Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik vites

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda RDB18 tarafından 8 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. RDB18

RDB18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim bir sorum olcak cevaplarsanız memnun olurum2009 model otomatik vites accent eram var özürlü oduğum için otomatik vites kullanıyorum şehiriçinde veya bekleme yaparken vitesi n konumuna almak doğru değilmi d konumunda frene basılı olarak durmakmı ? doğrudur vitesi yokuş aşağı inerken hiç boşa alınmazmı? accent eralardaki vites türü nedir? teşekkürler.

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    ben coşkun abiden duymuştum. yanlış hatırlamıyorsam bekleme esnasında n ye almak yakıt tasarrufu açısından faydalı. yokuş aşağı inerken boşa almayın.

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    benim de bildiğim kadarı ile beklerken n ye almak ve inişlerde boşa almamak doğru olan.

4. RDB18

RDB18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım şöyle deyim boşta iken yakıt tasarrufu doğrudur da şanzıman yağlama yapmıyomuş buda arızalanmasına sebeb oluyomuş bende duyumlardan araştırıyorum.

5. hasan37

hasan37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    D konumunda iken frene basıp durduğunuzda şanzımana binen yük fazladır dolayısıyla fazla yaktırır gayet'te normaldir ama dediğiniz gibi N'ye almak şanzımanı rahatlatır baskı altında olmadığı için ama bu şu şekilde tavsiye edilir diyelim çok trafik var rolantide bekleme süresi fazla bu durumda N'ye alıp beklemek çok faydalı ama dur kalk çok beklemediğiniz durumda sürekli D ve N arasında manuel vites gibi oynamanızda doğru değil. Son olarak yokuş aşağı N'ye alıp inmek son derece sakıncalı diye biliyorum diyelim kötü birşey oldu frenler tutmadı manuel değil ki hareket halinde vitese alıpda motor freni yaptırmak.

6. Alper Çakıroğlu

Alper Çakıroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç bekleme yaparken N konumuna almak faydalıdır.Şöyleki D konumunda beklerken şanzıman sürekli devrededir ve araç ileri gitmek için zorlar buda baskı balataya yüklenir sürekli yarım debriyaj beklediğinizi düşünün onun gibi oluyor. Yokuş aşağı inerken boşa almamanızı tavsiye ederim sonuçta elektronik sistemler anlık bir yağ basıncı hatası şanzumanı dağıtmanıza sebep olabilir. Mümkün olduğunca boş vites kullanmayın hareket halindeyken güvenli ve sağlıklı yolculuklar

7. RDB18

RDB18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sitede hyundaıfirması tarafından otomatik vites kullanımı hakkında bilgi varmı ?arama yaptım ama bulamadım

8. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    aracınızın kullanım kılavuzu varsa otomatik vites kullanımı hakkında gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

9. RDB18

RDB18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alper kardeşim trafikde beklerken n konumuna almak yani boş yağbasıncının düşmesine sebeb olurmu şanzımana zarar verirmi?

10. RDB18

RDB18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kullanma kılavuzunda trafikde bekleme hakkında bir bilgi yok iyice okudum

11. Misafir

Misafir Guest

Kısa süreli beklemelerde N pozisyonuna alabilirsiniz, uzun süreli beklemelerde ise kontağı kapatın, kısa süreli beklemelerde yağlama problemi olmaz ama uzun süre beklerseniz yağlama problemi çıkabilir...sonuçta kırmızı ışıkta beklerken vitesi N konumuna almak yağlama açısından problem olmaz...

12. Alper Çakıroğlu

Alper Çakıroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kırmızı ışıkta beklerken çok sorun çıkartmaz ama 10 15 dklık bekleme sürelerinde Coşkun abininde söylediği gibi kontağı kapatmakta fayda var ama ben ışıkta boşa alıyorum aracın rahatladığını hissediyorsunuz.

13. Misafir

Misafir Guest

Bu arada özellikle dik rampalarda el freni ile kalkmanızı öneririm, şanzımana aşırı yük binmesini önlersiniz..

14. RDB18

RDB18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgilerin için teşekkür ederim coşkun abi

Bu Sayfayı Paylaş