arkadaşlar benim 94 sonata (otomatik vites) bir kaç seferdir ışıklarda ve herhangi bir sebeple durunca kalkmak için gaza bastıgımda sanki boştaymış gibi motor bagırıyor ama araç gitmiyor.kısa bir süre sonra toparlıyor,vites geçişleri normalde iyi bu arıza nedir.teşekkürler. Düzenleyen : klima54
Arkadaşım,benden sana öneri en yakında bir otomatik şanzumancıya uğra çünkü otomatik şanzuman şakaya gelmez.Benim arızalandı ve arızalı halde yürüttüm.Bilecik/osmanelinden adapazarına kadar yürüterek gitmek istedim ve şanzumanı komple dağıttımdım.2500tl ye mal oldu.Benim sorunum seyir halindeyken kendisi boşa atıyordu.Vites d de kalıyordu fakat şanzuman boşa geçiyordu.En sonunda hiç vitese geçemedi ve de çekiciyle gittim.Çıkma şanzuman taktık.Yaklaşık 2 senedir sorun yaşamıyorum.(şükür)... Sen adapazarına yakın bir yerde yaşıyorsan benim bildiğim bu işin ustası var.Şu anda adresini hatırlayamadım.Zannedersem modern sanayi olaması lazım.e-5 in kenarında emniyet var onun karşısında.Mersedesçi suat diye biliniyor.Tel.02642761531-02642761530... Bu usta anlar.İşinin ustası.Tabelsında artan oto yazıyor.Mersedes amblemi var.
bende 2000 otomatik şansuman accent var hız 80 ne gelınce vites atmıyor yazın sorun yoktu havlar soğuyunca oldu ...bilginiz var mıdır neden??
Suat Artan usta bu işten anlıyor.Zaten zannerdersem de başka otomatik şanzumancı yok. Yakın bir zamanda bende uğrayacam.Benimde vitesin üzerindeki mandal ilk çalıştırıp p den diğer viteslere geçerken salmıyor.Bazende salıyor bir türlü anlamadım.orda delik var oraya kalem sokuyorum öyle basılıyor. Düzenleyen : bykadir
burak kumpas kardes cevabin icin sagol bu arabayi alma sansim var eger 4 ileri ise almicam 5 ileri alacam
Sonata'da maalasef 4 ileri tiptronik şanzıman kullanılıyormuş. 3.3 V6 Sonata'larda 5 ileri H-Matic (Shiftronic) kullanılıyormuş. (Amerikan versiyonu) Edit: Yenilerinin 2.0 CRDI VGT modelleri 6 ileri manuel bu bilgiye de ulaştım. Düzenleyen : Burak Kumpas
Sonata da4 ileri triptronik şanzuman var böyle olması özellikle ş.içinde çok sakin bir vites grafiği sağlıyor araca 4. vitesi çok uzun 5 ile olmaması bence sorun değil gayet iyi bir performansı var sonuçta buH-Maticporshe ile aynı şanzuman basit bir şanzuman değil yani. Düzenleyen : Davtor
serdar bey mereba bende 1993 model otomatik sonata aldım bunda bazı dügmelerin ne işe yaradıgını bilmiyorum kullanım kitapçıgı varsa pdf olarak verebilirmisiniz internette bulamadım