Arkadaşlar Opet ve BP istasyonlarının depo kapaklarında sensör varmış.Eğer istasyon sahibi depo kapağını açarsa merkeze sinyal gidiyomuş ve hemen arıyolarmış niye depo kapağını açtın diye.Böylece depoya su eklemek imkansız hale geliyomuş.Bu duyumu 30 yıllık oto tamircisi halaoğlundan aldım.Sakın bu ikisinden şaşma dedi.Bu konuda bilginiz var mı?Gerçi bu forumda opet konusunda pek içaçıcı şeyler söylenmiyo ama bizim burda bi tane opet istasyonu var.Diğer firmalar sinek avlarken bu istasyonda her zaman kuyruk var.Bütün dizel araç kullanıcıları özellikle bu istasyondan alıyo yakıtlarını.Ben de ilk motorinlerimi hep ordan aldım.BP'den mi alsam acaba bundan sonra?
ben 5 yıldır bursadaydım, 2 ay oldu taşınalı, bu opet istasyonu nerdeki acaba merak ettim şimdi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ayrıca bpden mazot almanızı pek tavsiye etmem, çünkü çook yolda kalan duydum, aslında opet iyidir ama istasyon önemli tabii shell ve totalde iyidir, bazı po istasyonlarıda iyidir
Bursanın inegöl ilçesindeyim hocam.İnegölden Bursaya giderken organize sanayi ışıklarını hemen geçtikten sonra Zeynel İnegöl köftecisinin az ilerisinde kalıyo.
Opet hemen hemen Türkiye'nin her yerinde en iyi firmalardan biridir. Genel merkez, istasyonları çok sık denetliyormuş. Tuvaletlerine varıncaya kadar temizliğe özen gösteriyorlar. Uzun yola çıktığımda sadece opetten yakıt alıyorum ve opet istasyonlarında mola veriyorum şahsen.
Dedesi ve dayısı akaryakıt işletmeciliği yapmıs ve yapmakta olan biri olarak sunu diyorum ki; artık kaçak yakıt dısında mazota su katma olayı hiçbir firmada yoktur ve imkansızdır. Ulusal Marker olayı vardır. O yüzden, kalitesiz, kötü petrol de yoktur. Akaryakıt sektorunde hem devletin hemde uluslar arası makamların zorunlu tuttugu standartlar vardır. Bu standartların altındaki ürünler satılamaz ve maliyet acısından da bu urunlerin daha kalitelisi yoktur. Ürünler %99.99 aynı üründür. Sadece rafineri farkı ve kullanılan kimyasalın marka farkı vardır. Onun dısında formulleri aynıdır. Kaçak yakıt satan firmalar petroulu normalden daha ucuza satan yerlerdir. Piyasa fiyatının altında satıs yapan yerlerden uzak durmak lazım. Onun dısında tv den ve haberlerde söyle bir haber gördüm. Adamlar kaçak akaryakıt için sistemde gozukmeyen bir depo yapmıslar. Adam X markanın bayisi ama kendi kaçak yakıtınıda o X marka altında satıyormus. Yaptıkları mekanizma sayesinde istediklerinde kaçak depodan pompaya yakıt saglıyorlar istediklerinde ise faturalı akaryakıtı pompaya yolluyorlar. Fakat, yine bu kaçak mazotu normal kullanıcılara vermiyorlar, büyük araçlar ve ucuza mazot almak isteyenlere veriyorlarmıs. Birde sunu unutmayalım; akaryakıt firmaları içinde bence kötü firma yok. Akaryakıt satan kötü bayi vardır. O yüzden, markalara takılmak yerine düzgün bayi bulmak daha iyi olur.