2011 select donanımlı aracımda otomatik vitesinde "kar" modu yok. Bildiğim kadarıyla otomatik vitesli araçlarda böyle bir tuş olur ve özellikle buzlu zeminlerde fazla gaz vermemek için aracı ikinci viteste kaldırıdı bu mod. Accentlerin şanzımanında böyle bir tuş göremedim. Şanzımandaki L ve 2 modu da bu işe yaramaz sanırım. Acaba yok mu ya da başka bir yöntem ile mi bu iş yapılıyor. Teşekkürler
Anti patinaj ile hallediyorlar o isi artik. Fakat nasilsa anti patinaj var diye gaza basmayin bu seferde rot baslari zarar goruyor diye biliyorum ben tapatalk ile yazdim imla hatasi olabilir.
Ben de aynı şekilde biliyorum. O zaman otomatik şanzımanda "kar" modu için muadil bir sistem de yok diyebilir miyiz?
Üç kuruşa beş köfte alamazsınız maalesef. Yüksek beklentilerle ilgili şöyle bir örnekte vermiştim zamanında : https://www.hyundaiclubtr.com/31661-onemli-sikayet-konusu-acmadan-once-mutlaka-okuyun.html Geçen ay bir kore gezisi yaptım ve bir tane era yada accent görmedim, bilmem anlatabildim mi
Otomatik Eralarda vitesi " 2 " ye alıp kalkmak gerekiyor diye okumuştum bir yerden... 2. viteste kalkış tork bakımından zayıf çünkü...
1998 model Corsa B aracım vardı. swing donanımlı 60 hp, kliması dahi yoktu hatta kasetçalarının autoreverse özelliği yoktu. O derece boş donanım bir araçtı. Serinin en ucuz verisyonu idi. Bu aracın otomatik şanzımanında böyle bir tuş vardı. Demek istediğim bu özelliğin donanım ile bir alakası olmadığı. Belki fabrikasyon kararıdır, ya da başka birşey. Ama aracın segmenti ya da donanımı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu benim fikrim. Dediğim gibi böyle bir özellik koymadı iseler, vardır bir bildikleri. Ama maliyet olması çok da mantıklı gelmiyor bana.
klasik otomatik şanzımanlarda 2'ye alırsanız yine 1 de kalkar ama giderken 3'e takmaz. Opel'lerdeki o tuşu çok çok iyi bilirim Nelere yol açtığınıda. Uzak doğulular sorun çıkartacak çakma eklentilerden uzak durdukları için araçları daha sorunsuz. Zayıf bir şanzımana kar modu eklemek baskılarının ömrünü yemek demektir. Teknik olarak bunu yapabilecek şanzıman çok güçlü olmak zorunda, motordan gelen fazla enerji baskılar üzerinden absorbe ediliyor.
Teknik olarak tabii ki tartışamam, zira işim bu değil, bilgim de yok. Ama son kullanıcı olarak yorumlarsak insan o tuşu orada gördü mü kendini rahat hissediyordu. Corsa'da bir kere bile kullanmadım, onun için ne kadar faydalıdır birşey diyemem. Bu markanın yabancısı olduğum için kendimce gördüğüm bazı tespitlerim hakkında paylaşım ve yorum yapıyorum. olsa iyi olurmuş derken, bu düsturla dedim. yoksa işlevselliği konusunda bir şey diyemem.
Aslında işlevselliği tartışılmaz, çok faydası var ama kar modu olsa dahi otomatik vites kalkış hariç çok başarısız manuel'e göre karlı buzlu yolda.
Serdar bu butondan bizim hanımın araçta var ama hiç işlevsel değil aldığımızdan beri sanırım yalandan koymuşlar diyede önemsemedim hiç buton var ama basılamıyor sanki orda buton yuvasını kaparmak için koyulmuş bir kapak diye düşünüyorum ama üzerinde kar şeklide var bana boş gibi geldi ama hiç sökmedim acaba varda düğmemi sıkıştı olabilirmi öyle bir şey.
Basınca ekranda dişli içinde S işareti çıkar Adem abi, eğer çıkmıyorsa switch bozuk yada temas etmiyor olabilir. Ayrıca aynı ikaz lambası yanıp sönerse sürekli, arıza var demektir. Genelde yanıp söner
Göstergede o ışık var bazen arıza oluyor o ışık yanıp sönüyor araç 3. viteste kalmaya çalışıyor ve hantallaşıyor stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor onunla isgili şanjınancıya danışmıştım sökmemiz lazım dedi önemsemedim çok sıkıntı çıkarmıyor oldukça nadir yapıyor ama buton dediğim gibi sanki kilitlenmiş gibi hiç oynamıyor yerinden sanki buton yok sadece kapak var gibi.
O zaman 2 ile kalkılıyor peki L ne işe yarıyor o da çok ağır bir vites gibi klasik şanzumandaki 1. vitesden daha ağır yokuşdan iniyor. Bende ilk defa 8 aydır otomatik dizel era kullanıyorum bu kış napcam diye düşünmeye başlamışdım vardır bir çaresi diyordum ama sonuç okuduğum bu konu başlıklarına göre vahim sanırım. Daha fazla bilgilendirme olabilirmi acaba.
"L" sadece 1. vitesi kullanır. Örneğin çok dik bir yokuş inecekseniz araç vites yükseltmesin diye. "2" ise birinci ve ikinci vitesi kullanır. Yine yokuşlu yollarda araç daha üst vitese geçmesin diye, veya dağ yolu gibi yerlerde karasız bir şekilde 3 ile 2 arasında dolaşmasın diye kullanılabilir. Ancak bu viteslerin karlı-buzlu yollar için bir etkisi yok. Yani "2". vites aracı 2. viteste kaldırmaz.
Değerli Arkadaşlar, Bende 1.6 brava otomatik var. Araçta kar modu var.. O moda alınca sanırım aracın üst devirlere çıkmasını engelliyor, ve üst vitesde aracı kaldırıyor değilmi ?Peki, ben normal modda vites üst devirlerde değiştiği için 3500-4000 nerdeyse... ben herzaman kar modunda sürsem araç yakıt tasarrufu sağlarmı ? Yada bir zararı olurmu ?Teknik bir soru ama...