Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Şanzıman

'Sohbet' forumunda UberJager tarafından 23 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hans Joachim Marseille adında kafa bir adam varmış. Bu adam İkinci Dünya Savaşında Luftwaffe pilotuymuş. Marseille İngiltere Hava Muharebeleri sırasında, Bf109E pilotuymuş. Bu ucak, Pilotun herşeyi elle yaptığı bir ucakmış. Pilot bu ucak ile ucarken sürekli dört şey ile oynarmış.

Yakıt karşım Mikseri ,
    Pervane Vitesi
    Gaz kolu
    Lövye,

Pilot savaşırken, irtifaya göre pervane vitesi ve yakıt karışım mikseriyle sürekli oynamak zorunda kalır. Ucaklardada bir vites kutusu vardır. Aynı otomobillerde olduğu gibi, sürekli değiştirilebilir pervane acısı ile oynamak veya yakıt karışımını turturmak elzem bir iştir.

Marseille 1 yıl içinde bu Bf109E manual ucağı ile 7 defa olayı olur. 5 defa ucak motoru arızası ile yere zounlu iniş yapar. . En son Bf109E ile 21 Mayıs 1941 de zorunlu iniş yapmak zorunda kalır. 11 adet ucak düşürür. Kendisi 7 ucak kaybederken, 11 adet düşman ucağı düşürür. Bu kötü bir değerdir.

Messerschmitt muhendisleri yeni bir ucak geliştirir, otomatik vitesli Bf109.
    Bu ucağın, radyatörü otomatiktir, Gaz karışımı kolu yoktur , otomatiktir. Pervane vitesi yoktur. Bunuda otomatikleştirmişlerdir. Yapılan onlarca deneyde, Ucağın en iyi olduğu ayarlar mekanik bir sistemle motora hükmeden bir cihaza bağlanmıştır.

Sistem basittir ama ileri mühendislik ürünüdür. K-Gereat olarak verdikleri bu sistem, şöyle çalışır. Hidrolik Kavrama ile çalışan Süperşarj, (günümüz tork konverter ilkesi) devir artıkca yükselen manifold basıncına göre, uçağın pervane açısını değiştirir. Motorun sıcaklığı ve monifold basıncına görede yakıt karışımı düzenyerek , karışım mikserinide ihtiyacı ortadan kaldırır. Bu düzenek ile 85 derece sıcaklığa ulaşınca motor radyatörlerini sonuna kadar açarak aşırı ısınmayı önler.

İşte böyle bir sistem 1941 yılında hizmete giren Bf109F serisiyle gelir ve savaşın sonuna kadar da sistem geliştirilmeye devam eder.

Hans böyle bir ucağa sahip olduğunda, 130 dan fazla ucağı düşürür. Pilot sadece Ucağın gaz kolu ve Direksiyonu diyebilceğimiz lövyesinden başka bir şey ile uğraşmıyor. Hedeflerine konsantre oluyordu.

Hans'ın dört adet otomatik Bf109F ucağı oldu sadece bir tanesi havada çarpışma sonucu kaybedildi.

Hans Joachim Marseille, Hava Savaşlarının en cetrefilli olduğu Afrika Çöllerindeydi. Jg27 pilotuydu. 1500 İngiliz Amerikan ucağının cirit attığı Sahra çöllerinde 90 kişilik ekibiyle savaşamaya çalışmıştır.
    Biz avrupanın en kalabalık ve en kötü trafiği olan İstanbulda Yaşıyoruz. Trafikteki düşmanmı dostmu ne olduğunu bilmediğiniz 2,000,000 arac var. Otomatik vitesli araç kullanırsanız yola olan dikkatiniz artar, performansınız yükselir. Amerikadaki ve İngilteredeki tüm taksiler Otomatik şanzımanlıdır. Belediyenin otobusleri Otomatik şanzımanldır. Siz Neyi bekliyorsunuz?

2. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Çok doğru.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    mantıklı.

ama muhabbet sırasında bir sonraki aracı otomatik almak istediğimi söylediğimde millet " yaa vitesi ben değiştirmeyince birşey anlamam " diyorlarya muhabbeti orada bitiriyorum :)

4. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Vallaha bende manuel kullaniyordum simdi cok pismanim getzi sattim aldim bi milenyum 1.3 otimatik ohhh beaaa hayat varmis resmen:) ne o debriyaj gaz sol bacagim kutuk gibi olurdu birde ayirmaz debriyqjgarc gurc ses al bide burdan yak derdik simdi otomatik tak d ye birak akisina gitsin :)

bykadir bunu beğendi.
  5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Murat,benim arkadaşta öyle diyordu. Arkadaş benim arabayı biraz kullandı. manuel hamallıkmış resmen diyip sattı otomatik araç aldı. Hatta onuda sattı manuel almış. O manuelide sattı. Aynı marka ve modelin otomatiğinden aldı. Bir daha manuel almıyacam diyordu.uzun yol neyse de trafikte,virajlı yol ve rampalı yollarda mükemmel oluyor. Vitesi takip etme derdinden kurtarıyor. Yola daha iyi odaklanıyorsun. Birde uzun yolda hız sabitleyici de açtınmı mükemmel olyuyor.

6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yalnız bir kötü yanı bakımını iyi yaptırmak gerek. Yolda arıza yaptımı gidecem diye zorlamayacan değilse masraf çoğalıyor. Gerçi kolay kolay arıza yapmıyor. (özellikle hyundainin şanzumanı) En kötü yanı 2.el otomatik araç alırken dikkat etmek gerekli. Motordan öte şanzumanıda iyi incelemek önemli.

7. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Vallahi ben manual kullanıyorum vites değiştirirken kesinlikle yoldan gözümü ayirmam otomatik araçta o mu beni kullanıyor ben mi onu zevk almıyorum arıza cikattimida cabası

8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Manuel alma sebebim ucuz olması üreticiye maliyetini bilmem ama o farkı vermek içimden gelmiyor. Aynı fiyat yada çok yakın bir fiyat olsa otomatik alırım ama hyundai gibi 4 ileri yada %20-30 fazla yaktıran şanzıman olmayacak. Milletin otomatikleri manuellerinden az yakıyor artık.

9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Artık pek tam otomatikte kalmadı.Genellikle triptonik araçlar.Herhalde 5-6 sene sonra debraj ortadan kalkar kanısındayım.Vites manuel gibi olsada belki debraj kullanılmadan manuel olur gibime geliyor.Yani triptonik.Gerçi şoförsüz araç yapma peşindeler.Hatta yaptılar da.Şoförsüz aracında çıkması bayağı güç bir durum.Yasalarda bile değişiklik gerektirecek.Sorun eğer kaza olursa hele ki de ölümlü kaza olursa-olacaktır da-kim sorumlu olacak.Araç sahibi mi?,aracı yapan firma mı?,yoksa o aracın bilgisayarı mı?Biraz o iş zor iş.Heleki bizim ülkede bayağı zor.
    Ama gitgide bu gelişmelerle manuel kalmaz.Zaten abd de izlediğim kadarıyla tercih otomatikten yana.bizim ülkede eskiden otomatikten kaçarlardı ama şimdi herkes otomatik peşinde.Eskiden 2.el otomatik manuelinden ucuz olurdu.Tercih yüzünden.Benim arkadaşta opel corsa vardı.Manuel olduğundan zor sattı.Gelen otomatik olsaydı alırdım diyormuş.

10. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    O vitesle oynamak benim artık nasıl desem tikim gibi bişiy kafa yormuyorum elim hallediyor.

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Milletin manuelden az yakan otomatikleri +6000 fark ile alınıp 2 yıl sonra garanti bitti ama iyi niyetten size 5000 tl den yapalım derler:)

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

12. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Son zamanlarda otomatik araçların popülerliği arttı.Tabi bunda acemi sürücülerin daha rahat araç kullanması ve kendilerini belkide otomatik araçlarda daha güvende hissetmesi de olabilir.
    Rampalalarda aracı kaydırmak veya kalkışlarda stop ettirme korkusu yaşamaları gibi.Özellikle bayan sürücülerimizin otomatik vitesli araclara olan ilgisi daha da fazla.
    Ben yedi yıl önce şu anki aracımı aldığımda otomatik vitese kesinlikle alışamam diyordum.Ama bundan sonra alacağım aracımın ilk şartı otomatik vitesli olması olacak.
    Şimdi öyle bir alıştım ki otomatik vitese her aracı otomatik vitesli gibi kullanmaya başladım.
    Tıpkı geçen yıl Manuel vitesli Ford Focusu 1. Vites te rampa yukarı kendisi vitesi atsın diye bas bas bağırtığım gibi.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    düz vites araba kullanmak, televizyon kanalını kumandadan değiştirmek yerine kalkıp televizyonun üzerindeki düğmelerden değiştirmeye benzer der bir büyüğüm :) şahsen bende trafiğin yoğun olduğu yerlerde otomatik kullanım taraftarıyım yalnız gerek ilk alım maliyetleri, gerek tüketim fazlalıkları hadi bunları geçelim lakin milyonlarca farklı karaktere sahip kullanıcının hepsine aynı tepkileri veren otomatik şanzımanlar insanı kendilerinden soğutuyor.

14. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben Tork Konverterli CVT şanzımanlardan yanayım. İnşallah en kısa zamanda 1 tanesini alacağım.

Şu cvt Arabanın nasıl hızlandığına bakın.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Cok hissiz bir sanziman , hayatta almam :)

16. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu cvt şanzıman manyak bişey

17. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam CVT içinmi bunu belirttiniz.

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Video izlemesim Cvt denilen şey su scooter motosikletler gibi hizlanan sanzimani kastediyorum. Tek vites var gaza ne kadar basilirsa devir artiyor.o hizda ivmeleniyor.

19. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

20. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İşte ben de o farkı vermek istemem manuel kullanabildiğim için sembolik bir fark olsa ve yakıt tüketimi manuele yakın olsa o zaman otomatik alırım tabi ki gerçekçi olmak gerekirse. o bahsettiğiniz farklar sadece vw grubunda var aynı fiyata otm ve manuel benzinli vw koysunlar direk otmği alırım düşünmem dizellerde sıkıntı oluyor diyorlar ama son zamanda yakınımda duymadım o biraz da doğuş otodan kaynaklanıyor.mesela toyota corolla 1.6 otm benzinli kendi manuelinden daha az, i20 1.4 otm ten 1 lt az yakıyor 2-3bin lira fark var sadece.. toyota şanzımanı kötü mü değil edc ler vs yeni nesiller artık otomatikler genelde az tüketiyor erayı otomatik almış olsaydım1,5-2lt fazla yakacaktım aşırı fazla bence. Bmw yi falan zaten söylemiyorum olayı aşmışlar şuan. Otomatiklerle pek ilgilenmediğim için çok detaylı bilmiyorum ama özellikle dizel otm hyundailerde tüketim farkı 1 lt nin de üzerinde o yüzden hiç kafamı yormuyorum direk manuellerle ilgileniyorum.

Bu Sayfayı Paylaş