Park halinden geri vitese alırken araba sarsılıyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Yoksa benim vites kullanımım ile ilgili mi?
Ayağım frende el frenini indirip kaldırıyorum. Aslında tüm vites geçişlerini hep ayağım frende yapıyorum.
3 konu açmışsınız. 2 şikayetiniz var ve aracın altını vurduğunuzu söylemişsiniz. Hareket halinde araçtan ses gelmesi ve bu konudaki sarsıntı şikayetiniz, aracın altını vurduktan sonra mı başladı?
dediğinizden fazla anlamadım. şimdi şöyle tarif ediyim size yapın ona göre yardımcı oluruz. arabayı çalıştırın p konumdayken frene masın N konuma getirin. eğer sarsıntı yapıyorsa şanzımanı yüke bindirmişiniz demek. sonra n konumundayken r al sarsıntı yapıyor mu, yada vitesi geçmi algılıyor. dene paylaş bizimle
Araç el frenindeyken, ayağım frende P'den R'ye alırken araç sarsılıyor(geri ve öne gidiyormuş gibi oluyor.) Sorun bu.
araç direk p den r ye çekersen tabiki sallanır aracı p den n alican 1 saniye bekliyecen sonra r alıcan yapıcakmı ozaman. kaçtane dişli dönüyor o hareketi yapmak için şanzımanda
demek istediğim, aracın yükünü park vitesi pimine bindirmenizdir. aracı park ederken önce vitesi pye alıp sonra el frenini çekerseniz aracın yükü park vitesinde kalır. arabayı tekrar yürütmek istediğinizde park vitesinden çıkarken hem zor geçer hem de sarsılır. aracı N'ye aldıktan sonra, fren pedalından ayağınızı kısa süreli çekip, o sırada el frenini çekerseniz araın yükü el frenine biner, olması gereken budur. sonrasında vitesi Pye alıp motoru kapattığınızda sorun olmaz.
Mantık olarak park halinde anarya yapacaksam P'den R'ye atılması doğru değilmi? P'den N'ye sonra tekrar R'ye mi çıkacam.
silkelemez bende olmuyordu çok hızlı hareket eedersen vites diğiştirmeyi beklemeden geç algılıyordu son güncelemeden sonra onuda kaldırmışlardı.