Dün sabah normal bir şekilde kullanıp park ettiğimiz aracımızı akşam çalıştırdık vitese taktık ama hareket etmedi geri gidiyor, boşa geçiyor ve park tutuyor ama ileri viteslerde tepki vermedi. Çekiciye yükleyip servise bıraktık. Şanzımanda bir sorun var ama bakalım hayırlısı. Yıl başı öncesi güzel bir 2011 hediyesi oldu Düzenleyen : m_ertemur
Sağolun 120.000 km'ye geldi. geri viteste sorun yok devrinde çalışıyor, park vitesi tutuyor, boşta sorun yok ama D 2 ve L 'de hareket yok. Vites geçtiğinde tepki de yok. Düzenleyen : m_ertemur
arkadaşlar otomatik accent aldım ben de ama araç 4. vitese geçmiyor. 110'a çıktım 4000 devire ulaştı vites atmadı nedir sizce sorun. ayrıca 2'ye aldım onda da 3. vitese geçmedi
2'ye aldığında 3. vitese geçmemesi normal. 2'ye aldığınızda araç sadece 1 ve 2. viteslere geçer. 4. vitesede geçmeme sebebide eger şansımansal bir sorun yoksa , Aracın modelini yazmamışsınız ama genel olarak vites kolununun hemen yanında küçük bir düğme vardır ona bastığınızda OverDrive OFF konumuna gelir ve ekranda ışıkla uyarır. Ve bu konumdaaracınız sadece 1-2-3. viteslerde kullanılır.4. vitese geçmez. Düzenleyen : why35
ikisinde de denedim yine de bir şey değişmedi düzenleme: model 96 ayrıca ekonomik-normal yazıyor onlar işe yarıyor mu gerçekten? Düzenleyen : hay2010
bu foruma yeni üye oldum ama pek bir hareketlilik yok, pek yardımcı olunmuyor "acemi sürücü"lere https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif kendi sorunumla ilgili çözümü yazayım belki başkalarına yardımcı olurum: sorun over drive tuşundaymış. kafasına göre devreye giriyor veya girmiyormuş. elektrikçiler sorunu çözebiliyorlar.
over drive tuşuna basmadıgınız sürece devreye girmezki? (benim kullanıgım araclarda O/D tuşunabastıgınızda devreye giriyordu)+ smyrna arkadaşımızın dedigi gibi ekrandada hiç O/Dyide mi görmedin hic Düzenleyen : Serkan Örnek
uyarı hiç yanmıyordu tuşa bassam da basmasam da. bazen yanıp sönüyordu durup dururken... çok şükür halledildi. anlamalıydım tabii o durumdan ama aracın acemisiyim düzenleme: basmadan devreye giriyordu, arıza da oydu zaten. Düzenleyen : hay2010
obd ekranında 4 vites oranı hatası diyor.yani iş çok şanzıman açılacak beyni değişecek kaptörle sensörle hiç alakası yok iş çok
Arkadaşlar Aracım 2006 model Accet CRDI 47000 km de ilk sahibiyim geçen gün 4.viteste seyir halindeyken 3.vitese atmam gerekti fakat geçmedi kilitlendi sizce ne olabilir.?
Herhangi bi mesaj atmadan önce kendinizi tanıtırsanız iyi olur.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif