Merhaba arkdaşlar; 2005 model hyundai getz model bir araca sahibim. Aracım otomatik camları hiç bir sorun yok iken birdrn bire 4 otomatik camda çalışmamaya başladı. Aklıma ilk sigortalar geldi. Kontrol ettiğimde sigortaların sağlam olduğunu gözlemledim. Diğer sebepler tuşlar, cam motoru gibi sebepleride eledim. Çünkü tuşlardan olsa 4 ü birden aynı anda bozulması imkansız. Motor da 4 camın birden bozulması anlamsız geldi. Şu an aklıma gelen soketlerden olabilir fikri bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
Kontrol ettim cocuk kilidini kilitli ikende kilit devre disi ikende calismiyor. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elektriksel bi problem gibi merkezi kilitler çalışıyo mu kapının birini sökün avometreyle ölçün akım geliyo mu
@nero1986 Ilk akla gelen sigortalar , ona bakmışsınız. Çocuk kilidi olsa zaten sürücü camı çalışır , diğer 3 cam çalışmaz. Geriye diger tek ihtimal kalıyor ; sürücü tarafındaki tuşlara ait soket. Bu soket tam yerine oturmaz, temassızlık olursa diğer camlar bundan etkilenir. Siz sadece sürücü tarafını söküp temizleyip iyice soketini oturacaksınız. Söküm işi cok basit sadece 1 tane vida sökülüyor ve tırnaklarını kurtarıp parçayı çıkarıyorsunuz. Forumdaki @EmreFirat arkadaşımız bir video çekmiş. Ona da bakabilirsiniz. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar yardimlariniz icin teşekkür ederim. Bugun elektrikciye goturdum sigorta kutumun bozuldugunu soyledi. Sigorta kutusuna bir kablodan atlama yapti. Camlar calismaya basladi. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi