arkadaşlar getzimin sağ farının tırnakları kırık olduğundan ve far camları çizik-güneş yanığından dolayı puslu bir hal aldığından değiştirmek istiyorum ancak orijinal farlar 250 TL civarı bunun yerine 100 TL ye yan sanayi far almak mantıklı mıdır orijinal fara göre çok büyük fark veya performans kaybı var mıdır??
Orjinal herzaman iyidir. Peki yan sanayiyi alırsanız ne gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz? Orjinalinden daha kısa zamanda yüzeyi matlaşabilir. Kısa vadede satmayı düşünmüyorsanız orjinal alın derim.
100 liraya alacak olduğunuz farların içinde yükseklik işlemi gören far motoru olmadığı için bu özellikten muaf akalacaksınız. Fırat Beyin'de dediğim gibi kısa sürede uslanıp gideceklerdirde. Diğer bir husus ise yansıtıcı çanaklar orjinal gibi net çizgi vermeme olasılığıda çok çok yüksektir. İstanbulda birçok parça satışı yapan yerler var orjinal sıfır far motorlu 1 çift farı 400 liraya alabilirsiniz.
Birde su var orjinalde olsa yan sanayide olsa yeni takilan far digerinden parlak olacak . Butce yeterse tabiku orjinal yok pahali yan sanayi olacak derseniz far moturu takilan farlar var onlardan alin
Far motoru takılması için Getzin farına farın içi açılması lazım ve komple sökülmesi gerekir. Yan sanayi almaktanda temiz 2. el alınması taraftarıyım.
https://www.hyundaiclubtr.com/37326-depo-marka-far-nasildir.html Linkini verdiğim konu yakın zamanda tartışılmıştı. Bir inceleyin belki yardımcı olur.
Babamin getzde sag far yan sanayi ve eski motoru uzerinde faal calisiyor ne marka bilmiyorum ama araba memlekette olmasa yazardim buradan
Forumda farlardaki cizik ve leke giderme hakkinda konular vardi onlari okuyun bence yardimci olacaktir eger kurtarilabilir gibi ise bir yerdevfarkariniza bu uygulamayi yaptirmak daha ucuz olacaktir GT-I9003 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
2. el olarak al motorlu. Sıfır bence gereksiz çünki fiyatı çok yüksek. Çıkmacı yada pert araç parçalayanlardan temin etmek varken orjinalini bu kadar ödemek bence gereksiz.
Ben olsam kırık ayaklara plastik kaynak yaptırır farları da temizletir/temizler orjinal şekilde kullanırdım.
cumartesi günü maslak sanayide farı göstermeye gideceğim usta getir bakalım tamiri mümkünse tamir yaptırır kurtarırız dedi eğer uygun bir fiyat verirse temizletirim ya da zımpara cila alıp uygulamayı kendimde yapabilirim en mantıklısı bu gibi görünüyor