Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik kilit Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda yalçın55 tarafından 9 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    2011 getzimi sıfır bayidenteslim alırkenotomatik kilit yoktu servisten cıkarken servis bunu taktı.Ogün bugun dur kullanırken dün hata verdi.
    Açmak icin bastıgımda vik vik yapıyor fakat kapıları acmıyor aynı sekildede kitlemiyor.Dedim belki cihaz bozulmustur yedek vardı onlada denedim yine aynısı oldu.Kapıları anahtarla manuel kitleyip actıgımda sorun yok kitliyor vakat uzaktan kumanda ile olmuyor.Sorun ne olabilir servise gitmeden halledeilebilirmi.Teşekkürler.. [​IMG]
    Düzenleyen : yalçın55

2. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    beyinden çıkan ve kapı kilit motoruna giden kablolarda sorun olabilir...

3. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    o kabloyu ben bulabilirmiyim acaba nerde dir.

4. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Şöyle anlatayım... Ya direksiyonun altına gireceksiniz pedalların olduğu yere yatıp... Yada direksiyonun altındaki muhafazayı sökeceksiniz... Orda[​IMG]buna benzer birşey arayacaksınız... Bunu bulduktan sonra üzerinden birçok kablo çıkar... Kırmızı ve siyahı birbirine değdirmeyin gerisini ne isterseniz yapın... :D Çıkan kablolardan KOPUK olanı görürseniz kablolarda sorun var demektir... Eğer kopuk bir kablo göremez iseniz beynin içindeki elektrik sinyallerini kapıya gönderen eleman arıza yapmış demektir... Eğer arıza yapmış ise size yeni bir alarm taktırma zamanı gelmiş demektir... Yok sadece kablo kopmuş ise (ki hem kilitlemeyip hem açmayınca kablo zor bir ihtimal gibi..) kabloların koptuğu yeri bulup bağlantısını yapmanız gerekmektedir...

5. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Desenize bu is beni asacak gibi garantili nasıl olsa ben en iyisi servise götüreyim halletsinler.

6. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) garantisi varsa hiç uğraşmayın... Elektrik demek tehlike demek...

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merkezi kilidiniz çalışıyor mu? yani sürücü tarafının kapısını elle kilitleyince bütün kapılar kilitleniyor mu?
    kumandadan kilitlemeye bastığınızda sürücü kapısı içinde herhangi bir mekanik ses duyuyor musunuz?
    sözünü ettiğiniz arızanın elektriksel olması düşük bir ihtimal çünkü yeni döşenmiş kablolarda arıza çıkması zordur. otomatik kilit mekanizması ise arıza yapmaya daha yatkındır. yukarıdaki soruları cevaplarsanız arızanın ne olduğunu belki bulabiliriz.

8. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    "Kapıları anahtarla manuel kitleyip actıgımda sorun yok kitliyor vakat uzaktan kumanda ile olmuyor."

Anahtarla kilitleyip açmada sorun olmadığına göre sorun tamamen alarm beyni kaynaklı... Aracın orjinal sisteminde herhangi bir hata olmadığını düşünüyorum ben...

9. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çok emin konuşmuşsun ama bence durum farklı...:)
    sonradan takılan alarm sistemiyle merkezi kapı kilit açma kapatma mekanızma kısmına extra bir motor takılıyor o motorda sıkıntı olabilir aracınız yeni onun için siz hiç ugrasmayın gidin servise..kapı döşemesi falan sökülecek uzun iş yani..kolay gelsin..

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Fikrinize saygım sonsuz... Ancak bu dediğiniz olay benim arabamda geçerli olmadı... Uzaktan kumanda aldım... Aldığım yerde taktırıyorum... 15 TL daha gerekli senin kapında motor yok motor takmam lazım dedi... Motor yokta telepatiylemi kilitleniyor bu kapı dedim bön bön baktı adam suratıma... Sonra adamın elinden tornavidayı alıp direksiyonun altındaki korumayı söktüm... Orjinal merkezi kilit beyninin yerini gösterdim işte dedim tüm kablolar burda... Buraya paralel bağlayacaksın çırpındı çırpındı yapamadı... En sonunda 'bırak kardeşim.. benim arabam - tetikle çalışıyor... Sen bana kapat butonuna bastığımda sinyal gönderen aç butonuna bastığımda sinyal gösteren kabloları göster ben yaparım dedim... abi öyle desene şimdi hallederim dedi ve sağolsun birbuçuk saatte 4 tane kabloyu bağlayabildi... Dolayısıyla... Hyundai servisinde alarm takıldıysa kapıya yeni bir motor takıldığını düşünmüyorum... Ha eğer ki böyle birşey varsa fikriniz kesinlikle ikinci bir ihtimaldir... Lütfen yanlış anlamayın... Amacımız yardımlaşmak... Kesinlikle size karşı bir tepkim yok... Ancak benimde başıma geldiği için bu konuda ikinci bir bilgilendime yapmak istedim... Bende kumanda taktıracağımda bayaa bir araştırma yaptım ve hep motor takılmazsa olmuyormuş denildi... Bana bu saçma geldiği için arabaya inip hemen araştırmaya başladım ve sistemin son derece pratik olduğunu gördüm...

11. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @turac kardeşim kesinlikle yanlış anlamadım yetkili serviste de extra motor takılabiliyor ondan bahsettim..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

bu dediğini motor takmadan yani baglamanın yolu varsa ve ayrıntılı anlatırsan sevinirm bende bu motordan muzdaripim extradan bir motor ses cıkardığında rahatsız oluyorum ve bazen kapılarım kitlenmiyor motor cok sık arzalanıyor vs vs alarmın tetiklemesini nasıl orjinal sisteme bagladın?merakla tüm detaylarıyla beklemedeyim..yardımcı olursan cok sevinirim..

12. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yarın eğer ki yağmur müsade ederse resimlerle beraber ayrıntılı anlatım yapmaya çalışırım... Resim olmadan ne kadar anlatsamda yardımcı olamayacağımdan eminim çünkü.. :)

13. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kesinlikle...resimle anlatırsan beni bahtiyar edersin :)) en kısa zamanda bekliyorum..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

14. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifilk fırsatta detaylı anlatıma yer vereceğim...

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sayın turacengin, benim aracımda mevcut olan durum şu, sürücü kapısındaki motor mekanik sebeplerden dolayı(bağlantı kolunun sıkışması, sıcaklıkla uzunluğunun değişmesi) kapıyı kilitleyemiyor. kapıyı kilitleyemeyince "vik vik" ötüyor, alarmı kuruyor ama kapılar kilitlenmiyor.

forumda birkaç arkadaşın şu aralar aynı sorunu söylemesi, benim de aynı sorunla şimdilerde karşılaşmam, havaların soğumasıyla mekanik bir sorun olduğunu düşündürüyor.

16. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elbette mantıklı.. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali benimde yolcu kapımda var bu sorun... Arada sırada kapı tam kiltlenmiyor... Sorunsa tam bu noktada.. Arada sırada... Yani sürekli yapsa açıp bulacağım sorunu... Ama bulamıyorum... Bizim burası soğuk felanda değil... Motordan kaynaklı birşey ama... İşte tespit zor... Değiştireyim dedim orjinal motor 70 lira... Acıdım açıkcası... Şimdilik öyle gidiyor bakalım...

17. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @turac nerde kaldı fotolar merakla bekliyorum..:D

18. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bugün akşam konuyu açmış olacağım... Şimdi hemen inip fotoğrafları çekiyorum... :D

19. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
  20. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    arabamı samsun kamer otomativden sıfır aldım.Teslim almaya gittim baktım ki otomatik anahtar yok uzaktan kumadalı dedim 2011 modelde nasıl olmaz.dediler yarın teslim alın birde 100 tl verin yapalım dedim tamam olsun.
    Bir gün sorna gittim takmıslar resmi ilk mesajda mevcut.
    Şaunki mevcut hatası su uzaktan kumadaya bastıgımda ısıklar yanıyor vık vık de ötüyor fakat hic bir kapı açılmıyor ve kapanmıyor.Ben manuel olarak soför kapısından elle actığımda tüm kapılar acılıp kapanabiliyor.Teşekkür ler

Bu Sayfayı Paylaş