Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ortalamam yuksekmi yoksa normal ? :/

'İ20 Forum - Club' forumunda Deskom17 tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. Deskom17

Deskom17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hasan aydin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Abiler hepinize hayirli gunler dilerim umarim hepiniz iyisinizdir :) size bir sorum olucak ben aranizda yeniyim 2013 model i20 1.4crdi sense arac aldik arac 13000kmde fakat ortalama 7.4 lerde geziyorum depoyu fulledimde ilk aldigimda 617km yazdi bu normalmi acaba? Bundan onceki aracim c3 1.4hdi 2011 modeldi ve full depoyla 850-900 yaziyordu ve yapiyodum aracta birde yazilim vardi yazilmsiz hali dahada az yakiyordu i20 sasirtti beni ben farkli bekliyorum tabi yinede motor farki agirlik farki dolayisiyla etkenler olabilir ama bi sorayim dedim abilerime sizin ortalamalariniz kac acaba :) herkeze saygilar birde aracta kis lastikleri var bunlarda etken olabilirmi acaba?

2. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    fransız araçları diğer dizel araçlara göre az yaktığı bir gerçek ama 7.4 de cok bence dizel bir araç için benzinliyle şehir içi 7-8 litre yakıyor getz belki bir sıkıntı vardır

3. Deskom17

Deskom17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hasan aydin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende anlamiyorum ama canim sklmiyor degil yani depo fullendi suan yarim harcandi yapilan 250km

4. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Yol bilgisayarina fazla guven olmaz 617 yazarken daha az yada daha cok gittigide oluyor babamin getz depoyu doldurunca 700-750 km yapiyor sehir icinde uzun yolda 1000 kmyi geciyor depo 45 litre sizin depoda 45 litre ise bu degerleri yakaliyacaktir sakin kullanimda tabi sikinti yoksa

5. Deskom17

Deskom17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hasan aydin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Uzun yola ciktigimda yani otobana falan 6.1 lere dusuyor 5.8 bile dustugu oldu ama sehir icinde firliyor birden 7 lere sehir ici diyemi belkide normal yasayip gorcez :) yinede sagolun

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sadece şunu söyleyebilirim çok aşırı fazla..

7. Deskom17

Deskom17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hasan aydin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bakalim abi full depoyla kac yapicak suan yarimda

8. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınızın daha bakımını yaptırmadınız sanırım. Km 13 binde. Biraz daha kullandıkça elbet düşecektir. Şehiriçi yüksek devirkullanıyorsanız çok da anormal değer değil bence. Uzun yolda 6.1 demişsiniz bu değer ortalama tüketimmi yoksa anlık mı? Anlıksa çok fazla. Yol bilgisayarına aldanma. Depoyu pompa atana kadar doldur tüket sonra bir daha doldur. Citroen araçlar çok az yakmıyor bence. Benim c4 şehir içi 7.8 ortalamasında geziyor. şehir dışı 4,9.

9. Deskom17

Deskom17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hasan aydin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yok abi uzun yolda normal tuketim 6.1 e dusuyor anlik sabitlendiginde 3-4 yaziyor simdi birde deviri dusuk tutucam oyle deniycem zaten devirleri ayarliyor kendisi ne zaman degistirmem gerektigni yaziyor onauyucam bakalim

10. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    arkadasım biraz fazla ama bu araçtan kaynaklanmıyordur kullanımdandır yeni kasa i20 lerde eski kasaya göre biraz fazla tüketim var bizde şu anda 3 tane i.20 var hemen hemen hepsi 6,1 le 6,5 arasında oynuyo ama hepimiz yumusak kullanıyoruz biraz sert kullandımı bunların hepsi 7 leri görüyo ama ilginctir 7 yi de görse 5,7 de de dolassa hepimiz şehir içi 720 le 780 arasında azına kadar doldurursan yol alıyosun bildigim kadarıyla ben servise cok giddim geldim bu konu da çünkü daha evelki aracım 2011 90ps lik i20 di cok ugraştım fazla yakıyor gidmiyor diye ama sonuç nafile sebeb olarakta bu araçlarda porogram degişmiş turbo ayarları düşürülmüş enjektör markaları degişmiş oyüzden böyle icin rahat olsun keyifle kullan

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    fransız üretimi araçlardan hyundai ye geçenlerin ortak şikayeti fazla yakması olmuştur, sürüş stilinizi değiştirmeniz şart, eski aracınızdaki değerleri yakalayamazsınız ama yakıt sarfiyatınızı herkesin bildiği yöntemlerle düşürebilirsiniz sık hava filtresi değiştirmek lastik basınçlarını uygun seviyede tutmak, gaz pedalını az kullanmak gibi. Fransız üretimi motorların teknolojik açıdan piston supap krank mili gibi motor iç parçalarında daha fazla magnezyum alüminyum benzeri elementlere sahip parçalar kullandığını daha hassas yapıda motorlar ürettiğini düşünüyorum bunlar hafif olursa motorun az yakacağı bir gerçektir eksozdan yanmamış mazotu dışarı atmıyor ya artık hepsinin piyasaya sürülme standartı var, basit örnek olarak HDI teknolojisi PSA otomotiv grubunun lisansı altındaki bir teknoloji haliyle peugeot citroen ve sonradan ford un benzerini yaptığı bir dizel iken hyundai bosch un common rail teknolojisini kullanır bence hyundaininki kendi üretimi yada fikri değilde teknoloji transferidir. Yinede seçme şansı verilse hyundai seçerdim orası bende saklı kalsın. Su bardağı tipinde tofaş şahin pistonlarını görenlerimiz olmuştur, bir dönem VTEC leri de gördük halen var enjektörü özel piezo kristalli vvti toyotaları da biliyoruz hiçbiri birbirinin benzeri oranda yakıt harcamaz hepsi başka oranda yakar elbet, Kore de benzin fiyatına takmadıkları bir gerçek olmalı benzin ve mazot burada pahalı işte.

12. grl1903

grl1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Güral Büyükcan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    dostum ben de 2013 model 1.4 crdi i20 kullanıcısıyım. Ortalama 6.1-6.2 civarında yakıyor şehir içinde. Sende ki değerler biraz fazla gibi geldi. birde dün depoyu fulledim, 200 km yaptım şehir içinde çeyrek deposu gitti. yani yaklaşık 700-800 km arası gidebiliyorum, şehir içi kullanımda.

13. power_i20

power_i20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Savaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar merhaba, bende aranıza yeni katıldım. Ağustos ayında 1.2 2013 i20 aldım, pek fazla binmeye vaktim olmuyor, benim sormak istediğim bir soru var değerlendirirseniz sevinirim.

Geçen hafta 76 km şehir dışına gittim, (bunun 15-20 kmsi şehir içi, gerisi otoban) çıkarken aracımın kmsi 6397, yol bilgisayarında gidilebilecek yol 362 km gösteriyordu. Gideceğim yere vardığımda aracın kmsi 6473 yol bilgisayarında ise gidilebilecek yol 307 km gösterdi, neden ikisi arasında bu kadar fark var? (76km - 55km ) ortalama yakıt tüketimim 5.8 gösterdi, bu oran 39 kuruşa denk geliyor, çok yakmış olmuyormu? (ortalama hızım 90-100 km)

14. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben depomu tabanca atana kadar doldurup yaptığım km ve aldığım yakıt tutarı ile bölerek buluyorum sizin ölçümünüz anlattığınız şekilde doğru olmaz ki

15. power_i20

power_i20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Savaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

evet biliyorum, ama 76 km yapılan bir yolda yol bilgisayarı neden ortalama yakıtı 5.8 gösterirken, gidilen yolu 55 km olarak görür? yada ben birşeyi farkedemiyorum :)

16. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben anlık tüketime takılmıyorum alınan yakıt / yapılan km bana yetiyor :)

17. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    bende de 1.4 crdi dizel var jump model.
    ilk 5000 km ye kadar 5-6 arası geziyordu.
    şu anda aracım 33000 km de ama 5000 km den sonra hiç 4buçuk litrenin üstünde görmedim yol bilgisayarında ne şehir içinde ne şehir dışında ama bulunduğum ilçe ufak bi ilçe. allah göstermesin ;)

ama gayet sakin kullanırım aracı.

Bu Sayfayı Paylaş