Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik getz aks ses yaparmı

'Getz Forum - Club' forumunda mt_44 tarafından 8 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    iyi günler 2006 1.4 otomatik getz önden gelen lokurtu şeklinde ses için ustaya gittim baktı etti birşey bulamadı ancak sağ ön tekere giden aks demirini şanzamana doğru ittiğimde bir boşluk vardı içeri doğru girip çıkıyor 1 cm kadar ustaya söyledim o normal dedi merak ettiğim bu boşluk normalmidir değil ise sesin burdan gelme ihtimali varmıdır hafif kasislerden geçerken lak luk şeklinde ses yapıyor sesi direksiyonda bile hissediyorum usta direksiyonla ilgili alt tablanın orayı söktü birşeyler sıktı ancak ses kesilmedi cevaplarınızı bekliyorum herkese şimdiden teşekkürler...

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İç aksınızda boşluk var gibi görünüyor. Dış aksta sorun olsa Direksiyonu tam sağ veya tam sol yaparak döndüğünüzde takır takır ses yapar. Normalde aks akolunu oynattığın zaman sizin yazdığınız kadar bi aks boşluğu olmaması lazım. İçeri girip çıkıyosa boşluk fazladır ve değişmesi gerekir. Usta alt tablayı salıncak burçlarına bakmak için sökmüştür. Rot balansçılara bile gittiğinizde ayara geçmeden önce aracı lifte kaldırıp aks boşluklarına bakıyo. Boşluk fazlaysa ayar yapılmıyo. İyi bir ustaya gösterseniz daha iyi olur.

3. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    cevap için teşekkürler aynen dediğiniz gibi sanırım çünki ben ben ask sı tutup içeri doşarı doğru çektiğimde gidip geliyor ve dediğim sese benzer seste geliyor en kısa zamanda baktırayım

sorun çözüldü... ön viraj denge çubuğu lastikleri hiç yapranmamış ama ses yapıyorlardı 2 tane değişti luk luk şeklinde gelen ses tamamen kesildi diğer metal titreşim seside zaten kaliper pimlerinden geliyordu onlarda geçici bir şekilde pimlere bant sarılarak şimdilik kesildi ileride olmazsa pimlere tornada oring conta veya pimleri boyayarak tamamen çözüme kavurşturmak istiyorum ilgilenen arkadaşlara ve malatya battalgazi ekiciler oto servis Mehmet ve Yasin ustaya teşekkürler

otomatik getz dik bir rampada gaz vermeden Dye takıp bırakınca kendi kendine hızlanıp vitesi 2 ye atarken küt diye vuruyor bu bir sorunmu acaba ben rölantide düşük basınç olduğunu düşünüyorum düşük basınç varmı yokmu bunu anlamanın bir yolu varmıdır mesela cihaza bağlayınca basınç değerleri görülebiliyormu teşekkürler...

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    o boşluk benim getz tede var aldığım günden beri var ve ses yapan parça o değildir aksların uçları boşta olduğundan elle oynatınca içeri dışarı çok az hareket ederler ama bu hareket 1cm falan değil 3-5 mm kadardır hatta tık tık diye ses verir ve viteste iken bu boşluk olmuyor benimkinde ama sizinki otomatik onu viteste göremeyiz

sorununuzun çözülmesine sevindim getz ler lego gibidir gittiğiniz tamirci yada servis becerikli ise ön takımda dahi birçok parçası kolaylıkla değiştirilip eskisi kadar iyi olabiliyor

motorun düşük devirde dengesiz çalışmasından oluyor olabilir gaz verdiğinizde bunu yapmıyorsa bundandır, çünki benim manuel getz ikinci viteste rampada gazı bırakıp bayıldığında o da yapıyor hatta ileri geri sallıyor bunun sebebi motorun 700-800 devir olan rölanti devrinden aşağı inmesi sonucu motorun sağlıklı tork üretememesi olabilir, getz de dsg gibi cvt gibi çok mükemmel bir otomatik vites olmadığından çok çok aşırı bir hata affedici yapıda otomatik şanzımana sahip olduğunu sanmıyorum,

dediğiniz gibi düşük basınç konusuna gelirsek rölantinin altına inildiğinde zaten şarj dinamosu ve hidrolik pompası gibi motordan tahrik alan sistemlerde gücünü kaybettiği için pat küt vurma olması normal

basit bir örnekle açıklayayım mesela farlar açıkken gece arabayı çok bayıltarak kaldırırsanız getz in yada aynı nesildeki bir aracın farlarının azalıp çoğaldığını farkedersiniz hatta şarj ışığı anlık yanıp sönebilir bunun sebebi şarj dinamosunun o anda yeterli hızda dönemeyip şarj edemediği içindir, (kafa karıştırmamak için şu anda konjektör problemini açıklamadan geçiyorum)

aynı şekilde motoru çok bayılttığınız zaman direksiyonu aniden hızlıca çevirirseniz sert olduğunu farkedersiniz bunun sebebi de hidrolik pompasının yeterli hızda dönemediği anlamına gelir

aracı devirinde sürün herhangi bir zıplama gümleme yoksa devam edin sağlıklısı budur eğer devrinde sürerken yine yapıyorsa yine konuşalım:)

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kaliper pimleri yenisiyle değişmesi gerekir. Çalıştığı yuva asinmissa eğer tornacida metal burç yapılmalıdır. Bant yada boya geçici kısa çözümlerdir. Çünkü o parçalar arabada en çok ısınan bölüm lerin başında gelir.

6. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    cevap için teşekkürler devrinde sürünce hiçbir sorun yok.. ancak düşük devirli kullanmak isteyince otomatik şanzıman yağı eksik olduğunda hissedilen vuruntu şeklinde vuruntu yapması beni çok rahatsız ediyor şöyleki rampa aşağı çok düşük devirlerde vites değişince 1 den 2 ye atarken küt diye vuruyor buda bana düşük devirde basınç düşüklüğümü var diye düşündürüyor çünki düşün basınç ile eksik yağ aynı kapıya çıkıyor

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    +1000 katılıyorum frenler ihmale gelmez hele otomatik vitesli araçta fren olmazsa olmazdır yarın öbürgün hepten boşluk yapar fren pedalına kadar rahatsız edebilir. Dört tane yakışıklı saplama fazla para etmezde, kaliperlere güzel sert ısıl işlemli burç çakılırsa tadından yenmez. Sert burçlar orada kırılma yapmaz heralde?

çok dik rampalarda bizim kullandığımız türden otomobillerin yağ sistemleri kafaya takılmayacak düzeyde vasattır mesela motor karterindeki yağ çok dik bir rampada motorun arkasına aşağı inerkende önüne toplanır otomatik şanzımanı bilemiyorum fakat benzeridir tork konvertörde yağlı tahrik mekanizması var çünki, ama kullanılan yağın kalitesinin ve gerek şanzıman gerek motorda haznedeki seviyesinin önemi burada ortaya çıkacaktır az da olsa farklı tepkiler verir otomatik şanzıman yağı çok eksik olsa yağlı kavrama çok kaçırır 50-60 ile giderken birden gazlayınca motor bağırır araba yürümez tahminimce, benim manuel getz ile çok dik yokuşlarda inerken vitesi 1 e takarım frenlere karşı sevgi beslerim motor daha uzun ömürlüdür çünki ancak o yokuşu inerken motor düz yolda giderkenkine oranla daha çok harıltılı ses yapar sebebi bu yağ toplanması olsa gerek, mesela arabayı az da olsa yamuk biryere çekin sonra yağ çubuğuna bakarsanız düz zemindekine göre oldukça farklı seviyede görürsünüz ama bu rampalarda yokuşlarda araba sürmeyeceğimiz anlamına gelmiyor elbet:) yerçekimi hep var:) püskürtmeli kuru yağlama sistemimiz olmadığı ve otomatiklerde sequential elektronik kuru kavramalı şanzımanlarımız olmadığı sürece kafaya takmayalım gitsin

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  8. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Merhaba,
    Aynı lokurtu sesleri bende de vardı. Özellikle tümseklerde geçerken oluyordu. servise götürdüğümde Amortisör keçelerini yağladıklarını söylemişlerdi. Sorun bu şekilde çözülmüştü.

9. eray67

eray67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Eray Eçim
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Getz 1.6 (2003-2011)
    kardeşim denge demiri kırılmış olabilir benimde aynı sıkıntım vardı servise götürdüğümde denge demirleri değişti 40 lira olarak fiyat biçtiler bir de bunu söyle ustaya baksın.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    arkadaşlar bu sorunum çözüldü herkese teşekkürler... meğer sesi ön denge kolu lastikleri yıpranmış ve sertleştği için kasislerden geçerken luk luk ses yapıyordu 2 lastik değişti o ses tamamen kayboldu

Bu Sayfayı Paylaş