Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik vites boşa atıyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mstfkul tarafından 13 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar 92 elentra otomatik vites arabam var.Sabahları çalıştırıyorum.gaza basıyorum araç hareket etmiyor.biraz sonra yavaş yavaş harekete geçiyor ilerliyor giderken vites boşa düşüyor gibi .gaza basıyorsun ilerlemiyor.bağırıyor.sonra aniden ileri atak yapıyor.sabah motor soğukken hem gazda hemde benzinde yapıyor.epey gittikten sonra düzeliyor.2-3 saat bi yerde durunca kalkışta gene yapıyor.şanzumandan yağ kaçırıyordu ondandır diye şanzumanı söktürdük baktırdık toplandı yag kaçağı bitti sorun gene devam ediyo lütfen acil yardım
    Düzenleyen : mstfkul

2. Misafir

Misafir Guest

Mustafa bey, otm. şanzıman çok karmaşık bir yapıya sahiptir, bence iyi bir otm. şanzımancı bulmanız lazım...

3. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizden serdar beyden yada kimin başından geçtiyse acil yardıma ihtiyaçım var

4. Misafir

Misafir Guest

Üstad şahsen ben bişi yapamam, dediğim gibi çok hassas bir konu ama isterseniz Ümraniye'de benim kanka'ya götürüp gösterelim..

5. Misafir

Misafir Guest

Mirkaaaaaaaan, Serdaaaaaaar nerdesiniz...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şanzıman yağı ile ilgili bir probleminiz yoksa , beyin veye selenoid kaynaklı bir problem gibi ! ...

aynı problemi 93 model grand cherokeede yaşadık ... araç yüksek vitesde kalkıyor , kafası eserse aniden vites düşürüyor , tribün tam güç basınçla çalıştığı içinde , şiddetli bir vurma yapıyor ....

benim yaşadığım bu , sizin probleminizde muhtemelen elektronik bir arıızadır ...
    neden araç soğuyunca tekrar ediyor derseniz , bilemeyeceğim aynı durumu bende yaşadım ...

bir ihtimalde tribün arızası olabilir , geç doldurma , sıkıştırma vs. ama düşük bir ihtimal ...

( Coşkun baba bu konuda fikir vermem için Serdar abimin yanında ismimi çığırdın ya :) havaya girdim şimdi :) ehueheuehu )

7. Misafir

Misafir Guest

E koçum Serdar'ın teknik bilgileri yanında sen de otm. vites konusun da en deneyimli üyemizsin..

8. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    bu sıkıntı 97 accentimde de vardı ve buradaki usta şanzuman değişecek demişti. tamir olmuyormuş. eğer size de değişim derlerse hemen bir çıkma bulmaya çalışın..

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    öylemiyim ? https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif...

şaka bir yana öyleyim tabiki https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

abimm çıkan sıkıntıları aşana kadar insan ister istemez kafa yormaya öğrenmeye başlıyor ... mecburiyetten kaptım birşeyler

10. rifatkdere

rifatkdere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle geçmiş olsun. araç soğukken yani şanzıman yağı da soğuk ve kalınken vites geçişlerinde sıkıntı olması yürümede zorluk şanzıman pompasının zorlandığı anlamına gelebilir. pompa kaçırıyor ve grupları zor dolduruyor olabilir. Bunun dışında beyin contası kaçırıyor olabilir. Şanzımanı dağıtıp toplayan usta gruplardaki balata saç kurs mesafesini iyi ayarlayamamış olabilir.bunun dışında elektronik bir arıza da olabilir. Ama hepsinden ötesi arıza ne olursa olsun bu arızanın çözümü için öncelikle iyi bir usta bulman gerekir. Biz sana arıza ile ilgili ne kadar fikir vermeye çalışsakta sökülmeden teşhis ve yorum yanlış olur.

11. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bide şöyle bir durum var vites boşa düştüğünde araba geri kaçırıyo normalde otomatik vitesin geri kaçırmaması lazım değil mi?

12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence en kısa sürede iyi bir şanzumancıya göster.Bir ara benimde boşa attı.Yürütünce en son gitmez oldu.1000 tl lik arıza 2500 tl. ye mal oldu.Çıkma şanzuman buldum.Serviste sıfırı nerdeyse arabanın fiyatında.

Geçmiş olsun...

13. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şanzımanın iyi bir elden geçme zamanı gelmiş.

14. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şanzuman yağının marka veya kalitesinden yaparmı bide neden soğukken yapıyoda ısısınca bir müddet gidince bidaha yapmıyo acaba hangi şanzuman yağını tavsiye edersiniz otomtik vites için

15. feraslan

feraslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende de yumurta kasa otomatik şanzuman var, 3. vitesten sonra boşa çıkıyor, ayağımı gazdan kesip tekrar basınca 4 e geçiyor bazende yolda giderken 3. vitese geri düşüyor ve 3. viteste takılıyor sizce sorun neyden kaynaklanabilir arkadaşlar

16. ulascetin

ulascetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yukarıda anlatılan sorunun aynısı yaşıyorum serviste şanzuman yağını değiştirdiler 3 hafta kadar sorun çıkarmadı ama bugun tekrar başladı.Bu sorunu yaşayan arkadaş çözebildimi acaba nedenini.Eğer sorunu hallettilerse lütfen bizede yazsın.

17. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şanzımanın iyi bir elden geçmesi gerekiyor.balatalara ve beyne bakılması gerekiyor.

18. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar saolun yardımlarınız için ben sorunumu hallettim nasıl mı arabamı sattım kurtuldum.Darısı başınıza ne diyeyim bir dahada huyndai araba alacağımı ( çok zorda kalmadıkça) zannetmiyorum.Hepinize kolay gelsin

19. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    buna benzer bir sorun benim eski elantrada vardı

vites aralarında boşa alıp devir yükselirken tak diye geçiyordu

elektronik bir sorundu beyin vs mudahalesiyle düzelmişti

20. raven58

raven58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    durustlugunuze hayran kaldım mustafa bey umarım alan arkadas bu sorunları yasamaz.sattıgınız arkadas bu sorunları bılıyormu.soylemdiyseniz yazık olmus o arkadasa

Bu Sayfayı Paylaş