Merhaba Çekmeköy üstünden, Şile otoyoluna pararlel olarak ilerleyen bir otoyol var. Bu otoyol bir süredir kullanıyorum. Yolun öcretsiz olduğunu düşünüyordum. Çünkü HGS sisteminde ücret tahisili görünmüyor. Ama gel görkü, hgs sistemine girip farklı bir hesap sorgulama ekranından bakıldığında bu ufaçık yola gir çık parası 4,75 ayrıca tüneli kullanmak içinde 3,45 tl ücret ödediğimi gördüm. İstanbul şehir içinde 3 km lik kavşak için 4,75 tl ve devletin Askeri arazisene yapılan otoban için 3,45 tl ödetenler için bol bol hayır duası ediyorum.. Lütfen sizde hayır dualarınızı eksit etmeyin.
Kuzey otoyolu özel otoyolmuş. Hgs/Ogs okuyamayabiliyormuş. o yüzden ücretli gişeleri kullanmamız gerekiyormuş. Bende çekmeköy dönüşünde çekmeköyden köprüye ücret aldı. köprüde ücret aldı. daha sonra ikitelli de hgs cihazı okuyamamış düşmemiş hesaptan. hgs ve bunların sistemi de farklı olduğu için hesaptan çekmemiş. şuan geçiş ücreti+ 10 katı cezam var 38tl+3,8tl. kuzey marmara otoyolu sitesinden sorgulayabiliyorsunuz. hgs de gözükmüyor. neden uyarmadınız diyorum o sizin sorumluluğunuz diyor.siteden girip kontrol edecekmişiz. hgs bizde kaçak ya da hesapta bakiye olmadığı için ödenemeyen ücret yok diyor. kuzey otoyolu işletmesi farklı bir şey söylüyor. lanet olsun dedim ödemiyorum. duruyor o şekilde. kısaca yol yaptılar ama bizim cebimize yol yaptılar.
16 nisan bir geçsin siz hurmalari görün biraz önce mamakta süleyman soylu miting yapti yani secim bürosu açılışı harcanan paralara yazık günah
Keçiörendeyim ben böyle bi güvenlik önlemi görmedim taa buralarda bile adım başı polis. Şu yaşıma kadar bu yollarda hiç AS.İZ. Görmemiştim. Ta ki bı güne kadar..