Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otobüslerde Klima Sorunu

'Sohbet' forumunda i20_Troy tarafından 9 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar hepinize iyi hafta sonları dilerim,

Sizlere sormak istediğim bir sorum var,
    Toplu taşıma araçlarında klima yerine sadece hava sirkülasyonu açılıyor...
    Dışarının sıcak havası aracın hareket hızı ile serinlermiş gibi yapılıp içeriye veriliyor...
    Toplu taşıma araçlarında klima zorunlu değil mi ? Klimanın çalışmadığını nasıl ispat edebilir yada kime şikayet edebiliriz.

Cuma gecesi MAN marka otobüs ile Aksaray dan Alanya ya yola çıktık... Konyaya kadar sorun yoktu... Konya dan sonra Seydişehir ve Tınaztepe bölgelerinde rampalı yolların başlaması ile klima kapatıldı sirkülasyon ile devam edildi... Otobüs rampalarda şişiyor kabul ediyorum ama içeride gece ve sabah saatleri olmasına rağmen herkes kan ter içinde kaldı... Kimse de demiyor ki klimayı açın (benden başka)

Alanya da işimi bitirdim... Konyaya TEMSA markalı otobüs ile geldim... Öğle sıcağının da etkisi ile cayır cayır yandım... 4.5 saatlik yolculukta 5 bardak su içtim... 1 kez bile WC ihtiyacı duymadım... Şıpır şıpır ter alnımdan, sırtımdan boşandı... Defalarca kez muavine söyledim son kademede çalıştığını söyledi...

Konya dan Aksaray iline Mercedes Travego ile geldim... Şöför camı sona kadar açık yine sirkülasyon yolcu olmadığı için de ekonomi amaçlı 78 km/h ile seyehat ettik :))
    önce muavine söyledim sonra ön sıralarda olmam sebebi ile şoföre söyledim mümkün değil açmadılar...

Bunun için ne yapmak gerek... Polis e mi haber etmek gerekir ihbar kime nasıl yapılacak başına gelen oldu mu ? Belediye otobüslerinde minibuslerde bile zorunlu yani... hele ki şehirler arası otobüslerde daha çok zorunlu olmalı...

2. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Bildiğim kadarıyla uzun yolda klima kullanımı zorunlu ama kontrol ve ceza işlemini kim yapar bilmiyorum.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Siz açmadığından şikayetçisiniz bende kış günü açanlardan titreyerek yaptığım yolculukları bilirim. Kapatın dediğimde ise koku olduğu için açmak zorunda olduklarını söylemişlerdi.

Klima sadece soğutma için değil ortam nemini almak içinde ideal aslında hiç kapatılmamalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Firmalara şikayet etmek 1. aşama
    Bimere danışılabilir
    İnternet üzerinden firmaları teşhir etmek olabilir

Belediyelere bağlı özel şehiriçi ulaşım araçlarında belediyeye şikayet işe yarıyor

5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Kışın klima açılması da ayrı dert...
    Bazen görüyorum alltan kolarifer üstten klima... lakin klima çoğunlukla uzun yol yapan doğu araçlarında açık oluyor...
    adam urfa dan mardinden d. bakırdan bir çıkıyor 12-18 saat yol... hal böyle olunca koku ve uyku hallerinden dolayı klimayı açıyorlar lakin bu bölgedeki firmalar açmıyor... fan çalışıyor surekli...
    Diğer husus da firmaya şikayet etsek bile belediye gibi değil... yakıt vs. kendi cebinden çıkıyor bazı şöforlerin... Çünkü hem firma ortağı hem araç sahibi hemde şöför kendisi oluyor...
    tercih etmesek gidecek gelecek uygun vakitli araç olmuyor... yolda polisi arasam... polis gelene kadar duyarsa klimayı açar duymaz sonradan öğrenirse biraz ilerde indirir yada başlarız kavga etmeye ya ben dayak yerim yada onlar ki benim dayak yiyeceğim daha kesindir... Şoför yedek şöför muavin derken al başına belayı...
    Bilemedim ki belki BİMER çare olur...

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ülkenin şu andaki durumuyla bu tip şikayetlerin sonuç vereceğini sanmıyorum.

denetimsizlik ve kuralsızlık almış başını gidiyor.

emrex bunu beğendi.
  7. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    katılıyorum...