Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik cam kapatma modülü

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda vedatkanka tarafından 25 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar, bir konuda yardım talebim var. Bilgisi olan ve daha önceden böyle bir ürünü aracına bağlamış olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?
    Ürün Otomatik cam kapatma modülü, satış sitesi http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-betamax-termikli-4-cam-kaldirma-modulu-64846447/detay/
    Şimdi bu ürünü aldığımda, 2005 Elantra'nın hangi devresine ve neresine yerleştirmem gerekli? Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Bu olayı aşama aşama DIY bölümü için katalok haline de getirmeyi düşünüyorum.
    Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

2. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Sürücü kapısındaki 4lü cam kaldırma düğmelerinin altına bağlayacaksınız... Kapı içerisinde duracak modül... Alarm kablosundan kapı içerisine kablo çekmeniz gerekecek...

3. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracımda fabrikasyon alarm var. Yani ekstra bir alarm yok. Merkezi kilit kumandam var sadece. Şoför kapısında bulunan 4 lü kumanda devresinin neresine bağlanıyor peki bu cihaz? Yani bir devre şeması olsa çok güzel olacak aslında.

4. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Fabrikasyon alarmda çıkış varmı bilemiyorum... Cam kapama çıkışı olarak... Sistemi bilemiyorum ama eğer bizim accent gibi bir beyin yapısına sahipse direk cam çıkışı olmamakla beraber birkaç modifikasyonla, röleyle felan sistem kullanılabilir...

5. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araştırmaya devam o zaman :)

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    kapı içindeki merkezi kilit motoruna kapıları açıp kapayınca 12 volt geliyor. yalnız tek sorun aracın içindeyken içeriden elle kapıları kilitleyince de 12 volt geliyor. bir röle sistemiyle kontak açıkken 12 volt gelmesi engellenebilir.

7. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Mürsel bey, bu otomatik modül, anladığım kadarı ile, dört kapının içerisinde bulunan kriko motorlarına tek tek bağlanması gerekiyor öyle mi? Birde bu modülün 12V enerji alması gerekiyor. Bu enerjiyi bir şekilde bağladık diyelim. 4 kapıya ayrı ayrı hat çekmemiz gerekecek mi? Yoksa ana kumanda paneline bir yerden bağlamak mı gerekli? Asıl aklımı kurcalayan şey, Kumandanın kilit tuşuna bastığımda, bu modül o sinyali nasıl algılayacak?

8. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    zaten anlattığım kilit tuşuna basınca gelen sinyal. normalde sonradan takılan alarmlarda bunun için ekstra bir çıkış mevcut. tetikleyici uç yani. orjinal alarmlarda bu genellikle olmuyor. ben ayna kapatma modülünü yaparken bayağı bir araştırmıştım. bunun için kapatma tuşuna basınca merkezi kilit motoruna 12 volt geliyor. bunu tetikleyici uç olarak kullanılabilir diye düşünüyorum. yalnız bunun dezavantajı ise araç içerisindeyken kapıları kilitlemek isterseniz yine 12 volt gönderiyor. yani cam kapatma modülünü tetikleme ucunu bundan bağlarsanız araç içerisindeykende aktif hale gelir. bunu engellemek içinde kontak açık konumuna bağlanacak bir röle ile bunu pasif hale getirmeniz lazım. böylelikle araç içerisinde kontak açık konumundayken kapıları kilitlemek istediğinizde pasif durumda olacağı için tetiklemeden sinyal gitmeyecektir. bütün kapıları sökmenize gerek yok. sürücü kapısındaki 4'lü cam düğmelerinin altında bulunan soketten bağlantıları yapabilirsiniz. yalnız harici bir 12 volt çekmek gerekecek. onuda sigorta panelinden alıp kapı içerisine geçirebilirsiniz.

9. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim. Modülün installation şemasını bulabilirsem aklımda soru işareti kalmayacak. O zaman bütün olay şoför kapısında bitecek gibi görünüyor.

10. herooflife

herooflife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Vedat bey;
    Merhaba öncelikle arabalarımız aynı düşünce olarakta aynıyız sizinle bende taktıracakcım cam kaldırma modülü modacar cam kaldırma modülü aldım gittim yakından tanıdığım bir elektrikçiye ben bunu takmam dedi iki gün sonra motorların yanar başımıza iş alırız dedi. CENMAX var ben onu öneririm dedi onda sorun yaşamıyoruz çift termikli olduğu için dedi bende iade ettim hepsiburadaya cevap bekliyorum cenmax alıp taktırcam. ben kapıyı açıp bir baktım ama orada işlem yapmak o kadarda basit değil onu gördüm. Şahsen bu işlerle çok ilgilenmeme ragmen benim aklım ermedi... allah size kolaylık versin.

11. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Termikli olması çok önemli bir özellik bence... En ufak bir zorlanmada hemen durduruyor camı...
    Cam kaldırma modülünün şöyle bir kötülüğü var ki... Camların tümü kapandımı diye en azından uzaktanda olsa bakmak gerekiyor... Çünkü dediğim gibi eğer bir zorlukla karşılaşırsa kapanmayacak ve sonuçlar baya kötü olabilir...
    Amcam bu şekilde cam kaldırma modülüne güvenerek arabayı kilitleyip gitmiş ve içinde cüzdan telefon vs bulunan bel çantasını komple çaldırmıştı...

Bu Sayfayı Paylaş