19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

OTOMATİK Mİ MANUEL Mİ ARKADAŞLAR

'Sohbet' forumunda cerkez_erdem tarafından 10 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. cerkez_erdem

cerkez_erdem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    ERDEM S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Herkese iyigeceler arkadaşlar...
    Yine siz değerli hyundai club üyesi arkadaşlarımdan fikir almak istedim...
    2000-2002 arası renault clio 1.4 16 v rxt modeli bir arç almak istiyorum
    bu araçta otomatik mi yoksa manuelmi alsam karar veremedim ama gönlüm otomatikten yana sol ayagımız 16 yıldır calısıyor bıraz dınlensın ıstedım:)
    yalnız otomatık arabada manuel arabaya gore bıraz daha fazla yakıt tuketımı oluyor bıldıgım kadarıyla...
    bu bıraz daha dedıgım oran ne kadardır % olarak %5-%10 bılen var mı
    ve otomatık alırken neyıne dıkkat etmelıyım vıtes olatında sanzumanda bu konu hakkında bılgısı olan arakadaşlardan yardı beklıyorum...

Bu arada buldugum araba 2001 1.4 16 v rxt otomatık benzinli
    110000 km.de gri renkte orjınal ankara arabasıdegişen yok 3 parca boyalı en son 13,350 tl diyor sızce fiyatı nasıl

2. murat_ramazan

murat_ramazan Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cerkez ben bendede 2005 cilio var araba düz viteste gitmiyo otamatikte düşer kalır. otamatik daha çok yakar clio araba değil çamurluklar plastik arabanaın yarısından çoğu plastik arkadaşım sakın ama sakın tavsiye etmiyorum.clio alma reneyo girme reno hyundainin eline su dökemez hyundai bam başka.

3. murat_ramazan

Alınan Beğeniler:
    0
    otamatiğin düze göre çok yaktığını biliyorum vede düzün otamatiğin performasnından daha ii olduğunuda.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif

4. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Degerlendirmelerim tam otomatik sanzimana gore yapilmistir. Fransiz araclarinin (Renault, Citroen, Peugeot) otomatik sanzimanlari sorunlu olarak bilinir. Hele de nispeten eski modelse sorun cikarmaihtimali yukselir. Eger kesin otomatik arac dusunuyorsaniz Honda, Toyota, Hyundai gercekten sorunsuzdur ancak tabii ki sanzimanin hic islem gormemis olmasi ve sanziman ic basinc testi yaptirmak sartiyla.Otomatik araclar kabaca yuzde on fazla yakar ama kullanima gore de degisir. Vites degistirme zamanini gaz pedalindan siz de devire gore belirleyebilirsiniz. Ornek olarak LPG'li kendi aracimda esim 12litre, ben 11litre sarfediyorum 100km.de.

Otomatik sanzimanli bir araci kullanmayan pek bilemez. Biraz fazla yakar ama getirdigi konfora gore hic goze batmaz. Saglam bir sanziman sadece 50.000-60.000km.de bir yag degisimi ister, sonra sorunsuzca ve zevkle kullanirsiniz. Uzun yolda da manuelden daha az yakar.

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
  6. murat_ramazan

Alınan Beğeniler:
    0
    katılıyorum fransız araçların otamatik janzumanı hiç ii değil bnm akrabamda vardı pejo 307 janzuman indi daha 30.000 de sakın girmeyin derim .

7. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD

merhaba

bende bu ay içerisinde uzun araçtırmalar sonucu ihtiyacım olan otomatik vites araç alımı ihtiyacımı hyundai accent'ten yana kullandım.

alırken çok tereddit ettim, çok yakacak diye bir düşünceye sahiptim. hatta ilk 50Tl 'lik yakıt aldım şehir içinde 80km yol gittim dedim ki kendi kendime "bittim ben ne yapacağım?"

getz otomatik kullanan bir arkadaşımdan aldığım sürüş taktikleri ve aracı öğrenmem neticesinde 2 haftamda aracım şehir içinde 285krş yakıyor.
    yakıt haricinde bakım maliyeti ve sorun katsayısında hyundai en doğru tercih olacağını kesin olarak size söyleyebilirim.

ayrıca clio'ya 13500 vereceğinize 12000 TL civarında rahattlıkla 2001 model accent 1.5 GLS alabilirsiniz.

iyi günlerdilerim. ayrıca ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun.

8. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Clioya o para çok ve o kmye ben 2000 model Marea vardı 3 değişenli 2 boyalı 1.6 103hp ve 50.000 de 11.000 e sattım ama düz vitesti.Şahsen clioya bindim Mareanın yanında 0 bir araç.

9. aytac_16

aytac_16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu aracımı alırken clıo seymbol fiat albeya 19 europa aracında cok gıdıp geldım ıyıkı hyundaı almısım dıyorum...
    otomatık vıtese gelınce ben sevmem otomatık vıtesı guc elımın altında olacak uzatmaya geldıgınde limitore gırene kadar uzaması lazım..
    OTOMATIK vıtes nıssan micra toyota land cruzer .toyota surf bmw 3.18 kullandım otomatıkten menun degılım olmama sebebımde dedıgım gıbı alısmısık 2 ayaga tek ayak tuhaf gelıyor uzaması bunun yanında cabası :)

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    otomatik bir dizel-lpg olsa dediginiz olurdu. Az yakıyorum sanmayın. Benzinli otomatik bir araba sehir içinde 10 litreden asagı yakmaz. Cok titiz olunursa belki 9,5 litre olur ama o da herkesin harcı da değildir. Sizin kullanıs tekniğiniz ne kadar profesyonel olsada o araba benzinin 3.63tl/lt oldugu bir sehirde 28.5kurus/km den fazla yakar. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : qaan88

11. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    evet 10 litre yakması lazım.benimki öyle.

12. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    benimki ilk başlarda 13 litre yakıyodu.şimdi 10.6 ya kadar düştü :) şimdiki hedefim 10 litre.

13. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Şehir içinde 10 litreden az yakanı tebrik ederim..........

14. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    son ölçümde bu değer 28krş'a düşürdüm. sonuçta herşey ayağınızın altındaki gaz pedalına basmayla alakalı. tabelalardaki hız limitleri dahilinde kullanırım derseniz ve benzinide shell'den alırsanız dediğim değerleri sizde görebilirsiniz.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş