Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otom. 1.4 doch motor getz yakıt tüketimi Yardım

'Getz Forum - Club' forumunda emre58 tarafından 26 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. emre58

emre58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    S.a hyundaıcılar benim bi sorum olucak. 1.4 doch otomatik vitesli getzde yakıt tüketimi ortalama km'de kaç lt-tl tüketir....

2. Misafir

Misafir Guest

İstanbul trafiğinde9 - 10Lt arası

3. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    60 TL lik benzinle şehir içi 200-210 Km yol yapıyorum litreye vurursak düz hesap 9 lt. yapıyor.Kullanıma gelincede genelde hatta hep 3.500-3.750 deviri görüyor araba.İlk aldığımda yakıttan çok şikayetçiydim şuan 12.000 Km deyim yakıt ilk zamanlara göre %15-20 fark etti.

Düzenleyen : getz2007

4. emre58

emre58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    enjeksiyon ayarı diye bişey duydum. acaba doğrumu ya da fark olur mu yakıtta....

5. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu ayarı yetkili servismi yapıyormus?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. zdsen

zdsen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o deivrlerde az bile yakmışsın

7. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende son zamanlarda inanamıyorum ama hakikat bu eskiden ful depoyla şehir içi 340-350 Km yaparken şimdi 400-410 Km yapabiliyorum.Eskiden yol bilgisayarı şehir içi 11 den aşağı göstermezdi şimdi oda en iyi ihtimali genelde 12 idi şimdi 9 ile 10 arası dolaşıyor.Aracımı hakikaten sevmeye başladım bu yaz satmayı planlıyordum 1-2 sene daha kullanmaya karar verdim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. Misafir

Misafir Guest

birkaç gündüz 1,4dohc kullanıyorum start.aracım serviste kaskodan temin ettim bunu gayet yakıtı 1,3e göre az hiç benzin ışığı yanamdı bayapı kullandım şaşırdım doğrusu güç olarak da beni değiştirmeye etkileyecek farkjı gördüm

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

o ayarı sizin kullanım tarzınıza ve hava şartlarınagöre araç ecu'su ayarlar.

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ewt son zamanlarda benmde sanki yakıt tuketimim düstü gibi. Araç yeni alındıgı zamanlar hiç abartısız 9-10lt yakıyordu ve manuel vites. Geçen hafta fulleyip, 247km yol yaptıktan sonra tekrar fullettim ve sehir içinde inanması zor ama 7,62lt yakmıs. Arabayı ilk aldıgımızda uzun yolda 6 küsür litre yakmıstı. dün aksam gorunce durumu inanamadım zaten.

Arabayı aldıgımızdan beri hep dikat etmişimdir devirli kullanmaya, ne gerekirse yaptıgımı dusunmeme ragmen cok yakıyor diyordum, ama olay tamamen motorun ısınması ile alakalı. bu ilk calıstırdıgınızda ısınması değil. ilk hareketten sonra yaptıgınız 15-20km den sonra yakıtı daha az kullanıyor. Son 1 aydır 15km den kısa mesafeler için pek kullanmıyorum aracı ve bir hafta boyunca her gun olmasada 40 km gidiş 40 km dönuş olarak surdum ve sehir içinde bu rakam cıktı. tabi sehir ici derken trafik oalyıda çok öenmli. uzun ama trafik olmayan yolları tercih ettim. Durkalkta yakıtı bosa yakacagıma dedim yolu uzatırım en azından hiç görmedigim yerleride gormus olruum dedim ve sonuc buydu. size de tavsiye 20 kmden daha kısa bir yol yapacaksanız eger bosa kullanmayın aracı minibus e binin.

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    fabrika verisini tutturabiliyorsunuz..

12. emre58

emre58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginiz için teşekkürler.... biraz daha raştıralım bakalım...Hyundaıcıler

13. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ben senin aracının manuelini kullandığım halde 9-10 lt yakıyorum. 130 TL ye doldurduğum 45 lt lik depomla şehir içinde klima falan açmadan 400 km anca gidiyor. Uzun yolda 100 ü geçmezsen 480 km falan götürüyor. Ama yine de LPG taktıracam önümüzdeki ay. O zaman kısmetse 60 TL ile 350 km falan götürecek benihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Manuel bir getzin bu kadar yakması anormal ama araç yeniyse çok normal.Arabam 1.200 Km deyken 1.000 Km lik yola gittim 1 depo ile 460 Km yapabildim şimdi uzun yolda klima açık ortalama hız 110-120 gittiğim zaman 1 depo ile 620-630 Km yol yapıyorum o yüzden km geçtikçe yakıtta mutlaka düşecektir.

15. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Aracım 3.500 km de. Aldığım günden beri yakıt tüketiminde değişen birşey yok.100 km de 9-10 lt yakıyor. Servise sordum bir anormallik yok dedi. Bence de motor aşınmaları oldukça daha az yakmaya başlar gibi geliyor.Bi 10.000 km böyle geçer gibi....

16. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    8.000-9.000 km gel mutlaka düzelir.İlk zamanlar bende çok şikayetçiydim fakat şuan gayet memnunum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Benmde öyle hala. eger hergun sehir içinde okula gidip gelmekiçin kullanırsam ki 8 km gidiş 8 km geliş yol. o zmn 8-9 lt den asagı inmiyor, devirli kullanmama ragmen.

Makine muhendisi bir hocamdan duymustum bu kısa mesafe olayını. 1 ay boyunca yakın mesafelerde gerekmedikçe ( alternatif vasıda varsa) araba kullanmıyorum. sehir içinde uzun yol yaptıgınız zaman arabanın yakıtı dusuyor. Business dersinde sabit maliyetlerin düşürülmesi die bi konu vardı. Ne kadar çok üretim yaparsanız sabit giderlerinizin ürün fiyatına olan etkisi azalır ya, aynı sekilde arabayı ister sehiriçi ister sehir dışı kullanın ilk 15-20km sinde normalden daha fazla yakıyor(muş). siz 300km yol yaparsanız eger ilk 15 km de yakılan fazla yakıt ortalamada düşüyor ama siz sadece 10 km yaparsanız araba 8-9ltlik bir sarfiyat cıkartıyor.

Örnek olarak; Üsküdar- Ümraniye arası (trafik musait) 10km yol gidiyorsunuz ve araç 0,8-0,9lt yakıt tuketti. siz mesafeyi bir 50 km daha uzattınız ve Gebze ye vardınız. araç bu mesafede ise 3-3,5lt yaktı.

İlk mesafedeki gibi (kısa mesafeli) kullanım için 8-9 lt/100km yakıt masrafı cıktı, ama Gebze'ye yolu uzattıgınızda 6,5-7,5lt/100km gibi bir sarfiyat ortalması cıktı. Yani uzun yolda araçların daha az yakmasının sebebi sadece aracı 5. vitesde kmlerce kullandıgımızda daha az benzin yakması değil. Aynı sekilde aracı motor çalıstıktan sonra ilk 15 km boyunca 5. vitesde 2500 devirde kullanın yine cok yakıyor. Neyse.

Umarım olayın mantıgını anlatabilmişimdir.

Düzenleyen : qaan88

18. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    otomatik Getz kadar yakan ne (aynı özellekte) başka araç duydum nede aldığımdan beri yakıtında bir düşme oldu, 100 Km de 11,5-12 lt benzin olurmu? 2000 cc arabalar 15 lt mi yakıyor? LPG de bile 13-14 lt yakıyor hele birde ilk çalışmada yaktığım benzin de hariç, Hyundai kolayını bulmuş bi şanzıman yapmış bütün modellerinde kullanıyor.

19. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Eski bir Otomatik Getz Sahibiş olarak aynen katılıyorum...

20. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bende vardı 1,4 Otomatik Getz. 9,2 yakıyordu şehri içi ortalama. Çok kısa Mesafelerde bile kışın araç tam ısınmadan gidip geldiğim yerler oluyordu ve en fazla 11,5 lt yakmıştı. Şimdi Seat Ibiza var 75 beygir VW motor ve VW şanzıman yakıt olarak bir farkı yok Getz den. Bence kullanım tarzınızdan yada motorda başka bir sorundan kaynaklı olarak yakıt sarfiyatınız fazla olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş