Merhaba Arkadaşlar, 1.6 Dizel Otomatik 2016 Model Elantra sahibiyim. Yaklaşık 1.600 km'de araç. Ortalama yakıt sakin kullanmama rağmen sürekli 6.1 ile 6.9 arasında değişiyor. Şehir içi trafiğinde ve Antalyadayım. Sizce bu normal mi, Bana biraz fazla geldi ? Sizin değerleriniz nelerdir ?
Merhaba, bence tüketiminiz şuan bile normal zamanla bir miktar daha düşecektir. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Antalya trafiği İstanbul kadar olmasa da berbat maalesef. Motoru çalıştır-durdur genelde yaptığınız yol kaç km? Her seferinde ortalama 5-10 km yol yapıp motor daha adam gibi ısınmadan gideceğiniz yere varıyorsanız fabrika verileri biraz zor.
Normalde çok fazla sürmüyorum iş yerine servisle gidiyorum ama dediğiniz gibi maksimum 10-15 km git gel oluyor. Çok yavaş çok sakin sürdüm 5.8'i yakaladım ama öylede aractan bişey anlamıyorsun
Yakıtı gayet güzel bence otomatik araç için.Zaman içinde biraz daha düşer yakıt.Kış mevsiminde malesef yaz aylarına göre 1-2 litre oynuyor motor geç ısındığından dolayı.En iyi yakıt ortalamasını 10.000 km den sonra yakalarsınız.
Skoda octavia var arkadaşımda 2015 model 1.6 Otomatik dizel 5.6 gördüm birazda onla kıyasladım açıkcası ama cevaplarınız için teşekkürler
Üstad, ben 1.3 linea ile 5.9-6.0 arası yakıyorum ama genelde çevre yolu yani şehir içi az girerim.. 1.6 otomatikle nacizane o değer makul...
yaklaşık aynı kmlerdeyiz istanbulda araç 6.8 gördümmü seviniyorum düşmeye başladı diye 7 civarı geziyor şuan gerçi çok kasmıyorum düşşün diye ama
Hocam bende manuel vites var, Antalya'da antkoop (dünyagöz tarafı)'da oturuyorum, iş yerim adliye, sadece ev iş yaparsam benim de yakıt ortalaması 6,0 - 6,8 lt arası oynuyor. İş başlangıcı ve bitişi kalabalık trafik ve kısa mesafeden dolayı çok yakıyor. Akşamları Konyaaltı, kaleiçi, Işıklar, Lara falan yapıyoruz yollar sakin olunca 5,0 lt'ye kadar düşüyor. Hatta daha altına düştüğü oluyor. Dün arkadaşın leon'a bindim 1.6 tdı ortalama kaç hacı dedim 8.6 lt'yi gösteriyordu Uzun lafın kısası yakıtınız iyi Üstelik otomatik vites
Teşekkürler cevabınız için, Bende Hurma'da oturuyorum ama iş yerim güzeloba'da malum aradaki trafiği biliyorsunuz çok fazla aracımla gitmesemde gittiğimdede o şekilde bi ortalama alıyorum bazense 7'leri gördüğüm oluyor.
2011 dizel otomatik era var. 100km de önce 43tl, ikinci denememde 50 tl çıktı. yüksek farkındayım ama kağıthane yokuslarina ve trafiğe verdim.