Aracımı alalı daha 10 gün olmadı geçen gün uzun bir yolculuktan sonra .bir sıkıntıya rastladım. geri geri çıktığım sokaktan D ile kalkış yapmak istedim fakat arac gitmiyor sanki vites yerine geçmemiş gibiydi bende L ile kalktım giderken D ile devam ettim sıkıntı olmadı bunu 2 veya 3 kere tekrarladı değişik zamanlarda sizce neden olur. aracım 1996 model hyundai sonata birde elinde bu aracın manueleri olan varsa yardımcı olabilirmi.
İyi akşamlar. ilk olarak Motor çalışır vaziyette ve motor sıcakken yağ seviyesini kontrol edin yada ettirin. Yağınız özelliğini yitirmiş olabilir. eksik olabilir.
bu Drive konumu sorunları çıkıyor forumda son zamanlarda acaba otomatik vites kolunun altındaki Drive konumunda elektriği ileten şu açma kapama anahtarı gibi şey çalışmıyor olabilir mi ? diğer viteslerdeki kontaklar normal ama D konumunun anahtarı bozuksa otomatik vitesin beynine sinyal göndermez vites N de kalır zaten D ye takılmamış olur dolayısı ile yürümez ama göstergede D lambası yanmıyor ise bakmak lazım D yanıyor ve araç yürümüyorsa sorun felaket.
DEĞERLİ YORUMLARINIZ YOL GÖSTERİCİ OLDU. BU sorun herzaman değil bir müddet mesela 70-80 km yol aldıktan sonra arada sırada yapıyor . göstergede D yanıyor fakat araç N işlemi yapıyor.yada vites geçmemiş gibi silkeleme yapıyor.motor soğukken sıkıntı yok .yol yaptıktan sonra baş gösteriyor.izmir önerebileceğiniz iyi bir usta varmı can yakmayacak tipte.