Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik kapı kilidi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sea_demon tarafından 22 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaslarım forumda aradım ama bulamadım benım aracın son gunlerde ınatcılıgı tutuyor :) kapılar uzaktan kumandalı ama orjınalındede otomatık kılıt var fakat kumanda yoktu kumandayı sonradan taktırdım kapı acmak ıcın dugmeye basıyorum surucu kapısı acılıyor dıger 3 kapı acılmıyor kumandadan ama anahtar ıle 4 kapı kılıtten acılıyor bunu arasıra tekrarlıyor bazende bastıgınız anda sak dıye acılıyor sebeb ne olabılır yorumlarınızı beklıyorum sorunu teknık destek almadan cozebılırmıyım acaba saygılar

2. FuNdai

FuNdai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    taktırdığınız kumanda kitiyle ilgili sorun bu kapılara her zaman komut vermiyo olabilir garantisi varmıydı ?
    Düzenleyen : FuNdai

3. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Kumandayı taktırdığınız yere giderseniz sorunu çözeceklerdir...

4. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yanlıs ıfade etım sanırım kumanda yı taktırdıktan sonra calısıyordu 3 senedır sorun yok yenı olmaya basladı kumanda gorevı yapıyor bence kapı kılıt motorumu sorunlu avcaba

5. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kilit bazen takiliyor veya alarm kablo/soketlerinde korozyon oluyor. Iyi bir elektrikci veya kilitci halledecektir ancak genellikle motordan deyip kolaya kacarak hemen motoru degistirme yoluna gidiyorlar. Kapi ici sokulmeden tam birsey soylenemez. Ancak sizemotor bile degisse (25TL) maksimum 50TL'ye patlar bence...

6. FuNdai

FuNdai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ama bir kapı açılıyor 3 kapı açılmıyor demişsiniz. 3 kapının da motorları aynı andabozulamayacağı ihtamali yüksek olduğundan kumanda sistemi ile ilgili sorun bence. arkadaşında dediği gibi ucuz bir masrafla düzelecektir.

7. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kumandaya bastım surucu kapısı acılıyor oturuyorum araca kılıtleme mekanızmasını elımle cekıyorum pat kapılar acılıyor sorun yok sonra elımle kılıtleyıp acıyorum manuel olarak kumandaya basıyorum acılıyor basıyorum kılıtlenıyor sorunu anlamadım yada ılk eapta basıyorum surucuyu acıyor kılıtlıyorum sonra yıne acmaya basıyorum 4 u acılıyor ılgınc bır durum motor desen bır acılır bır kapanmasskı dımı sanırım yagmurlu gunlerde yada aracı yıkattıktan sonra oluyor

8. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    benimde sağ kapı motoru bozulmustu elektirikci gidip doğanlarda olan kilit motorundan almıs ne olduysa ondan sonra oldu sağlam olan arka kapı kilitlerim acılmıo yada acılırsa kitlemio kumandadan fakat araba calısır durumda hepsini kitlio yada acıo stop durumunda arka kapıları acmıo yada kapamıo akünün üstündekigöstergesi siyah gösterio sarjı az yani sanırım bu yüzden yapıo elektirik gücsüz gelio sizdede böle bi durum olabilir...

9. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Benim tahminim aracinizda sonradan takilan bir alarm var ve rolesi kapinin icinde ve zamanla sizin de bahsettiginiz cevresel etkenlerden dolayi korozyona ugrayip sapitiyor. Diger bir ihtimal ise kapi kilidinin takiliyor olmasi ki bence budaha muhtemeldir. Kapi icini kendiniz sokun ve mekanizmalari kontrol edin, sikilastirin, alarm rolesinin soketlerini sokupWD-40 ile temizleyin. Ugrasamam diyorsaniz guvenilir bir elektrikci dusuk bir maliyetle size yardimci olacaktir.

10. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ugrasmak ıstedıgım ıcın yorumlarınıza basvuruyorum degerlı arkadslarım sol on kapı dosemesını sokebılırmıyım acaba dıkkat edıcek bır sey varmı elımde kalırmı :) yarın sansımı deneyım dosemeyı sokup bakayım ıcerden mınıcık bır tıkırtı gelıyor zaten onada bakmıs olurum

11. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Sizin probleminizi iyi bir elektrikçi ustasının halledebileceğini düşünüyorum zira bu otomatik kilitleme ve kumanda işleri çok karışık işler...Usta bir elektrikçiye gösterirseniz iyi olur düşüncesindeyim...

12. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tesekkurler arkadslar yarın kapı dosemesı nerden bulurum konulu mesajıma yorum yaparsınız artık :) ıı geceler dılerım herkese

13. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada erası olan bır arkadsım var sımdı benı cepten aradı aynı sorun ondada varmıs kumanda orjınal benımkı gıbı sonradan takma degıl krıtık bır hyundaı hastalıgımı acaba neyse saygılar selamlar

14. karabaş

karabaş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşım aynı sorun 2 gün önce benim aracımda da vardı.Bugün sanayide 10 dk'da yaptırdım. Sorun alarm sistemiyle ilgliymiiş..

15. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba ılgınız ıcın tesekkur ederım alarm degıstımı yoksa temızlık vs ıslemlermı yapıldı

16. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Selam, probleminizde bir düzelme oldumu, baktırdınızmı yada kendinizmi yapıcaksınız? Sonuçları bekliyoruz...

17. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm mujdat bey soyledıgım gıbı arasıra yapıyor bazende yapmıyor sabah bır bastım kumandaya pat acıldı 4 kapı sonra bastım acılmadı ama nasıpse bu hafta sonu sokucem kapı ıcını sonucu tabıkı paylasıcam sızlerle

18. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sol on kapı ıc dosemesını sokemedım...vıdaları soktum kapı dosemesı aralandı fakat ıc taraftan kapı acma kolu takıldı onuda sokmem lazım ama kapı kolunu cıkaramadım varmı bılgısı olan arkadaslar ve aradan baktım cok muayyer oraları parcslamaya canım el vermez ızalasyon yapmıslar.ama dosemeyı sokmem lazım soken takan varsa yardımcı olursa sevınırım

19. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    on kapı dosemesını soken arkadasların tecrubesıne ıhtıyacım var arkadaslar

20. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    ben şöför tarafını sökmüstüm bütün vidaları cıkardıktan sonra kapı acma koluna 2 tane tel gibi giren sey var onları girdiği yerden cıkarıosunuz olay bitmiştir yalnız o telleri yerine takmak daha zor bastan sölemesi eger sökmekte zorlanıosanız bence bırakın bi ustaya götürün o halletsin...

Bu Sayfayı Paylaş