Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Astra H HB Ve İ30

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda GRAFTT tarafından 12 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar,

Arabamı değiştirip otomatik ve biraz daha üst sınıf araç almayı planlıyorum. Bütçem doğrultusunda 2 model üzerinde yoğunlaşmış durumdayım Astra H Hb ve İ30.

Her iki modelinde dizel olması benim açımdan önemli değil aslında, çünkü çok km yapan biri değilim, gönlüm benzinli alıp Lpg'li taktırıp kullanmakta.

ASTRA H HB

2010 Astra Hb dizel manuel vitesli, 225/45/17 lastiklere sahip aracını TRabzonda kullanıp inceleme fırsatım çokçana oldu. Fakat otomatiğini deneme fırsatım olmadı. Bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Bagajı geniş, iç aksamdaki tüm kaplamalar yumuşak deri gibi bir madde, kalite hissi veriyor. Getze göre hem üst sınıf hemde geniş olması benim için iyi elbette. Yukarıda belirttiğim ebat lastikler olmasına rağmen yinede direksiyon çok yumuşak, direksiyonda yüksekli ve derinlik ayarı mevcut. Direksiyon üzerinde ve tepedeki aydınlatmadaki tuşlarda dahi ışıklı. Yol bilgisyarı ise çok çok hoşuma gitti. Yol tutuşu ve içeri ses almaması harika. Dizeli vergi dilimi olarak 1248 cc olduğu için parası düşük,.

Astra dizel aldığımda muhakkak yazılım yaptıracağım ( Manuel dizeli kullandıktan sonra kesin gerekli bir durum ) Benzinli alırsamda 115 hp olanı tercih ederim.

Uzun Yolda 25 litre ile 520 km yol yaptık, benim arabamla 5.6 altına inmedi hiç. :)

i30
    İ30 ise sanırım 4 ileri vitesli ( 4 İleri olduğunu öğrenince üzüldüm gerçektende ). Acaba otomatiği nasıldır araba olarak nasıldır hiç bilmiyorum gerçi bu araba hakkında kendi tecrübem yok denecek kadar az. İlanlarda bana tuhaf gelen, Mode & Mode Plus'larda alışımlı jant, kiminde sunroof mevcutken Select olanları plastik kapaklı jant mevcut. :)

İ30 alırsamda 1.6 benzinli yada 1.6 115 hp dizeli tercih ederim, duruma göre yazılım yaptırmam sanırım.

Her iki model hakkında bilgisi yada tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yaz tatilinde astra otomatik denkgeldi. Pek anlamam direksiyondan f1 vites diyorlar. Tanıdık bir abi aracı oldu. Takas yapacaktık araç antalyada olduğundan arkadaş test etti. Herşey iyi ancak vites geçişleri bariz belli ve sarsıntılı dedi vazgeçtim. Bence otomatiğini denemeden karar verme.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim almayı planladığım kasa H olanı, 2008-2009 modeller yani. Sanırım onlarda direksiyondan vites özelliği Yok Fırat, bende yanılıyor olabilirim de belki.

Aslında H kasalardaki otomatik viteslere Easytronic adı veriliyor nasıl hiç bilmiyorum, keşke test etme olanağım olmuş olsa ama hiç bir tanıdığımda yok ne yazıkki :(

Vites geçişleri belli derken mesela hangi aracın otomatik vitesi göre, Belki aynı araçtan kullanmış ise ona göre fikir sahibi olabilirim Fırat.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kısa mesafe kullanacaksan astra ama yakıt önemli değil beni mutlu etsin diyorsan i30 kesinlikle :) Tabii astranın tam otomatik olmadığınıda unutmamak gerekiyor.

5. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bana söylediği araç yanlış hatırlamıyorsam 2011 modeldi. babası ve amcası galerici. Bu öğretmen tutulan arabaları alıyor ve kar koyarak satıyor. Neye göre vitesi sarsıntılı geçiyor dedi bilmiyorum . Bana yamuk yapmayacağı için kullandıktan sonra satmak istemedi.

6. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Serdar hocam şimdiye kadar forumda takılıyorum otomatik vitesler hakkında konu yok pek bilgimde yok.

Teknoloji ile beraber sanırım birçok otomatik vites türü çıktı. F1,h-matic gibi... hangisinden uzak durulmalı hangisi alınmalı?

7. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Zamaninda saglam bir Astra H easytronic magduru olmus biri olarak tavsiye etmem.Benimki 2005 modeldi 5 senede degisen seyler olduysa bir sey diyemem :))

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Genelde kısa mesafe kullanıyorum Serdar, senede 3000 km yol yapıyorum bazen istisna 5000 km civarı. Şu anki arabamlada en sakin ve dikkatli kullanımda şehir içi 8.6 lt tüketimim var.

Astranın otomatiğini tam anlayamadım, bilindik otomatik gibi örnek D aldımı kendisi yada manuel yani triptonik kullanımda yokmu ?

Biraz daha açıklayıcı olarak konuyu anlatabilirmisiniz + ve - durumlarıyla alakalı.

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mekatronik otomatik var easytroniclerde. Baskı balata var, robot değiştiriyor vitesi. Yani baskı balata masrafı var :)

10. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    1.5 yıldır 2008 select otomatik lpg li i30 kullanıyorum ve memnunum. Bizim araçlarda baskı balata masrafı yok (otomatik şanzıman tork konvektörlü). Alman araçlarının şanzıman sistemlerine güvenmiyorum. Bizim araçlar belki biraz fazla yakar fakat otomatik şanzıman daha sağlam. Bu arada 2007-2008 i30 modellerinde select, style ve style plus donanım isimleri varken, daha sonraki yıllarda donanım isimleri mode, mode plus ve prime olarak değiştirildi. Select donanım karşılığı mode plus a denk gelir (jant hariç). Mode donanımda bazı özelikler kırpıldı (arka camlar manuel oldu, manuel klimalı vb.)

11. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    easytronic tarzı şanzımanları kullanan herkes çok şikayetçi, sarsıntılı geçiş,yokuşta kaydırma yığılma gibi problemleri var o şanzımanların... Tabiki en iyisi kullanıp test etmek bence

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Erkanim bütçe yetiyorsa dizel oto i30 derim. Tasarruf için de chip yaptırabilirsin chipi tecrübe ettin zaten. Easytronik biraz nazlı bir şanzıman opel forumlarinda araştırmıştım bir ara.

Galaxy Duos

13. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende tam otomatik elantra ve eski okulumun müdüründe astra h easytronic dediklerinden var bir gün kullandım aracı kendi arabamın ne kadar üst sınıf olduğunu anladım. vites geçisi elantraya göre oldukça nazlı geldi bana tam otomatik olmamasından dolayı ayağını frenden çekince araba ilerlemiyor ve yokuştaysan geri kaçırıyor. arabada park vitesi yok yakıt tüketimi olarak aralarında bariz bir fark yok ama neredeyse tüm alanlarda elantra önde kesinlikle bu arada ikiside aynı zamanda alındı yani aralarında yaş farkı yoktu.

Sonuç olarak ben dizel i30 derim ama bütçeye göre benzinlide olabilir..

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet bir ara akramın tamirhanesinde görmüştüm Otomatik H kasa astra baskı balata değiştiriliyordu pek önemsememiştim o zaman. Tam olarak anlayamadım ama yani Astralardaki easytronic sistemde vites tıpkı triptonik gibimi oluyor :)

Bilgilendirme için teşekkürler. Bende bu durumu garipseyip acaba donanım şıklarını yanlış seçmişler diye düşünür olmuştum. i30 seçersem dijital klima, 4 cam otomatik, alışımlı jant olması tercih edicem. Aracınızın otomatik vitesinden memnunmusunuz peki hızlanmaları vb durumlarından. Örnek işte 80'den 100 km hıza çıkarken hantal yada 130 km hızdan sonra nefesi kesiliyor gibi.

Köksalım aslında gönlüm biraz benzinli alıp lpg'li kullanmaktan yana, çok km yapan biride değilim. Bütçe olarak benzinli olursa daha makul seviyelerde ama dizellerinde ise maksimum 30 bin lira çıkarabilirim. Eşimde araba kullanır ve otomatik vitesin rahatlığını kendimde tadarım diye otomatik araç düşünüyorum aslında.

Sanırım şanzuman olayını biraz daha araştırmam gerekecek :) İ30'lar 4 mü 5 ilerimi acaba ?

15. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    I zaman donanım olarak yılına göre select, style, style plus veya mode plus, prime bakınız. Ben 110 a kadar hızlanmadan memnunum, daha sonra geç hızlanıyor tabi bu durum sürüş stili ile de ilgili. Ilk kalkışta dip gaz yaparsanız rahatlıkla yüksek hız görürsünüz tabi yakıtı unutmayın. Ilk kasalar 4 ileridir.

16. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Erkan abi öncelikle i30 u kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü Yazın çalıştığım oto yıkamacıya benzinli-dizel astra H kasa easytronic vitesli araçlar kullandım. Tam olarak vites şu:
    Dizelde de, Benzinlide de vitesleri çok garip geldi ilk başta. Aracı dükkanın içine almak için çalıştırıp vitese takınca frenden çekince direk almıyor. Ara gaz gibi gaza yüklenirseniz sakin bir kalkış yapıyor. Ama hızlı kalkmak için gaza basarsanız direk patinaja kalıyor. Düz yolda vites değiştiremedim ama normal dururken bile vites geçişleri normal bi otomatik araç kullanan insana zevksiz geliyor ve canını sıkıyor...

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    benzinli otomatik chipli getzden sonra tat vermez ama konforuna çabuk alıştırır. fazla yol yapmadığın için baştan fazla para verip dizele gerek yok o zaman.

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Dizel Otomatik Astra Kullandım Direk Begenmedim Sarsıntıları Geri Kaçırması Sevmedim Ya Motor Düşük Ondan Olabilir Yada Şanjıman Nazlı
    Astra Alırsan Elegance Al Derim Keyiflidir Düz Vitesinle Çanakkaleye Gittik Geldi Cruse Sayesinde Bişey Yakmadı

19. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Aracı sıfır almıştık 2005 senesinde.

Çok beğenerek almıştık onu da eklemek isterim.

Araç Şanzımandan dolayı 2 kere Şanzıman beyni değişti ( Belki ismi farklı olabilir)

2 kere yolda bıraktı bundan dolayı, Daha sonra güncellenmiş ama bizimki sağlam bir kaydırma yapıyordu.

Yetkili servis hizmetlerinden mağdur olduk ( Boya ve Arıza tespiti konusunda)

Easytronic kararlı bir vites değil, Farklı markalarda, farklı isimler ile benzer muadilleri de var ama geliştirilmesi lazım .

Bu kadar olumsuzluğa rağmen,

Normal AT'lere göre daha az yakıyordu, Daha performanslıydı, Yol tutuşu fena değildi, Geçen sene 49.000 Km'de sattım sonunda, Bir daha Opel alırmısın diye sorsanız sanmam derim.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Serdar hocanında dediği gibi ben kısa mesafa kullanıyorum + Astra dizelde vergisi daha az, bu yönlerden Astra ağır basıyor nazarımda.

Biraz araştırma yaptım Astraların otomatik sistemini ve bu sistem bir nevi bayanlara yönelik diyebiliriz. Yani kesinlikle ani tepkimelerle bağdaşmayan ani hızlarda ise bocalayan bir sistemmiş. Kimilerinin yazıklarını oudum net ortamından acil sollamada sistem bir anda çok kez bocalıyormuş.

Zaten donanımında orjinal alışımlı jant olanını alacağım, dijital klima'da oldumu sanırım üst donanım olabiliyor. Açıkcası şimdiye kadar kullandığım araçlarda hiç dip gaz yapmadım desem yeridir. İlk fırsatta kullanıp test etmek istiyorum bakalım hayırlısı.

Ömercim, biraz daha detaylı araştırmalardan sonra malesef Astranın robotic vitesi bana hiç mi hiç uygun olmadığı kanısına vardım. :)

Aynen sana Katılıyorum Köksalım, Benzinli Getzimle E80'de Coralla ve Megane II dizelleri peşimdem koşturuyordum, rampada onlarda beni :) İ30 motor gücü olarak yabana atılmaz sanırım. Zaten fazla km yapmıyorum fakat aracı değiştireceğim zamanda dizel ile benzinli arasında fiyat farkı yok ise yine dizel alırım :)

Nette kullacılarıda aynı dertlerden muzdarip, Cruse paket kayıncımda Enjoy spor paketli ondada hız sabitleme otm, far ve kararan iç dikiz aynası mevcut.

Bu Sayfayı Paylaş