Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

OTOMATİK ACCENT ALACAKLAR

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda bozaci tarafından 17 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar, nezamandır otomatik vites biraraç almak istiyordum bugünhyundai accentotomatik vitesi test etme imkanı buldum araç 2000 model 1.3 lpg'li aylardır araştırıyordum en sonunda otomatik bir aracın direksiyonuna oturma ve bizzat test etme şansı bulduğum için heyecanlıydım... neyse aracı düzyolda 100 km ye kadar çıkardım hiçbir vites geçişini hisstemedimçok konforlu gedi şanzımanı,çok dik sayılabilecek bir rampada durup tekrar kalktım ve aracın hiç geriye kaymadan kalktığını görmek beni çok mutlu etti... forumdaotomatik araçlarla ilgili tartıştığımız pek çok konuyu bizzat denedim yani benden heryönüyle geçer not aldı arkadaşlar tabi yaklaşık 20 dk kadar sürdüm aracı bu yüzden yakıtı için bişey diyemem ama araç sahibi ahbabım ortalama 25 kuruş yaktığını söyledi,2000 model 1.3 motor lpg li araç beni bukadar memnun ettiyse 2011 model 110 bg dizel otomatik herhalde beniuçururdedim kendi kendime ve bende kesin kararımı vermiş oldum nasip olursa salı günü sıfırını almak için bayiye gideceğim konuyu faydalı bilgiler başlığı altında açtım belki otomatik almayı düşünen arkadaşlar vardır faydalı olur diyerek yanlışlık varsa modlarımız konuyu uygun gördükleri yere taşıyabilir herkese iyi forumlar dilerim

2. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En iyisini yaparsın.Çok doğru bir karar vermişsin.Bizim bütçe yetmediğinden alamadık.Yoksa hem otomatik vites hem de dizel tadından yenmez.

3. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eyvallah amonra34 valla bende 1.3 lpgli aractan bukadar etlileneceğimi sanmıyordum ama tam otomatik şanzımanında etkisi var tabii bence konforlu bir şanzımanmış eşimde kullanmak istediği için otomatik alıcaz nasipse ama test ettim onayladım bayanlar için birebir yani bu otomatik olayı ne kaydırıyor ne stop ediyor süper rahatmış valla ben şahsen çok etkilendim bütün şüphelerim yok oldu bu konforada fazla yakıt handikapı helal ıhoş olsun valla ne diyeyim...

4. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ah bir alabilsem dizelini:)) müthiş olurdu..

5. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla aynen atakan hocam bende aynı şeyi dedim kendime arabayı sürerken benzinli 1.3 hemde 2000 model böyleyse 2011 dizel 110 bg nasıldır acaba diye hayırlısı bakalım yarın gidecez bayiye

6. kaptancemo

kaptancemo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cemal KAPTAN
    günaydın bende dizel otomatik era var arkadaşlar cok memlunum hele istanbul trafiğinde sol ayağınızı unutmak süper oluyor Allah gönlünüze göre verir işallah

7. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eyvallah abicim zaten sendende fikir almıştım hatırlarsan düşünürken ama kullanınca dahada hoşuma gitti doğrusu sağol

8. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    2yıldır 2004 model 1,3 admire otomatik kullanıyorum.
    Tek sorunum 80bg olması. Rampada kesinlikle çekmiyor araç doluysa. Onun dışında aracı hor da kullandım bir ara. Şanzıman çok çok iyi.

N'de 6k devirden D'ye aldım. bunu 3-5 kere yaptım ama bana mısın demedi.
    Toyota Yaris otomatik sürdüm. Araç tam bir facia. D'de iken rampada geri kaçıyor. Accent ise hiç geri kaçmıyor. Uzun süreli kullanımda tek sorunum 9lt gibi 80bg ye göre çok fazla yakması. Bir de Overdrive özelliğinin nadir de olsa saçmalaması. Şöyle belli bi noktaya kadar hızlanıyorum gazı çekerken overdrive vites atacak oluyor ama atmıyor. Öyle araç kalıp birden vites düşürüyor. Son zamanlarda vites geçişlerinde çok sarsıtmaya başladı sorunu ne anlamadım.
    Aracı sürekli overdrive'da kullanmama rağmen 9lt şehir içi. Overdrive normal vitesin 1 üstüne atıyor. gayet güzel bir şey motorun sessiz kalmasını sağlıyor.

9. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Vites gecislerinde sorun varsa ve yag da ozelligini yitirmisse otomatik sanziman yagini degistirmeniz lazim gelir. Muhtemelen yaginiz simdiye kadar hic degistirilmemistir, onerilen 5 senede veya 50.000km. de bir yagin yenilenmesidir.

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Otomatik şanzımanın yağını ihmal etmeyin. Arıza çıkarırsa çok dertli olabilir. Yağ fiyatı da pahalı değil hyundai şanzımanı için.

11. komando3

komando3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar bu zamanda manuel vites kullanmak bana biraz garip geliyor. Bu arada manuerl kullanmayı beceremediğimi de ifade edeyim. Daha yeni sorunlu bir otm araçtan kurtulmuş birisi olarak bazı deneyimlerimi paylaşmak isterim: Otm sanzuman sanılanın aksine aslında yüksek devirleri ister gazı yeterince vermezseniz vites geçişlerini hissedersiniz. Vitesin hangi pozisyonda olduğunu beyne ileten kaptördeki yüklenmenin tamamlanması için özellikle ilk kalkışta D ye alıp 3-5 saniye beklenmesi sürüş boyunca vites geçişlerini rahatlatır. Eğer sarsıntılı geçişler ve hatta kalkışta zorlanma başladı ise ( bence hemen satın) öncelikle şanzuman yağı ve sekmanlarını değerlendirmek ve sonrasında beyin, selenoid valf gibi pahalı malzemelere bakmak lazım
    Not: Ben cerrahım ama şu otomatik ustaları kadar hava yapamadım. Adamlar acayip. Herkese hayırlı sürüşler

12. kanderas

kanderas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    soyledıgınızde haklı olabılırsınız..ama 1.3 motor helekı otomatık tavsıye edılmıyor manuelınde cok ıyı araca gore 1.3 motor..bende cok aradım arastırdım otomatıkse bınecegın arac 1.6 olacak en düşük..2011 almayı dusunuyormussunuz sıze tavsıyem test aracını surmenız..cok savurması var en basıtı sollama yaptıgınızda gectıgınız aracın ruzgarı tek elle tuttugunuz dıreksıyonu tutamaz hale getırmesi

13. kanderas

kanderas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    overdrıve'' yi genelde uzun yolda hız yaparken kullanmayı tavsıye edıyorlar motorun devırlı seyır etmesı bakımından..bunun dısında kullanmanız gereken tek vites L + OVERDRIVE yanı yokuslarda bayılmasını engellemek ıcın devrını verıyor arabanın..yokusta tıkanınca L konumuna cek overdrıve yap farkı anlayacaksınız eminim..emın olun araba şaha kalkacaktır...otomatık vites demek D KONUMUNDA SEYIR ETMEK DEGILDIR..elınızden geldıgınce vites degıstırın sanzuman gecıslerının alışımını kolaylaştırır...nacizane fikrim

14. nomad

nomad Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    işte otm kullanmayan ama fikir sahibi bir sürücü: kardeş anlattıkların hepsi farazi...A T elle geçişleri sevmez beyni erken yıpranır .kick down hamlesi seni L ye 2 ye 3 e 4 e geçirir. AT de sorun yoksa bayılmaz kendisi L ye çeker gereksiz vites küçültme önce torque konvertörünü beyni sonra selenoidleri en sonrada aksları öper.sonra sanayide ustalar yolunu gözler.....AT nazik kullandıkça motor ömrü kadar gider elle müdahalelerde erken yıpranmaya girer. kısaca D de bırak fazla kick yapma ısınmadan gazlama

15. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Degerlendirmeleriniz ve tecrubeleriniz biz otomatik sanziman kullanicilariicin cok cok onemli. Sattiginiz aracin karsilastiginiz sorunlari, yaptiginiz masraflar ve usta tecrubeleri hakkinda detayli yazabilirseniz cok makbule gececektir. Tesekkurler...

16. semkosemko

semkosemko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    2011 dizel era team otomatik kullanıcısıyım. Şunları söyleyebilirim ki ; 1- Yokuşta kalkışta geriyekayma oluyor.(Benim için çokta önemli değil) 2- Full depo ileİstanbul-Kırklareli-İstanbul yolculuğu yaptım(500 km).Aynı depo ile İstanbul şehir içi 200 km gittim (Full trafik ve malum dur kalk), ışık yanmadan gösterge E de iken mazot aldım. Yani toplam 700 km gittim. 3- Kim ne derse desin, gaza basınca araç süzülüyor. Acaip keyifli. 4- Bende ABS yok ama frenler çok sağlam. 5- D den başka bir konuma getirmedim vitesi ve belki o yüzden yokuşlarda biraz bağrıyor amatatmin edici hızlanabiliyoraraba. Otomatik vites ile insan yolculuk yaparken bacak bacak üstüne atabilir. O derece rahat ve zevkli. Teknoloji sürekli ilerlerken ve herşeyin otomatiği varken , neden düz vites tercih edilir anlamış değilim. Belki düz vites kullanmayı tam olarak bilmediğimden laf attımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : semkosemko

17. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    overdrıve'' yi genelde uzun yolda hız yaparken kullanmayı tavsıye
    edıyorlar motorun devırlı seyır etmesı bakımından..bunun dısında
    kullanmanız gereken tek vites L + OVERDRIVE yanı yokuslarda bayılmasını
    engellemek ıcın devrını verıyor arabanın..yokusta tıkanınca L konumuna
    cek overdrıve yap farkı anlayacaksınız eminim..emın olun araba şaha
    kalkacaktır...otomatık vites demek D KONUMUNDA SEYIR ETMEK
    DEGILDIR..elınızden geldıgınce vites degıstırın sanzuman gecıslerının
    alışımını kolaylaştırır...nacizane fikrim

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Düzenleyen : yunafaniem

18. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar hepinize merhaba daha yeni tatilden geldim 1 haftadır foruma giremiyordum manisa-antalya antalya-manisa yaptım araç daha yeni dizel otomatik era 1000 kmdeydi daha araçta 5 kişi ve bagaj full dolu ve klima hep açıktı 700 km yaptım araç rampalarda harika ayrıca yukarıda KANDERAS nickli arkadaş otomatik vites araçla 1 ay dolaşsın aynen sanayiye veya servise gider muhtemelen

19. komando3

komando3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sayın Zuniga: Araç 2004 previllage clio hb idi. Donanım olarak 1.4 16v ve akılınıza ne gelirse sun roof dahil herşeyi koymuşlar arabaya, bazı şeyler blue da yok şuan. Aracın ilk aldığımda 4. vitese geçmediğini farkedip 300 tlye yağ değişimi ve bir çip değişimi oldu. Sonra 2 ay harikaydı ama 2. vitese vuruntu ile geçmeye ve park ederken 3. viteste kalmaya baslayınca beyin okundu ve kaptör arızası olduğu saptandı. Sonra 190tl ye kaptör bulunup takıldı (işçilik vermedim) 1 hafta harikaydı ama 8. gün vites rampada boşaldı resmen ve araç arkaya kaymaya başlayınca zor toparlayıp (otm ye alışıksan bu refleksler biraz zayıf nede olsa geri kaçma olayı olmaması lazım.) aracı hemen takasa verdim ve şükürler olsun Blue ile harika 2 ay geçirdim. Clio nun otm şanzumanı sıfırı 6500 tl bu riski alamazdım. Bu arada yaklaşık 20 kontrolde araçcın beyninde arıza koduna rastlanmadığını ama bana kafayı yedirttiğini belirtmeliyim.
    Son söz otm alacaksan sıfır alllll

20. komando3

komando3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kanderas arkadaşıma bir kaç not iletmeliyim. Okuduğum tüm klavuzlarda (renault hyundai ve mercedes) mümkün olduğunca s yada sport yada overdrive moda almamak gerektiği belirtilmiş. Otm aaraçta devir istiyorsanız gaza yarısından daha derin basarsanız turbo müşürü varmışcasına vites küçültüp deviri yükseltir ve araç fırlar ancak bu bir kaç saniye sürer. Güvenli sürüş için otm kullananlar anlık refleks beklememeli araçlarından.

Bu Sayfayı Paylaş