Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik klima

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hasanac tarafından 18 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. hasanac

hasanac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2009 Era dizel Select modelini kullanıyorum. klima otomatik ayarlandığı zaman hava sirküleri de otomatik olarak değişip dışrıdan hav sirküleri yapma moduna geçiyor. Hava içi sirküleri seçildiğinde klima otomatik moddan ac moduna geçiyor. bununla ilgili bilgi almak istiyorum. şimdisen teşekkürler.

2. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Aynı araca sahibim. Bi ara bu konu kafama takılmıştı. Heralde mantıklı bir teknik açıklaması vardır

3. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim puntoda var aynısı. tam otomatik moddayken iç hava sirküle butonuna basınca yarı otomatik moda geçiyor.

4. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Sanırım hava silküle edildiği için otomatik ayarın bi anlamı kalmıyor. Yani hava devir daim yaptığı için otomatik te klima hep son ayarda çalışmak zorunda kalıyor ondandır diyorum ama emin değilim ki hiçhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bence madem otomatik klima aldın karışma klimanın işine diyo araçlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

6. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güzel bir konu benimde aklıma takıldı durmadan kurcalıyorum seyir halindeyken.havalandırmayı ön cama verdiği zamandışarıdan alıyor havayı...Bilmeyen arkadaşlara dışrıdan hava sirküleri pozisyonunda daha çok yakıt tüketiyor.Hava içi sirküleri çalıştığı zaman içerideki soğuk havayı soğutması daha kolay olur.SELAMLAR...........
    Düzenleyen : alp35

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    diyelimki dışarıda hava 35 derece..aracın içi ise 36 derece..siz araca binip klimayı 22 dereceye ayarladıgınızda içerideki havanın sizin olmasını istediğiniz sıcaklıktan cok daha sıcak oldugu için önce iç sirkülasyon modunu seçip içerdeki sıcak havayı sogutmakla baslar işe..zamanla içerdeki hava sizin istediğiniz 22dereceye geldiğinde dış sirkülasyon moduna geçer..
    siz ön cam modunu seçtiğinizde ise; bilirsiniz manuel klimalarda da camdaki bugunun giderilmesi için hava akışı cama dogru verilir ve dış sürkülasyon modu seçilir..otomatik klimada siz hava akışını ön cama verdiğinizde otomatik olarak dış sürkülasyon modunu seçer..

otomatik klima sogutmaya üstten ısıtmaya alttan başlar..yani aracı yazın klima ile üstten sogutur, kışın ısıtmaya alttan başlar..bunun nedenide bildiğiniz gibi ısınan hava yukselir..

AQS hava kontrol düğmesi varsa buda aractaki havayı taze tutmaya yarar..yani siz aracın içi sıcakken klimayı açtıgınızda iç sürkülasyon moduna geçip önce aracın iindeki havayı sogutacaktır..eger bu sırada aqs düğmesine basarsanız zaman zaman dış sürkülasyon moduna gcerek içerideki havayı taze tutar..

8. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bilgi için teşekkürler

9. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Era Select lerde var mı ki bu dügme

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    era da var mı yok mu bilmiyorum ama tucson daki yeri aşagıda işaretlediğim yer..

12. ltuna

ltuna Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Select ve Style'de dahi bu duğme bulunmuyor.

13. Adil

Adil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Birde arkadaslar arac içi nem dedektörü mevcut tüm eralarda varmıdır bilmiyorum ama select de vardır herhalde.
    Benim aracda da otomatik klima önce iç havada baslıyor daha sonra dısa geçiyor ama bazen tekrar iç havaya geçiyor.
    Yani klima iç ortamın havasını kuruttuğunda nem dedektörü bunu algılayıp dışarıdan taze hava almak için modu değiştiriyor.
    Diye biliyorum bende

14. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende tam soracaktım.Dİjital Klimayı çalıştırıyorum(YAZIN) Dışarıdan alacak şekilde ayarlıyorum.Tam bu esnada Auto düğmesine basıyordum.Klima direk iç hava almayaya geçiyordu.Bende klima beyninde bi arızamı var acaba diyordum.Neden Aotoda iç hava akımına atıyor diye düşünürdü.Bunun normal ve fiziksel olduğunu anlamış oldum.Yani klima önce içeriyi soğutarak sizin istediğiniz dereceyi yakalaıyacak belki ondan sonrada kendisi otomatik olrak dış hava akımına geçececektir.Doğru anlamışmıyım acaba..........

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    aynen öyle..çünkü sogutmayı kısa sürede yapmak için içeriye soguk havavermek yerine içerdeki havayı sogutmaya baslıyor..daha sonra ortam sıcaklıgı istenilen sıcaklıga ulasınca dışarıdan almaya baslıyor..

16. taha uğur

taha uğur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vayyy süper bilgi allah razı olsun nasıl sevaba girdin

17. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Birde yazın hava çok sıcak.Dereceyi 17-18 mi yapalım.Yoksa 22 de dursunmu.Hangisinde daha az çalışır.Hangisinde daha az yakıt tüketir.Sanki 17 ye getirmek için daha çok enerji-yakıt harcayacaktır.22 ye daha kısa sürede ulaşacaktır.Sanırsam..........

18. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir şey daha soracağım.Bir arkdadaş arabayı stop ettirmeden önce her zaman klimayı kapat yoksa çabuk bozulur diyor.Doğrumudur...........

19. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yine bir şey soracağım.Klimadan rahatsız olduğum için beni gören 2 hava yolunu kapatıyorum.Buda klimaya zarar verirmi.Hava yolunun bir kısmını kapatmış oluyorum.Hava yolunu tıkamış gibimi olyor......................

20. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Son bir soru.Rampa çıkarken araba bazan zorluyor,düşüyor.Bende 2 şey düşünüyüorum.Birincisi klimayı kapatmak.İkincisi rampayı çıkana kadar gazdan benzine geçmek.(tabiiki vites düşürmek de var)

Bu Sayfayı Paylaş