Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik vites için bir soru

'Getz Forum - Club' forumunda xberk tarafından 22 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar, araç soğukken sorun yok ama ısınınca vitesi R konumuna aldığımda bazen 2-3 sn kadar bekliyor hemen geçmiyor. Bunun dışında vites geçişleri sarsıntısız ve sorunsuz. Bu neden olabilir? Araba daha 37.000'de. Bazen ben geçti sanıyorum geri gitmek için hafif gaz veriyorum meğer geçmemiş o anda geçiyor ve araba hafifçe sallanıyor. Vites geçmeden gaz vermeyin deniyor ama anlaşılmıyor ki geçip geçmediği. Ne yapmalıyım, komple şanzıman yağı ve filtresi değişse sorun düzelir mi sizce? Bir de yine sıcakken ayak frendeP'den R'ye geçerken hafifçe sarsılması normal mi?

2. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Vitesi R' ye attığınızda tepki vermesi bir kaç saniye alabilir. Eğer şanzımanda başka bir anormallik yok ise bunun sorun olacağını sanmıyorum. P' den R' ye geçerken sarsıntı olması da araç durduğu zaman yükü şanzımana bindirmeniz. Araç durduğu zaman ayak frendeyken el frenini çekin. sonra ayağınızı frenden çekin, yani aracı el freni tuttuktan sonra P' ye alın. P' den R' ye alırken sarsıntı olmayacaktır.

3. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yanıt için teşekkürler. Peki araç kırmızı ışıkta beklerken D'den N'ye aldığımızda yani boşta beklerken motorun rölanti titreşiminifren pedalında hissetmek normal midir? Çünkü D'de beklerken bunu hissetmiyorum, sadece N ve P'de beklerken fren pedalında bişeyler hissediliyor ki ben bunun motorun olağan rölanti sarsıntısı olduğunu düşünüyorum (sarsıntı bile denemez, titreşim demekdaha doğru olur). 18 yıldır hep manuel vites kullandım, daha önce otomatik kullanmadığım için kafamdaki soru işaretlerini yok etmeye çalışıyorum.

4. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayak frendeyken el firenini çektikten sonra P'ye almadan önce motoru stop etmek gerekir mi yoksa P'ye aldıktan sonra da stop edilebilir mi?

5. keşke

keşke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gifSelam arkadaşlar forumda yeniyim zira Getz'imide yeni aldım. Sizden bir konuda yardım istiyorum. Benim el fireninde bir sorunum var şöyleki el frenini çektiğim halde araç sanki hiç frende deyilmiş gibi hareket edebiliyor. Kendim halledebilirmiyim yoksa bir servise göstermelimiyim birde sebebi ne olabilir. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer igileriniz için şimdiden teşekkürler. Herkese iyi forumlar.

Hundai GETZ 2005 OTOMATİK

Düzenleyen : Levent

6. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracım da aynısı (2005 getz ov), el frenini çekince kesinlikle hareket etmiyor. El frenin kaçırıyor olmalı, 5 dakikada ayarlarlar.

7. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    YENİ OTOMATİK KULLANICILARINA.................

KALKARKEN..... Çalıştır......Ayak frende....... P den D ye al.....El frenini indir.... gaza bas.... devam...

PARK EDERKEN......Frene bas...... D (veya R) den N ye al.... El frenini çek...Ayağını frenden kaldır......P ye al....... stop et.....

Düzenleyen : yunafaniem

8. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hah bak bu çok iyi oldu, çok teşekkürler https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fark etmez.. ikiside olur..

Bu Sayfayı Paylaş