Herkese iyi akşamlar. Jant kapaklarım baya bi soyuldu döküldü çizildi. Bende yan sanayi kapaklara 50 60 lira vermektense orjinali ş yenilemeyi tercih ettim. ancak kapaklar bijonla tutuluyor sanırım. Kelepçe vs. Yok. detaylı bilgisi olan varmı nasıl sökeceğim hakkında. Malzemelerim hazır - sprey boya(jant gri) -zımpara Kapak fotoğrafı.
Lastiği sökmeniz daha iyi olur. Sökerken ve takarken çapraz şekilde bijonları söküp takın. Lastikçiye en son bijonları makina ile sıktırmaya gidersiniz. Eğer kapakları lastikçide çıkarayıp derseniz tanesini 5 tl ye çıkarıyorlar.( veya zamanında beni kazıkladılar) Birley olmaz araç üstünde boyamak istiyorum diyorsanız iyi bir izole ve a4 kapıtlarını kesip jant lastik arasına sıkıştırarak lastiğe boya gelmesini engellemiş olursunuz. Basit bir işlem, sökülebilir sprey olursa daha iyi olur. Bence jantları da bir elden geçirin derim kapağı boyadıktan sonra janttaki paslanma gözünüze çarpmaya başlar, daha sonra tekrar sök tak yapmazsınız.
Jant Kapaklarını boyamak haricinde Jantlarınızı da boyamanızı tavsiye ederim.Bayağı kötü bir görüntüsü var. Lastikleri siz kendiniz de sökebilirsiniz.Her lastiği tek tek sökün Önce saç Jantlarınızı boyarsınız ardından da Jant kapaklarını boyarsınız.Jantlarınızı Dikey vaziyette değilde yatay vaziyette boyarsanız daha pürüzsüz bir sonuç elde edersiniz. Jantla Lastik arasına Kağıt boya bantlarını kullanabilirsiniz.Hava da uygunsa ortalama bir lastikte 20 dakika ( Jant + Jant kapağı ) vaktinizi alır.
Janrları tek tek sökün. İlk önce jantlara tel fırça ile fırcalayip kaliteli bir siyah boya ile 3 kat boyayın kapaklarada 1000 zimpara ile güzelce zimparaladiktan sonra iki kat gümüş gri ardından iki kat vernik.
Ben boyadım zamanında. Konusu var. Ama zımpara olayı çok uğraştırıyor. Belli bir zaman sonra boya dökülüyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben olsam veririm boyacıya hem jantı hemde kapağı boyatırım. ne zaman bir işi kendim yapayım kar edeyim desem hep iki katı param çöpe gidiyor artık işi ustasına bırakıyorum kafam rahat ediyor
uğraşmayı seviyorum. ayrıyetten 25 liraya kapak bulamadım ben baya bi bakmıştımda.. 49.99 dan aşşa bulamamıştım .. otojapona bakayım bi
daha önce hiç kendi yaptığım bişeyden zararlı çıkmadım inşallah bundanda zararlı çıkmam Yorumunuz iiçin teşekkğr ederim
2 kat vernik attıktan sonra döküleceğini sanmıyorum.. Dökülürsede canım sağolsun gider sıfırını alırız
İşlem sırası ve bilgisi için teşekkür ederim. tel fırça değilde jantlarada zımpara düşünüyordum... tel fırça alırsam eğer kaliperide temizlerim bi zararı olmaz sanırım ?
Vakit bol öğrenciyim sonuçta.. taktik için teşekkür ederim yakın zamanda yapacağım.. kriko ve bijon anahtarını izmirdeki evde unuttuk yenisinide almak istemiyorum... mecbur arkadaşlardan bulcaz yakın zamanda yapacağım yaptığımda da detaylı anlatırım ..