Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Getz Şanzıman Yağı Değişimi

'Getz Forum - Club' forumunda ttansu tarafından 14 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. ttansu

ttansu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tansu ŞENER
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Otomatik vites getz olan arkadaşlar , otomatik şanzıman yağı değişimi kaç km de bir değişim yapılması gerekli ?

2. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Kullanma klavuzunda 90 bin yazar. Ancak 60 binde değişim tavsiye edilir

ttansu bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Klavuzda triger ile ağır bakımda değişmesi gerekiyor ama ben triger için gittiğimde değiştirmediler Hyundai listeden çıkarmış nedense, diğer servislerede sordum aynı şeyi söylediler.

4. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu tork konvertörde şanzıman yağı değiştirmek bizim ülkemize mahsus herhalde.

İşin doğrusu şudur;

Her 60bin kmde (veya 4 yılda bir), otomatik şanzıman yağını kontrol etmeyi bilen birince kontrol edilir.

Şayet araç, yoğun dur/kalk trafikte, çok sıcak iklimlerde, çok kısa mesafelerde, çok yüksek devirde vs kullanılıyor ise 100bin km dolunca değiştirilir.

Sabahattin ve ttansu bunu beğendi.
  5. ttansu

ttansu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tansu ŞENER
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    teşekkürler.

6. ttansu

ttansu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tansu ŞENER
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    benım aracım 140.000 km de triger yeni değiştirdim ancak şanzıman yağı hakkında bir bilgim olmadığından merak ettim en son 120.000 km de değişmişti herkese teşekkür ederim

7. candemir40

candemir40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Can DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    otomatik getz ler için tavsiye edilen 60 binde değişmes gerekiyor benim araç 2004 model 3 4 ay önce aldım daha önce şanzıman yağı hiç değişmemiş. 92 bim km de aldım şu an 97 binde trabzon da çakırlar yetkili servsile konuştum hem şanzıman yağı hemde şanzıman yağ filtresi değişmi için, şanzıman yağ filtresi diye bir şey yok dediler benim araç için mantıklı gelmedi. erzurumda iyi bir ustaya sordurduk şanzıman yağı filtersi var mı 2004 getz lerde diye var dedi yerini bile tarif etti. bende en son rize de meterler hyundaı yetkili servisini aradım daha önce hatırladıkları kadarıyla şanzıman yağı filtresi değiştiren olmamış hatta filtre ellerinde bile yokmuş istediğim takdirde siparişle getirecekelrini söylediler bende siparişi verdim. çarşamba gelecek şanzıman yağını ve filterisini değiştirecekler toplam 215 tl fiyat çıkardı. çarşamba bakacaz

8. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    esas bizde hep esgeçilen şeydir otomatik şanzıman bakımı, yetkili/özel servisinden şanzıman tamircisine herkesin ortak lafı: abi gerek yok yeaa..

yağlar çalıştıkça viskozitesini kaybeder vede havadaki nemi absorbe eder.

bu nedenle belirli periyodlarda ve km kullanımı sonrası yenilemek , kesinlikle faydalıdır.

benim şu an kullandığım arabayı 183.000 km de teslim aldım, yağı hiç değişmemişti.

dur kalk trafiğe girince ilk iki vites vuruntulu geçiyordu vede geri vites 1 - 1.5 sn gecikmeli ve sert geçiyordu.

yağını bizzat kendim tamircimin cesaret edip yağı değiştirmeye yanaşmaması sonucu kanalını işgal ederek yaptım :) çokta iyi yaptım, vuruntular oldukça azaldı ve geri vites gecikmesi ortadan kalktı.

hala dur kalk trafiğe girip yağ ısındığında hafif vuruntulu geçiyordu, muhtemelen yağın hiç değiştirilmemiş olması içerde biraz aşınmaya ve boşlukların oluşmasına sebep olmuş, yağ ısınınca sorun ortaya çıkıyordu.

bende şanzımanın soğutma sistemini biraz modifiye ettim, su radyatörünü iptal edip, sadece yağ soğutucudan geçmesini sağladım, birde hortumlara termostatik bir bypass valf monte ettim böylece şanzıman yağı artık eskisi kadar ısınmıyor ve şanzıman şu anda oldukça sorunsuz halde.

eğer aracımın mazisinde yağı 50.000-60.000 km de veya 4-5 senede bir yağ değiştirilseydi, inanıyorum ki, şanzıman orjinal haliyle bile sorunsuz olacaktı.

yağ değişimi otomatik şanzımanda önemli, ihmal edilmemeli kullanım şartına bakmadan en fazla 5 sene ve 60.000 km de bir değişmeli.

iyi bakılmayan bir otomatik şanzımanın tamir masrafı , bakım masrafının 10 katı oluyor :)

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kitapçıkta Getz için 90 bin km'de bir yağ ve yağ filtresinin değiştirilmesi öneriliyor otm. şanzıman için. Tabi kullanım koşullarına göre bu süre kısalabilir. Şahsen ben böyle bir durumda 60-70 bin km

Fatih Çetinkaya bunu beğendi.
  10. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    ben getzi 2006 da aldığımdan bu yana geçen haftlarda satana kadar çok yoğun bir şekilde kullandım

bu 9 sene içerisinde 2 kere değiştirdim diye aklımda kalmış, km ye bakarak değilde ben vites geçişlerinden değişim zamanı geldiğini hissediyordum açıkcası

11. candemir40

candemir40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Can DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    değiştirmek şart otomatik şanzıman yağı, otomatik şanzıman yağ filtresi değiştirin değiştirmeyene değiştirmesini tavsiye edin

12. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Özellikle Otomatik şanzıman yağını ve filitrelerini yetkili servisler tarafından değiştirmenizi öneririm.Ben bir ay önce yetkili serviste değiştirdim.Aracım otomatik vites Admire.

13. grissim

grissim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    İbrahim tekin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    otomatik şanzıman yağı değiştirebileceğim bir yer var mı birde masraflar ne tutar.

Bu Sayfayı Paylaş