Arkadaşlar merhaba.Benim 2010 era 1.4 otomatik aracım var.Benzinli olan aracıma lpg taktırmak istiyorum.Acaba aranızda otomatik arabasına lpg taktıran varmı bundan memnunmu ve son olarak ne kadar yakıt tüketiyor.Şimdiden teşekkürler
Aramıza hoşgeldiniz. Taktıran arkadaşlar var ama tüketim tamamen kullanım tarzınızla da alakalı, özellikle otomatik vites araçlarda kullanıcısına göre yakıt çok değişir. Şu an benzinde ne kadar yakıyorsa araç (100 km'de şehir içi 10 Lt gibi) %8-10 daha fazla LPG (10,8 - 11 Lt gibi) tüketiminiz olur. Yani benzinde kilometrede 37 kuruş yakarken LPG'de 23 kuruş yakarsınız. %35-40 arası tasarruf edersiniz.
1.4 düz vites kullanıcısı olarak ş.içinde 10 litre yakıyorum (defalarca ölçtüm) otomatik vitesinde 11-12 litre yakacağını tahmin ediyorum normal kullanımda. Sert kullanımla 13 litre bile yakabilirsiniz. not: 10 litre lpg yakıyorum ş.içinde, benzin değil Düzenleyen : kaan_sel
9 litre lpg mi yakıyorsunuz istanbulda https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif helal valla
Benim aracım 2006 admire otomatik 1.3 motor lpg sistemim zavolli şehir içi 180 yakıyor 3 defadır ölçüyorum ama çok sakin kullanıyorum aracımı
yaklaşık 2 ay önce 50 tl gaz 350 km yol yaptım. hızım 90-100 arasıydı. şehirler arası iyi ama şehir içi yakıyor 36.5 lt gaz (75 tl) ile sadece şehir içi 290 kmyol yapabiliyorum.
Bende aracıma geçen ay brc marka sıralı sistem gaz kiti taktırdım.Gerçektende aracımın yakıt giderleri benzine göre baya azaldı.Mayıs ortasında Ankara'ya gidip geldim900 km şehirler arası yolAnkara polatlı'ya gidip geldim 160 kmde ordan ayrıca şehir içi Ankarada da 40 km yaptım.Üstüne üstlük 200 kmde istanbul şehir içi kullanım toplamda 1300 km yolgittim bunuda 175 tllik lpg ile yaptım.Açıkçası ben aracım otomatik diye baya yakacağını düşünüyordum bunu görünce çok şaşırdım ve sevindim ama arkadaşlarında dediğini bende yaşıyorum şehir içinde bu rakamın çok üstünde km de 23-24 kuruş yakıyorum ama yinede İyiki varsın lpg
arkadaşlar bir daha başlık açmak istemedim. malum aracımın şehir içi yakmasından şikayetçiyim. en son fullediğim depo 250km de bitti. arada klimayı filan çalıştırdım. en son ayar için ustyaya gittim tekrar ayar yaptı. en son söylediği enjektörleri değiştirebilirim. 1.8 mm lik enjektör varmış. (yanlış hatırlıyor olabilirim). biraz daha ufağını takabilirim dedi. depoyu fullemiştim. onu bir bitir tekrar gel dedi. arkadaşlar sizin araçlarda kaçlık enjektör var?bu enjektörler standart değilmi?bunun en iyisi hangisi? bilgi verirseniz sevinirim.