığım için pişmanım yıllarca istanbul trafiğinde hamallık etmişim şimdi keyfim yerimde ve trafik sıkışıklığını bile dert etmiyorum keyfim gerçektende yerinde olağan üstü rahatlık birdaha manuel vites araba almam önceden arabamla biryere giderken yanımda kullanabilen biri varken mutlaka arabayı ona vermek için bahane arardım kullanmamak için çünkü zulüm gelirdi ama şimdi kimseye vermiyorum (isteyene bile) çünkü araba kullanmaktan zevk alıyorum tabi bunda elantra olmasının da etkisi var ama otomatik keyfi hiçbirşeye benzemiyor. biraz galiba Gelelim dikkat edilecek noktalada Dikkat edilecek pekbirşey yok sayılır tek nokta tam durmadan vitesiR ye veya P ye almamak birde vites değişiminde tıpkı manuel vites gibi devir aralıklarına uygu değişmek başka birşey yok hangisi konusuna gelince Hyundainin bütün otomatikleri iyidir başarılı ve problemsizdir alınabilir Diğer markalarda wolsvagen DGS den uzak dur yarı otomatiklerden (otomatikleştirilmiş manuel) uzak dur diğer manuel kullanıma izin veren otomatikler veye klasik otomatikler klasik otomatiklerden alabilirsin Otomatik vites konusundaki detaylı bilgiyi forumda ararsan bulursun

4. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    samimi yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bu Sayfayı Paylaş