Arkadaslar 2009 Getz'imin otomatik sanziman yagini ve filtresini Altinsoylar Hyundai serviste degistirdim. Kendilerine gosterdikleri ilgiden dolayi tesekkur eder ilgi duyan arkadaslar icin degisim surecini paylasmak isterim. O kadar arastirmama ragmen ankarada sorularima cevap verecek otomatik sanzimanci bulamadim. 2 tanesini gezdim. Yag tapasini acip yeni yag koyacagiz dediler. Tork konvertorunun yagini nasil bosaltacaksiniz sorusunun cevabi gelmedi. 1 tanesi 250 tl digeri 400 tl dedi. Ben de servisin yolunu tuttum. Serviste 371 tl ye yag filtresi yag ve antifriz degisimi yapildi. Servis izlenimlerim soyle: servis oldukca ilgili ve misafirperverdi. Ben yag degisimi istememe ragmen aracimi direk check up a aldilar. Yag tam ve ozelligi normalse degistirmeyelim dediler. Test sonucunda degisim onerdiler. Pencereden uzak ta olsa yapilani izledim. Yag tapasindan eski yagi bosalttilar. Yag karterini ve filtreyi soktuler. Ara verdiler. Karteri temizlediler. Filtreyi ve takip kartere sivi conta surup taktilar. Yagi eklediler. Bolum sefi ile gorustum arabanin yaninda yapilani anlatti. Yeni nesil araclarda i seri ve suv serilerinde otomatik sanzuman yag degisimi kalkmis. Sp 4 yag kullaniliyormus ve eksilme bosalma olmadan artik yenisi konulmuyormus. Benim aracima da sp4 kullandilar ve artik yeni degisime gerek olmadigini soylediler. Degisim sonrasi ilk izlenimim arabada biraz daha rahatlama oldugu. Sanzimanim akici idi zaten. Bununla daha seri gecis yakaladim gibi. Belirgin buyuk bir fark hissi vermedi. Degistirecek arkadaslara fikir olsun diye kullanilan yagin resmini ve prafoma faturayi paylasiyorum. Keyifli surusler... SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı olsun. Servislerden korkmamak gerek. Sıkıntılı görünen birçok işlemde, sanayiden daha ucuza geliyor. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sp4'ün eski tip hyundai otomatik şanzımanlarına koyulabildiği ve değişim konusunda yapılan güncelleştirme hakkında servis bültenine ulaşabilseydik keşke. çok önemli bir bilgi.
arkadaşlar dot4 diye yanlış yazmışım. şimdi de düzeltemiyorum. kusura bakmayın... resimde zaten konulan yağ belli