Selam herkese, Arkadaşlar, 2011 model dizel otomatik bir era sahibiyim. Aracın bakımlarını aksatmam. Yine son bakım sonrası her bakımda yakıt filtresini değiştirttiğim halde bu bakımda ustanın 2 bakımda bir değiştirelim tavsiyesi ile değiştirmedim. Hemen sonrasında araçta sarsıntılı çalışma ve kalkışta kesik gaz yeme sorunu baş gösterdi. Tahmin edeceğiniz üzere ben bunu yakıt filtresine bağladım ve hemen değiştirttim. Ancak düzelme olmadı. Ustama tekrar gittiğimde turbo basınç sensörü nü temizledi ve araç düzeldi. Ancak en fazla bir gün dayanıyor ve hemen kirleniyor. Yakıt sarfiyatı da çok yükseldi bu arada. Ustam bunun "turbo milinin zamanla aşınmasından dolayı" intercooler a yağ kaçırdığı ve bu yağında sensörü kirlettiği şekilde. intercooler temizliği yaptırmamı önerdi. Başka bir usta ile konuştuğumda ise "turbo revizyonu" gerektiğini söyledi. (aracı görmedi) Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba aranızda? Tespit doğru bir tespit midir? Bilgi sahibi arkadaşlar yadımcı olursa çok makbule geçecek. Herkese hayırlı bayramlar