Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

otomatik araçlarında ATİKER ve BRC kullananlar

'LPG Sistemleri' forumunda atakan53 tarafından 25 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar epeyce araştırdım ama 26 sayfanın içinde onlarca mesajın içinde merak ettiğim konuya tam larak cevap bulamadım. istediğim şu. özeelile otomatik araçlarında BRC ve ATİKER kiti takılı olanların yakıt değerlerini öğrenmek. Sorunum ise şu: Arcım otomatik. 1.4 team. üzerinde araç 500 km deyken taktırdığım ATİKER fast sistem kit mevcut. Benim sorunum ise bir türlü düşmeyen yakıt değerleri. Şu ana kadar lpg de yaktığım değerler çok yüksek çıktı. ŞÖyleki örneğin yazın ortalama 13 lt gaz ile (yaklaşık 20-25 tl)en fazla 70 km gezebiliyordum şehir içinde. tabi bu km bazen 60lara kadar düşebiliyordu. defalarca ayara girdi araç. her defasında farklı tahminler yapıldı. işte araç otomatiktir, havalar soğuktur, bakımı yapılsın öyle bakalım, en sonunda bu araçlar böyle yapacak birşey yok denildi. benzinde ise servis ölçümlerine göre bir sınıtı yok. deneme sürüşü yapıldı, düz yolda 28 km de 1,5 lt gibi benzin tükletimi hesaplandı. en son başka bir sayfada paylaştım 30 tl gaz ile (12,3 lt) 69 km gidebildim şehir içi. Ben şu an için havaların soğuk olması ve bakım zamanının yaklaşmasına bağlıyorum olayı ama bu hep böyle oldu. Bugün 30000 bakımına gireceğim. Aracım hem henüz 28900 km de. bakımdan soınra tekrar lpg ayarı yaptıracağım. Eğer aynı olursa sonuç bu sefer kiti değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz masraflı olacak ama öbür türlü daha fazla para çıkıyor cebimden. şimdi özellikle otomatik araçlarında BRC kullanan arkadaşlardan ricam yakıt değerlerini payşaırlarsa sevinirim. ATİKER kullanan arkadaşlar ise araçlarında nhangi kiti kullanıyorlar ve yakıt durumları nedir öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Fast sistem kullanıyorsanız ECU'ya versiyon 7 yükletin, otomatik adaptasyon seçeneğini açtırın ve 500 km kadar kullanın. Değerleri optimuma alacaktır, bu aşamadan sonra çok yakma devam ediyorsa aracınızda başka sorun var demektir yada sürüş tarzından kaynaklanıyordur.

3. ONEA

ONEA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    12 lt/100 km. yakıyorum.. şehiriçi.. multifast atiker.

4. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Serdar Bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Bugün bakımdan sonra hemen ATİKER servisine gidip dediğinizi yaptıracağım. Sürüş tarzıma gelince kesinlikle çok sakin kullanırım. araç otomatik olduğu için sert kalkış yapmam ani hızlanmam.

5. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben de henüz hesaplama yapamadım bir türlü. ama 40 TL'lik gaz ile ki bu yaklaşık 16 litre oluyor; 80-90 km arası yaptım benim araç ta çok yakıyor atiker benim sistem de ama versiyonunu kodunu falan bilmiyorum ben de bir bkayım sizlerle paylaşayım. umarım hallederiz.

6. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok çok yakıyormuş

7. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    1.6 BRC mevsime, trafik durumuna, kullanım şekli ve gidilen mesafelere göre şehir içinde lpg tüketimi ortalama 11 ila 13lt/100km. Otomatik araçların biraz daha fazla tüketmesi normaldir. Doğru tespit yapabilmek için ölçümün depo fullenip yapılması daha uygun olacaktır.

8. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    evet. bi baktırmam lazım ist. anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz yer var mı? sanırım garantisi devam ediyor bu durumda atiker servise götürmeliyim herhalde.

9. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Serdar Bey bugün 30000 bakımından sonra hemen lpg ciye gittim. fast sistemin 7 versiyonunu yüklettim. ancak otomatik adaptasyon diye herhangi bir seçenek göremedik. Sistemin yazılımının 7 versiyonu olduğundan eminim çünkü usta bizzat gösterdi. acaba hangi versiyon olduğunu tam olarak yazabilir misiniz? usta ayar yaptı bundan daha iyisi oolmaz dedi. Şİmdi tekrar deneyeceğim. olmazsa yazılımınTrabzondaki Atiker bayisinde olup olmadığına bakacağım.

10. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir numara prins sonra brc dir her zaman.
    !!! FRANSIZ BOYKOTU !!! laguna 2.0 otm. 9-10lt lpg ş.içi (brc)
    hyundai coupe 1.6 düz 9-9.5lt lpg ş.içi (brc)

Neden 1.6 ile 2.0otm aynı yakıyor neredeyse derseniz hyundai coupe 1.6 olmasına rağmen laguna dan ağır bir kasaya sahip o nedenle.Brc sonuna kadar tavsiye ederim.İyi forumlar

11. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada forum kurucusu arkadaşlarım fransız boykotu yazmış araba markama. Tüylerim diken diken oldu hemen boykot edip alman,amerikan,kore,japon,italyan malı araçlardan birini almalıyım.Ne de olsa fransız değiller amerikalılar da almanlar da kardeş zaten onlara boykot yok ;) Kendimiz araba yapmadığımız sürece yırtınsak da onların arabalarına binmeye mahkumuz

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yooo Değiliz , Renö Nün !!! FRANSIZ BOYKOTU !!!nun Neyine Mahkum Olayım

13. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tam anlamamışsınız sanırım.Oradan !!! FRANSIZ BOYKOTU !!!ya binmeye mahkumsunuz ana fikri çıkmaz.Hangi arabaya binersek binelim elin gavuru bundan para kazanır bizde öyle böyle bineriz.Hyundai-bmw-mercedes-!!! FRANSIZ BOYKOTU !!!-honda ....... bu liste uzar gider.

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Versiyon 7 programla beraber versiyon 7 firmware geliyor, firmware yüklenince seçenek çıkıyor.

Düzenleyen : Serdar

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    fransız boykotu yazısı fransız markaları yazılınca otomatik çıkıyor, özellikle değiştirmiyoruz, yönetim sisteme o şekilde tanımladı
    sonuçta japon ve kore milleti avrupa ve amerikadan çok daha dosttur, vefalıdır, sırtımızdan vurmaz

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sorun Orada, Gidip Pis Fransızların Aracına Binecegime Korelilerin Japonların Aracına Binerim.

17. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aynen katılıyorum.

18. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Peki arkadaşlar siz haklısınız.Ama şunu söylemek isterim bende sizler gibi ülkemi canımdan çok seviyorum ve fransızlara zerre kadar sempatim yoktur ancak takıldığım nokta şu şimdi bir ara şu boykot gündemdeydi coca-cola vb tüm ürünleri boykot edelim şampuanları vs. işte israil amerikan malı ürünler ülkemizde satılmasın. Bü düşünce çok iyi çok hoş sizlerin boykotunuz da iyi hoş gelelim benim takıldığım yere yahu bu hyundai kore malı ama bazılar Türkiye de üretiliyor işçimiz kazanıyor devletimiz vergi alıyor nihayetinde biz de kazanmış oluyoruz. Bu fransız malı aracın da laguna sı fluance si latitute ü clio su megan ı kango su Türkiye de üretiliyor binlerce Türk işçisi ekmek yiyor sigortası yatıyor.Devletimiz her üretilen araç için vergi alıyor.Sonra bu arabanın yedek parça olarak civatasına kadar vergi alınıyor.Şimdi cola veya renö diyelim ki almadık batırdık her işçini 2 çocuğu 1 karısı olsa x4 eder o kadar insan aç kalacak.O insanlara ne olacak? Hadi geçelim o insanları çokta tın diyelim devlet dünyanın vergisini kaybedecek o boykot ettiğimiz fabrikalar batarsa sonra da şunu boykot edeceksiniz lpg neredeyse 4tl oldu. Bende isterim herşeyimiz Türk malı olsun ama bugün belediye otobüslerimiz bile mercedes neden bmc değil ? Benim takıldığım noktalar bunlar arkadaşlar siz yine edin boykotunuzu ama emin olun o markalar zarar görürse bizim işçimiz ekmeksiz kalır vergi gelirimiz düşer .

19. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    en ıyısı Brc ben taktıralı 1200 km oldu havalar sıcaktı kar mar soguk yoktu sehır ıcınde 50 tl lık gaz ıle 243 km gıttım sımdı hava soguk depo full doldurdum 260 km yı zor gordum :D

20. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    İşte olay budur!.. Teşekkürler dostum.

Bu Sayfayı Paylaş