Herkese merhabalar aracım 1.3gls otomatik. Bir sorun yoktu ama şuan 4.vitese geçmiyor. Uzun süre denedim son vitese geçmiyor 3.viteste devam ediyor. sebebi ne olabilir
P den çıkarmak için kullandığınız büyük tuşun altında küçük bir tuş daha olması lazım. Bir kontrol edin. Küçük tuşa basınca ne oluyor ekranda ve araç gidişinde bir bakın.
Şimdi araştırdım ne demek istediğinizi anladım aracı daha devirli halde tutmak için işe yarıyormuş Ben aracımın normal 4.vitese de geçmesini istiyprum o zaman ekranda o/d off mu yazmalı hocam yoksa hiçbir ibare olmamalı mı
Ekranda "OD off" yazacak şekilde düğmeye basarsanız araç 4. vitese geçmez. Sadece 1-2-3 yapar. 4. vitese geçmesi için ekranda herhangi bir işaret olmaması gerekir. Hiç bir şekilde aracınız 4. vitese geçmiyorsa muhtemelen vites topuzundaki küçük düğmenin kabloları kopmuş olabilir. Bu durum için aşağıdaki konuyu inceleyin. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/otomatik-vites-od-tusu-kablosu-ve-4-vites-sorunu.37926/page-5
Problemi nasıl çözdünüz yazarsanız daha sonra problemi yaşayacak insanlar için hızlı çözüm yolu olacaktır.