Selam herkese, 2011 era'ya (dizel otomatik) kış lastiklerini takmak istedim. Bu kez yaz lastiklerini janttan ayırıp kış lastiklerini takmaktansa çıkma temiz jant bulup kış lastiklerini onlara takayım dedim. Böylece sök-tak maliyetinden en önemlisi de zamandan tasarruf edecektim. 4 adet çıkma çok temiz jant buldum. era'danmı söküldüğünü bilmiyordu satan arkadaş. jant üzerindeki tüm ölçüleri hatta seri numarasına kadar karşılaştırdık hepsi aynıydı. Bende gönül rahatlığıyla aldım. Gelin görün ki takarken porya deniyor sanıyorum 1 mm kadar bol geldi. Takan lastikçi de uzun yıllardır gittiğim bir arkadaş oda şaşırdı. Ölçtü biçti, seri numaralarını karşılaştırdı hepsi aynı. İnanamadı. Neyse çok hızlı gitme, şu iki ay kullan sonrada sökeriz bir daha kullanmazsın dedi. Şimdi sizlere sorum: böyle kullansam anladığım kadarıyla yük bijonlara bindi, sorun olurmu? 14 x100 orijinal sac jantlar nasıl böyle bir farklılık gösterebilir? çözümü bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
hyundai lerin jantları biraz farklı sanırım her 4*100 olmuyor diye biliyorum direk hyundai bir araçtan çıkma olması gerekiyor tecrübesi olanlar daha net bilgi verir..
Kendi jantınıza taktırsaydınız keşke ben olsam macera aramam arabaya öyle binmem Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
Tekerlek arabanın en önemi güvenlik parçalarından bir tanesi. Bence ne olur ne olmaz öyle gezmeyin Allah korusun Şimdiki masraftan kaçarken daha büyük masraf açmasın ve daha kötüsü cana zarar gelmesin. Arkadaşın dediği gibi imkan varsa iade etmenizi tavsiye ederim.
era göbek boşlugu 54.1 aynı olması lazım veya toyota jantı olabilir . orta göbekleri tornada büyütmüş olabilirler
kardeşim bijonlara güvenip araca binilir mi ki bijon jastiği sökerken kırılıyo koca aracı taşır mı parana yazık olmus ama canından ve sevdiklerinden kıymetli değil orjinal jantlarını tak ya da aldığın yerde emin olduğu araçtan söktüğüyle değiştir 2 sök tak parası vermiş olursun ama kafan rahat olur
göbek boşluğu oturmamış olabilir.. lacettinin 4x114 lük sac jantı yumurtaya olmaz mesela.. ön disk somunları da engel olur