Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otm.Accent gaz yememe..

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hakimalp tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. hakimalp

hakimalp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abiler öncelikle hepinize selam.
    formlardaki gaz yememe problemlerini ve yorumlarıokudum amaformdaki arabalar manueldi.

benim 2001 model accent admira MP.12 walf 1,3 motor ve otomatik arabam var.171,650 km de.yaklaşık 3 yıldır kullanıyom.ve 97000 km yi geçti kullanmam.
    benimde arabam 25 gündür gaz yememeye başladı.ama her zaman değil.mesela trafikteyken frene bastığımda ve tekrar gaza basmam gerektiği zaman oluyor ve en azından 6-7 defa basmam gerekiyor. gazı alıp hareket edince de 3 defa daha gaz pedalini köklüyom ve o zaman 2000 devrin üzerine birden çıkıyor.

tamirciye gittim buji-buji kablolarını ve hava filitresini değiştirdi. arıza devam.sonra enjeksiyonları tmizlettim ki 25000 km önce temizletmiştim yine arıza devam.sonra bilgisayara girdi araba ve şanzımada roketleme şalterlerinde yalnış sinyal (kısa devre ) arızası çıktı.otomotikçiye yönlendirdiler.orada şanzımanımın iyi olduğunu ve bir sorun olmadığını söylediler.
    ama[​IMG]

resimde ki 3 numarada bulunan bir parçayı değiştirdiler.ve başaka bir tamirciye gittim ve bu parçanın boşuna değiştirildiğinisöyledi.artık tamirci tamirci gezmekten inanı bıktım.sonuç hala arıza devam ediyor.her gitttiğim tamirciye ödediğim parada cabası.yardım ederseniz sevinirim.
    Düzenleyen : hakimalp

2. Misafir

Misafir Guest

Otm. arızası bulmak zordur, hele'ki sanal ortamda ama Anadolu yakasında isen benim kankaya bi gösterelim derim...

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz, kendinizive aracınızı tanışma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

Sorununuz mekanik bir arızaya benzemiorilgili olası nedenler,

Pulse sensörü yada boğaz kelebeği pozisyon sensörü olabilir. Avometre ile direnç ölçebilecek elektronik bilginiz var mı?

4. hundayı

hundayı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba Coşkun abi,

benimde bazı sensör problemlerim var, senin kankanin tel bilgisini verebilirsen yarın yani cumartesi uğramak isterim.

Bilgi verebilirsen sevinirim..

İşin ehli dürüst servis araştırıyorum, hangi semtte olursa olsun üşenmeyip ona götüreceğim arabada sorun olduğu zaman.

Şimdiden teşekkürler

5. Misafir

Misafir Guest

0216 634 10 72 Turan usta, benim adımı ver, önce telefonla bilgi al, bilmediği şeylere burnunu sokmaz...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

6. hundayı

hundayı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tamam çok saol abi,
    arayıp görüşeceğim kendisi ile

7. hakimalp

hakimalp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi çok sağolun telefon için.aradım turan ustayı ve pazartesi için randevu aldım.inşallah olur abi.başarılar diliyorum

8. hundayı

hundayı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben cumartesi günü turan ustaya uğradım, problemi halletti sağolsun

9. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    peki problem neden kaynaklanıyormuş bilgi verirseniz sevinirim.

10. hakimalp

hakimalp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam abiler.uzun zaman önce yazmıştım bu konuyu.allaha şükür en sonunda buldum çareyi. baya bi tamirci ve servis gezdim.istanbul hariç bir kaç ilde daha aradım problemimi.tabi bu arada baya bi parça değiştirme ve de parada harcadım.ama tek tesellim en azında arabamı biraz yenilemiş oldum. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifmeğersem sorunum baya bi basitmiş.arka koltuğun altında benzin otomatiği varmış. o aşırı kirlendiğinden dolayı aracım gaz yemiyordu arasıra.onu değiştirdim ve allaha şükür sorunum çözüldü.15 tl ye parçayı aldım 5 tl ye de elemeği verdim ve kurtuldum.umrım herkes sorununu çabucak ve fazla masref ödemeden haleder.
    saygılarımla
    Düzenleyen : hakimalp

Bu Sayfayı Paylaş