merhaba arkadaşlar. aracın ilk çalıştırdığımızda otomatik jikle çalışıyor. kış aylarında normal olarak bu jikle çalışıyor ve motor ısınana kadar yüksek devirde çalışıyor. fakat benım araç yaz aylarındada yüksek çalışıyor. araç yaz ayında hava cok sıcak yanıyo araba ama o sıcakta bile yüksek devirde çalışıyor. bu normalmi sizce
Zaten yaz olması ve sıcak olması sebebiyle uzun sure devam etmez ki o.Yani atıyorum kışın ilk 5 dk yüksek devirde çalışıyorsa yazın 1 dk çalışıyor. Ama arkadaşın dediği gibi karbüratörcu ye keyfe keder ayarlatılabilir.
Evet 1.3 yumurta kasa. Araci ilk aldigim yil yaz ayinda boyle bir problem yoktu. Kisin yuksek devirde calismaya basladi. Hatta arkadas bana kendisinin ilk 2500 devirde calistigini soylerdi. Bende 1500 devirde calistigini soylerdim. Kisin 3000 devirde calismaya basladi. Bu durum yaz aylarinda devam ediyo. Bi zarari yok ama beni sinir ediyo bu durum. Ayrica kucuk bir sehirdeyim. Bikac ustaya sordum bakmam lazim dedu. Aracla ilgili ne sikinti yasayip ustaya goturduysem daha kotu oldu. O yuzden ustayada guvenemiyorum. Cvp veren arkadaslara teşekkürler. Forumada pek giremiyorum dogrudur.
Toprak eğer sana bir sıkıntısı yok ise hiç dokunma derim. Bir kere Kırşehir de araç arıza verdi neyse orada sözüm ona iyi bir ustası denen adam baktı ve araç Ankara dönüşü ırmak kasabasın da yine kaldı artık çekici ile Ankara ya getirdim. Bırak kurcalatma.
Kesinlikle otomatik jikle.Sinir ettiği doğrudur diğer arkadaşa da katılıyorum. sonuçta faydalı bi durum.Malum tuplu araba ısınana kadar her frende stop ediyor o olmayınca. Ama 2500 devir de normal biliyorum ben.O kafasına göre bazen 1500 bazen 2500 arasında takılıyor.Gerçi Debriyaja basınca 2500 dolaylarına çıkıyor sonrasında ısınınca atıyor zaten.Kronik bence..
Benim araçtada aynı durum vardı kardeşim.Gıcık ediyor adamı.Ben de gittim yıllardır tanıdığım iyi bir karbüratörcüye.10 dakika sürmedi komple kapadı jikleyi şimdi bağırmıyo artık