Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Oksijen Sensoru Problemi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda serkan69x tarafından 11 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Arkadaslar aracin motor ariza isigi 1 senedir yaniyor yetkili servise goturdum oksijen. Sensöründe arıza yok yakita ve performansa etki etmez degissen. Bile yine ayni hatayı alicaksin yazik parana dediler bunu söylüyen yetkili servis olduktan sonra diyecwk. Bisey bulamadım lpg ustasıda arızalı diyor yakıt

fazla yakıyor anlamadım arızalı olsa neden degismesin

Duygu bunu beğendi.
  2. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    acaba sorun nedir

3. Atilla25

Atilla25 Guest

Maalesef işini bilmeyen bir servis ve ustalara denk gelmişsiniz.

Oksijen sensörü yakıt ekonomisini direk etkileyen unsurlardan birisidir. Doğru hava yakıt karışımını bu parça sağlar, eğer bu parçada arıza veya tıkanma var ise doğru hava yakıt karışımını sağlayamayacağı için yakıt tüketimi direk artar.

Servisin yapması gereken hata kodlarına bakmak, lambda sensörü hatası veriyor ise sensörü test etmek bozuksa yenisi ile değiştirmek değilse temizliğini yapıp kablo/soketlerini de kontrol ettikten sonra aracınızı size temiz bir şekilde teslim etmesi gerekir. Motor arıza lambası uyarısı devam ediyorsa sorunun çözümünü bulana kadar tüm parçaları tek tek kontrolü ve temizliğinin yapılması gerekirdi..

Bu tip servis ve ustaları hiç anlamıyorum, "bu arabada bişey yok ağabey, yapar öyle arada, takma kafana". Sen servissin kardeşim, araçta sorun var ise teşhisi koyup sorunu ortadan kaldırman gerekir.

Tavsiyem düzgün, kurumsallaşmış bir yetkili servise aracınızı götürmeniz yönünde olacaktır. Sonucunda sorunlar düzelmemiş ise hyundai genel müdürlüğüne şikayette bulunun..

uğurr ve Duygu bunu beğendi.
  4. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Gittigidiyor sahibinden gibi sitelerden bi elm327 alın 40-50 TL ye androidli telefon ile arıza ışığını sondurursunuz

Ariza ışığını sondurdunuz durduğu yerde hemen arıza ışığı yanarsa oksijen sensoru bozuktur.

Kullanmaya başladığınız, benzinde yanmadi, LPG ye geçtiniz, biraz sıkıştırınca yanarsa sorun yetersiz kurgulanmış (küçük kapasiteli enjektor veya nozzle) LPG kitindedir.

Aracın motoru kaç litre?

birolkeser bunu beğendi.
  5. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    2.7 litre daha yeni değiştirdim sistemi akl obd2 takıldı en son sistemi yetkili servis senin oksijen sensörün çalışıyor diyor. değiştirince yeniden yanıcak dedi. performansa ve yakıta etkisi yok dedi. diğer yetkili servise götürdüm o değişecek arızalı dedi. ne biçim iştir bu ben anlamadım valla

6. Atilla25

Atilla25 Guest

Serkan bey,

Oksijen sensörünün arızalı olduğunu tespit etmek için başka bir cihaza bağlayıp test ediyorlar. Sonucunda ise gerçekten arızalı olup olmadığının tespiti yapılıyor.

Ortada gerçekten arızalı, bozuk bir lambda sensörü var ise, kesinlikle değiştirmeniz gerekir. Lpg sistemi kullanın ve ya kullanmayın...

Aklıma Başka ihtimallerde geliyor.

Lpg sistemi motor arıza lambasını genellikle oksijen sensörü hatasından dolayı yakar.

Çoğunlukla bu hata mesajları yanıltıcıdır. Aslında ortada arızalı bir sensör yoktur. Aklıma, lpg enjektörünüzün nozul çapının yetersiz (küçük) gelmesi ve bu enjektörlerin ohm değerlerinin yüksek olabilme ihtimaline bağlıyorum. Motor hacminiz baya yüksek, bu araca gidecek enjektörün ohm değeri 2 olmalı, ve motora yeterli sürede yakıt püskürtmeli. Örneğin diyelim ki aracınızın benzin enjektörü 2,5 MS zamanda yakıt püskürtmesi yaparken lpg enjektörünüzün en geç 3,5 -4 MS zaman aralığında cevap vermesi beklenir. 2 ohm değil de 3 ohm değerinde daha güçsüz bir enjektör seçimi aracınızda güç kaybına yol açacaktır. Motor performansını kaybedebileceği gibi, doğru zamanda yeterli yakıt beslemesi yapamayacağından motor arıza lambası yakıyor olabilir.

Çözüm için sırası ile;

1- Oksijen sensörünüzde hata olup olmadığını netleştirmelisiniz.

2- Hata yok ise, Atiker genel müdürlüğünden yardım isteyin, deneyimli atiker ustaları tarafından lpg enjektörlerinizin ohm değerleri, nozul çapları vs. gibi husularda aracınızın motor hacmine uygunluk bazında tespit çalışması yapmalarını isteyin.

7. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    zaten araç emisyondan geçemedi bu zaten kanıtlıyor, bir yetkili servisin raporu var 1.blok 1.oksijen sensörü arızalı diyor diğer servis arıza yok diyor arıza yok ise neden benzinde arıza veriyor

8. Atilla25

Atilla25 Guest

Oksijen sensörünün görevlerinden biride emisyon değerlerini düzenlemesidir. Doğru hava yakıt oranını düzenleyemeyen arızalı bir sensör normalin üzerinde egsoz emisyonu seviyelerine sebep olacaktır.

Aracınızın egsoz emisyondan geçemediğini göz önüne alırsak oksijen sensörünüzün arızalı olduğu sonucunu çıkarabiliriz.

O halde ilk olarak sensör değişimini gerçekleştirin.

Motor arıza lambası problemi geçecektir. Eğer problem devam ediyorsa, bir önceki mesajımdaki 2. adımdan devam edin.

Kolay gelsin..

Edit: İmla.

9. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    servis yetkilisinin şimdi dediği usta sensörün arızalı olduğunu cihaza bağladığında görmüşler fakat değiştirdiğimizde yeniden lpgde arıza
    vereceği için birde lpgdeki kalibrasyon hatası riski yüzünden sağlam diyip yollamışlar. yani kısacası arızalı parçayı ilerde sıkıntı olabilir diye yüz göz olmak istemedikleri için
    parçayı değiştirmediler ama araçta sıkıntı var çok yakıyor 25 lt yakıyor 100 km de yani bunu 5.7 motor range rover yakıor lpgde kısacası yetkili servis korkuyor:)

10. Atilla25

Atilla25 Guest

İlgili servisin yaklaşımı çok ilginç?

Arıza kesin olarak tespit edilmişse değiştirilecek, kayıtsız şartsız!

Ayrıca motor arıza lambasının yanmasına sebep olan sensörün, değişimi yapıldıktan sonra da arıza vermeye devam edeceği fikrine nasıl ulaştılar, vallahi brovo o servise.

Siz en iyisi üçüncü bir servisle daha görüşün..

11. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    diğer servisin raporu var elimde gösterdim mutlaka değişmesi gerekir arızalı diye yazıyor, bence yaşı yüksek araçlara bakmak istemiyorlar

12. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Bende de 2.7 sonata var.

2.0 kadar olmasa da, 2.7 6 silindir de birim silindir hacmi yüksek motorlardan.

Bu yüzden uygun nozzle seçildi mi emin olunması gerekiyor.

2.7 motor için uygun nozzle ölçüsü 2.7-2.8 mm dır (gaz basıncı 1 bar olacak)

Emisyondan geçememesi katalitik konvertör sebeplide olabilir.

Arıza ışığını sildiler mi? Sildilerse hemen yandı mı?

Silmedilerse 50 TL ye elm327 almanizi öneririm.

İstanbuldaysaniz Avrupa yakasında, bende muhtelif cihaz bulunmakta yardımcı olurum elimden geldiğince.

Servisler özellikle elektronik arizalarda pek yetenekli değiller malesef.

13. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hemen yandı hemde benzinde yandı

14. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    O zaman kaçarı yok, sensör değişecek :)

Geçmiş olsun.

15. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Degisti 2 gün oldu benzin kullaniyorum sonra ayara gidicem lpg icin

16. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Cekis vites degisimi motoru sesi ya bu kadar arabayi etkiledigine hayret ettim simdi sukur guzel 500 tl ye mal oldu orjinal hyundai parca yetkili serviste takildi

Atilla25 bunu beğendi.
  17. brkblgn

brkblgn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Bilgin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Coupe FX (1996-2008)
    Çok yakmasının sebebi o2 sensörümüymüş?

<<bülent>> bunu beğendi.
  18. mbryan

mbryan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Denek
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    2004 1.6 Elantra'da kaç tane oksijen (lambda) sensörü var. 2 tane ise aynı tip mi almamız gerek yoksa ön ve arka oksijen sensörleri farklı tiptemidir. Satın almam gerekenleri söyleyebilir misiniz. Bir de marka olarak ne tercih etmeliyim.
    Uzun uğraşılarım sonucu aşırı yakıt tüketimi ve motor soğukken düzensiz çalışma nedenlerinden dolayı oksijen sensörünü değiştirmeye karar verdim.

MAERKEK bunu beğendi.
  19. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    https://www.hyundaibook.ru/en/Elantra/XD/power/fuel-p/datchiki-toplivnoy-sistemy

1.6 motor değil mi ? Gerçi.tüm motorlar için sensörler var

20. isikeren06

isikeren06 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Işık Eren Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Benim aracım soba borusu gibi duman atıyordu ve emisyondan zaten geçmedi. O2 sensörü arızalıydı yaklaşık 1 senedir, elm cihazı ile ben farkettim arıza ışığı yapmıyordu, bosch marka ile değiştirdim dumanı gitti aracın yakıtında değişen olmadı ama artık egzoz dumanı daha az geniz yakıyor ve duman çok daha az (kışın ayazda) Yani bu da demek o2 sensörünün yakıt karışım değerleri üzerinde büyük etkisi var. Yapaj mühendis boşuna yapmamış.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş