Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik vites sorunları

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Serkan tarafından 3 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    otomatik vitesle ilgili sorunları olanlar sorunlarını çözenler burda yayınlanabilir gerksiz muhabbet olmasın arkadaşlar......
    Düzenleyen : Serkan Örnek

2. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benim Otomatik çok yakıyor Serkan...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    günsydın turgay bey sizin araç benzinli sanırım ortalama değerleriniz nedir acaba bende otomatik era almayı düşünüyorum ama öneri veya tavsiyeniz olurmu

4. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

turgay bey bırakın seatı gelin hyundai İ20 ye yarı yarıya düşsün https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

5. erhaneren

erhaneren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100 km. 9 litre yaktığını söylediler otomatik era dizelin bende alacağım ama bu yakıt verisi fazla geldi bana siz ne dersiniz

6. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100 kmde 9 litre yeni gelen zamlı mazot fiyatı ile km başına 30.6 kuruş yapar bu biraz fazla gibi fakat hyundaide kullanılan vitesin tam otomatik vites olduğunu ve diğer otomatiklere göre fazla yakmasının normal olduğunu varsayarsak kmde 25 kuruş ortalamayı yakalarsa bence iyi kabul edilmelidir fakat size söylenen 100 kmde 9 lt uzun yol verisi değildirkanımca sonuçta uzun yol ve şehiriçi karışık ortalamaya bakmak en sağlıklısı olacaktır karışık kullanımda 7-8 lt tam otomatik araç için makul kabul edilmelidir bencebuda kmde 25 kuruş civarı ortalama demektir

7. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Yeni DSG şanzımanlı Ibiza bulursanız alın derim.

8. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    turgay bey seatın sitesine baktım fiyatlar güncelleniyor dizel seçeneği varmı acaba ibizada bide bagaj kaç litre acaba

9. aaaccc

aaaccc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    96 1.5 GLS otomatik accent kullanıcısıyım. Sıralı sistem lpg kullanıyorum ve km başına 28 krş yakıyor aracım. 2500 devirde yavaş yavaş gittiğimde, aracı sıkıştırmadan kullandığımda bu değeri elde ediyorum. Aracı sıkıştırdığımda O/D off olduğunda ve Normal moda geçtiğimde ise 39 krş yakıyor, iyi kaçıyor ama..
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif sorun olarakta bana otomatik vites hiçbir sorun çıkarmadı. L vitesi sayesinde karlı yollarda bile araç çok rahat gidiyor. Sorun olarak yazılır mı bilmem ama fren takımları normal vites bir araca göre daha az gidiyor. Balatalar çok çabuk bitiyor.

10. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Aracinizin sarfiyati normal gorunuyor, bu araclar 100 km de 11-12lt yakar. Vites kuculterek motor freni yapma sansi olmadigindan otomatik sanzimanli aracin balatalari cabuk biter.

11. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aracın hızına göre eğer 4.vitesteyseniz O/D konumuna alırsanız vitesi 3 ' e düşürürsünüz, 3. vitesteyseniz 2 konuma alırsanız 2.vitese geçersiniz. Özetle otomatik viteste de vites küçültebilirsiniz.

12. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Otomatik viteste en büyük olay bakım bakımlarını eksiksiz ve zamanında yaptırmak gerekli. Ayrıca maliyet olarakta düz vitese göre pahalı (tabi ki rahatlığında bir bedeli oluyor).
    geçen ay benim otomotik vites aracım arıza yaptı. balata ve hidrolik beyninde sorun oldu 2000TL 'ye yapıldı. Rahatlığa rahat ama masraf açtımı orası biraz rahatsız edebilir.

13. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu bilmediğinizden kan emici ustaya denk geldiğinizden bu kadar pahalıya patlamış ...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-komple-otomatik-sanzman-aw4-1984-2001-jeep-cherokee/detay

2000 dolar fiyat yazılmış ... tork konverörüne kadar üzerinde ... aracımda kullanılan bu şanzımanı 2000TL'ye alabiliyorum ...
    15 yılda 1 şanzıman değiştirdiğimizi düşünürsek , düz vitese göre bi hayli karlı oluyorum ... pardon yazmayı unuttum montaj ücreti de 200tl ...

14. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i20 Sanki Yakmıyo Otomatik :D

10 Litrenin Altına İnmiyor 9-10 Alıcak Kişiler Bilsin Benzinli 1,4 otomatik 9-10 litre yakıo şehir içi

15. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bide Buna 6 Ayda Bir Fren Balatası Ekleyin Serviste Bu İşlem 130 130

aMa Aracımı Seviyorum Tasarım Olarak Rahatlık Olarak Çok Güzel

16. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:

Hyundai yetkili servisinde komple şanzımana 5500TL+kdv fiyat verdiler. Aracın arızasını hangi şanzımancıya söylediysem açmadan 2500TL'den başladılar. Şanzımanın içinde değişmeyen az parça kaldı.

Düzenleyen : m_ertemur

17. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Banada serviste 4700 artı kdv dediler ... akrabamızın kullandığı x5e bmw servisi 8000euro dedi ... bu paralaramı yaptırdık ? yoo ... açmadan 2500tl diyen şanzıman ustası veya ustaları sizce çokmu dürüstler ? arıza belki 50 liralık selenoid ...
    böyle usta ve servisler yüzünden millet otomatik araçlardan çekiniyor ... tork konvertörünü değiştirip komple şanzıman yaptım diyen adamlar ve honda sevisi var bizzat tanıyorum bu pislik herifleri ...

18. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Herkes şanzımanın içindeki parçaları parça fiyatlarını arıza yaptı mı değişen masraf açan parça hangisi bilemediği için bu fırsatçı tabir edebileceğimiz şerefsizler de bu durumu kendilerince kullanmaya çalışıyorlar. Ama biraz araştırınca ve uğraşınca herşey ortaya çıkıyor.

19. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

20. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Acik soyleyeyim ben bahsettiginiz islemi yapmaktan cekinirim, vitese uygun hiz/devir araligini tutturamayabilirsiniz. Mesela 100km nin ustundeoverdrive'i kapatmak dogru degil. Sanzimana asiri yuk binebilir, zaten D konumundan baska pek kurcalanmamasi da tavsiye ediliyor. Onun yerine ben frene basmayi tercih ederim, biterse fren balatalari bitsin. Fren balatalarinin cabuk bitmesinin bir nedeni de ozellikle beklemelerde bosa almadan surekli freni kullanmak olabilir. Cunku arac yukte gitmek istiyor, frenle karsi koyuyoruz.

Bu Sayfayı Paylaş