Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik şanzumandan gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda dtandogan tarafından 30 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. dtandogan

dtandogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar bişey danısacam bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim. 1996 model elantram var otomatik vites. aracı motor soğukken calıştırıyorum. bir dakika kadr bekledikten sonra r veya d ye geciriyorum ve gığğğ diye bi ses duyuyorum. bu motordan gelmiyor yalnız vitese atınca geliyor. yaklaşık olarak bir km kadar gidence ses tamamı ile kesiliyor. daha sonra hiç o ses olmuyor. uzun süre arac durunca oluyor. acaba sanzumandaki yag kalınmı diye bi ustaya gösterdim yagı iyi dedi. ama bu ses kafama takılıyor. takılmasının nedeni su ileride baska büyük bir problem yaratmasın diye. ben sanzumandan bunun haricinde cok memnunum vites gecişleri falan cok güzel bi sorun yok. acaba yagını ve filtresini değiştirsemmi. bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim tesekkürler. not. sayın moderatör serdar cavuşoğlu. elantra bölümündeki bu baslığı silip burada konuyu acacağınızı yazmışsınız ancak aradan 10 saat gecmesine ve hala konuya mesaj yazılamadığı için yeniden yazmak zorunda kaldım. çünkü konu okunuyor ancak cevap yazılamıyor. bu durumu düzeltmenizi rica ederim. çünkü cevap yazacak arkadaş yazamıyor. saygılar

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyigeceler...
    Sesin varlığı, 1 km boyunca deam ediyor mu....Motor devrine bağlı olarak artıp azalıyor mu? Sesin varlığı aracı L veya 2 ile kaldırdığınızda da geliyor mu?

3. dtandogan

dtandogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ses ortalama 1 km sonra bitiyor. p de yok vitesi r veya d ye atınca yapıyor ancak 2 ve l de denemedim.

4. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu başlığı daha önceden 2 kere açtınız. Lütfen mükerrer Başlık açmayın. Ayrıca bundan önce moderatörümüz Serdar Bey tarafından uyarıldınız.

5. dtandogan

dtandogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    başlığı bir defa açtım. elantra bölümünde daha sonra genel bir sorun olduğu için genel sorunlara yazdım ve bu durumu bildirdim. site yöneticisi daha sonra diğer konunun taşınacağını söyledi. taşınan konuya ben dahil cevap yazamadığım için konuyu mecburen açtım ve cevap yazamadığımı açıkladım. ekstradan tekrar tekrar konu açıldı diye yazmanıza gerek yok. ben zaten biliyorum. önemli olan benim problemimin halledilmesi değilki buradan herkes alacağını alır. ayrıca sorunu çözdüm. aracın 1996 yılında konulan şanzuman yağı ve filtresi hiç değiştirilmemiş. 164,000 kilometrede. çok kötü bir koku vardı. şanzuman ustası korede konulan yağın daha değiştmediğini söyledi. yağ ve filtre değişti. şuan hiç ses kalmadı. aynı derdi olan arkadaş varsa yardımcı olur sanırım. iyi günler

Bu Sayfayı Paylaş