Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik cigle

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda afrit tarafından 10 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. afrit

afrit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar kolay gelsin benim hyundai 2000 model xl aracım lpg li sabah çalıştırdığım zaman rolantı çok yüksek oluyor ısındığı zaman düzeliyor aradan 20 dk gectikten sonra tekrar yükseliyorrolantı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifne yapabilirim bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden ilginize tşk

2. Misafir

Misafir Guest

İlk çalıştırdığınızda zengin karışım yapması için jigle'nin devreye girerek devrin yüksek çalışması normal bir şey, motor ısındıktan sonra jigle otomatik olarak devreden çıkıyor ve devir normale düşüyor ancak daha sonra devrin yükselmesi normal değil, önce devrin neden yükseldiğini bulmak lazım, jigle tekrar devreye'mi giriyor yoksa başka bir sebepten'mi devir yükseliyor, bunun için servise götürmenizi öneririm.

3. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Araçtaki lpg sistemi sıralı sistem mi ? eğer sıralı sistem değilse bu sorun yaşanabilir lpg sisteminden dolayı!

4. afrit

afrit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar benim arac lpg sıralı lpg değil karburatörlü ama servise götürdüm tüpten kaynaklanmıyor ama rolantı çok yükseliyor ve ısındığı zaman düşüyor ama aradan fazla gecmeden tekrar çalıştıryorum yine yükseliyor yarıdmcı olursanız sevinirim şimdiden tşk sağolun

5. Misafir

Misafir Guest

Büyük bi ihtimalle aracınızdaji jigle arızalı, İstanbul'da iseniz yardımcı olayım, aksi taktirde bulunduğunuz yerde iyi bir karbiratörcü bulup gösterin....

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Muhtemel bir jigle arızası gibi gözüküyor.Panik yapmayın halledilir.

7. afrit

afrit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk abim ALLAH razı olsun çok çok sağolun

8. afrit

afrit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar kolay gelsin ustam ben yalobvada oturum ALLAH bir kaza bela vermese haftaya istanbula gelecem eğer bana yardımcı olursanız sevinirim adresini nerden alabilirim burda yalovada arabadan pek anlayan yok gecenlerde arabaya bir gaz ayarı bile veremediler arabam çok gaz yaktı herhalde büyük ihtimal rolantının yükselmesinden kaynaklanıyor ilginize teşekkürler

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Nereye geleceğinizi yazarsanız sitede bulunan arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır..

10. afrit

afrit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    istanbul fatih veya aksaray civarı olabilir usta

11. Misafir

Misafir Guest

LPG için adımı verin size yardımcı olacaktır

Hakan bey (şirketin sahibidir)

0212 549 01 38........

12. afrit

afrit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam ustam kolay gelsin ya ben size bir konuda danışmak istiyorum arabama lpy taktırdım üstünden 10.000 km yaptım ama yakıt bir türlü düzelemedi gaz ayarı veren ustalara gittim bir türlü çözemediler bana karburatörün temizlenmesi lazım dediler ama gazın karbıratörle bir ilgisi varmı acaba temizlenirse düzelirmi hem rolantım çok yüksek çalıştırdığım zaman rolantı düzeliyor ama bir müdeet sonra tekrar çalıştıryorum yine yükseliyor acaba yakıtı etkilermi bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim arabam hyundai acenst 1,3 lx sedan kasa ilginize şimdiden tşk

13. Misafir

Misafir Guest

Araç kaç model, üzerinde'ki LPG sistemiklasik tip'mi sıralı sistem'mi, eğer klasik tipse bağlantı karbiratör üzerinden yapılıyor...

Böyle bir şey var'sa karbiratörlü demektir yani klasik eski sistem LPG

Eğer buna benze bir şey ise sıralı sistemdir.

14. garaj16

garaj16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşim motor sogukken ara jikle devresine gecer yani zengin karışım yapar.nezaman jikleden cıkar su sıcaklıgı 30dereceye geldigi zaman.tekrar calıştırdıgında su sıcaklıgı 30 derecenin altında ise jikle devreye girer.jiklede iken motor devri1300 devirde olması gerekir. eger devir yüksekse jikle ayarı yapmak gerekir.aracının yakıtı devamlı kısa mesafe kullanıyorsan standartların üstünde yakar.

15. Misafir

Misafir Guest

Hepsine katılıyorum, ancak devir havanın soğukluğuna ve motora göre 1000 ile 1300 arası değişiyor..

16. garaj16

garaj16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    enj lularda tamam. onu ecm ayarlıyor.karb lü araclarda mekanik olarak devreye giriyor.

17. afrit

afrit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    EVET USTAM KLASİK TİP VE ARABAM 2000 MODEL ESKİ KASA (YUMURTA) EVET USTAM NE YAPMAM GEREKİYOR ARABAYA VE YALOVADA HERHANGİ BİR SUBENİZ VARMI ORAYA GİTSEM YARDIMCI OLURLARMI İLGİNİZE SONSUZ TŞK

18. garaj16

garaj16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sana bursada tarihi cinarda cay icmeye davet ediyorum .gelirsen yardimcı olurum

19. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    inkaya da dimi bende gelsem banada ısmarlarmısın:) 3yıl kaldım bursada

20. Misafir

Misafir Guest

Ali bey ben tamirci değilim'ki.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif, İstanbulda olsanız çevremizdeki dostlarımız ile yardımcı olurum ama oraları bana uzak kalıyor....anladığım kadarıyla garaj16 arkadaşımız bu konularda tecrübeli.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

Bu Sayfayı Paylaş