buyuk ihtimak o/d (over drive)düğmesinden bahsediyordunuz..forumda aratısanız fazlasıyla bilgi mevcut..
yumurta kasalarda vites kutusunun yanında bir düğme vardır. normal ve ekonomik mod diye. aracın gücünü arttırır(tabi yakıtıda)... ben hep ekonomik modda kullanırdım...
i10 için o dugme acık konumda iken, bildiginiz gibi 4 vitesli olan araç3vitesi gecmez yokuş aşağı inerken bi nevi motor freni uygulanmış olur. yokus çıkarkende arabanın boğulmasını engeller. yuksek devirde kullanılmasına izin verir. fakat 3. viteste max. hangi hızı yapıyorsa o hızda kalır.
Bahsettiğiniz düğme over drive düğmesi forumda aratırsanız daha önceden konu ile açılmış ve sizi bilgilendirecek detaylı bilgiler bulabilirsiniz... Aşağıdaki konu size yeterli bilgi verecektir. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=10094&KW=over+drive İyi günler...
o vitesin yanındaki düğmeyi aracı alırken yetkili kişi bana anlattı.o tuşu sadece araba falan sollarken kullanın ki aynen düz vites arabalardaki gibi vites düşürüp aracın hızını arttırı dedi.ama normal sürüşlerinizde onu daima kapalı tutun.zaten ona bastığınızda göstergede o/d die bi ışık yanar.o ışıgın sönük olması lazım