Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Oksijen sensörü sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda no good tarafından 28 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba Arkadaşlar, bir süredir devam eden check ışığının sürekli yanması sorunu için birkaç gün önce servise gittim. Sensörün biri temizlendi ancak servisten çıktıktan sonra yine yanmaya başladı. Yakıttan da olabiliyor bir süre kullanın, birkaç depo sonra sönmezse iki sensöründe değişmesi gerekir dediler. İki sensörün toplam fiyatı işçilik hariç 1200 TL :eek: Ne yapacağımı şaşırdım, bu sensörlerin değişmesi yerine başka bir çözüm var mı? Anladığım kadarıyla bu sensörler emisyon oranlarını düzenliyormuş. Örneğin bunu yaptırmazsak egzoz muayenesinden geçemez miyiz? Arabanın yakıt tüketimine pek etkisi yok sanırım. Bu şekilde kullanmak ne tip sorunlara yol açabilir? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hata kodu ne çıkıyor? Ona göre haraket edin araç nedir yakıt nedir

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.4 Benizli Getzimde başıma gelmişti, Hava filtresini değiştirdim, ve ertesi günü Trabzona yola çıktım, Gerede otobanını geçtikten sonra arabayı stop edip mola verdim arabayı çalıştırdım arıza lambası yandı. Baktım arabada herhangi bir aksaklık yok sonradan aklıma geldi hava filtresinin kutusunu tam otutturmamışım düzeltince ışıkta söndü. Maf sensörünü saf alkol ile temizliyorlar bir deneyin isterseniz, ayrıca rakam bana yüksek geldi.

4. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Araç Getz 1.4 benzinli 2010 model. Spreyle sensöre temizlik yapıp hava tuttular, arızayı da bilgisayarla sıfırladılar, fakat 5 dk. sonra yine yandı.

5. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bosch gibi başka marka sensör var mıdır daha ucuza?

6. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bosch car servise gittim, getze uygun olanın üretimi bitmiş, üniversal olanını soketleri değiştirip lehimleyerek takılabileceğini söylediler, fakat o da çok sağlıklı olmayacak gibi görünüyor. Orijinali de serviste pahalı. Servis dışı yarı fiyatına ama kutusuz orijinal parça getirtmekten bahsettiler boschta. Bu mümkün mü, servis harici yarı fiyatına kutusuz parça olur mu? Ne yapacağız? Bir fikri ya da önerisi olan yok mu???

7. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Yaptığım araştırma sonucunda sensör üreten 3 firmadan ikisi olan bosch ve denso firmalarının en çok arızalanan 2. sensörü üretmediklerini öğrendim. Bu firmaların alternatif olarak ürettiği soketsiz modeller var, onları kullanmak için araçtaki orijinal soket kesilip uygun ekipmanla bu alternatif sensörlere takılabiliyor. Ancak bu ne kadar sağlıklı olur; açıkçası tartışmalı ve garanti de vermiyorlar. ntk firmasının orijinal ayarında hazır soketli ve hiçbir işleme gerek kalmayan modeli var o da her yerde bulunmuyor. Orijinalinin yarı fiyatına ancak hiçbir firma bu tip elektrik aksamına yetkili servis gibi garanti veremiyor. O nedenle riski göze almayıp yetkili serviste değişimi yaptırdım; check engine ışığı söndü tabiki. Biraz pahalıya maloldu ama garantili iş oldu. Ayrıca yakıt tüketimi de azalacak. Bu arada ucuza taiwan ya da çin diye satılanlardan uzak durulmalı, beyne yanlış akım gönderip daha büyük arızalara da sebep olabilir dediler. Son olarak, bende lpg yok ama aracınızda lpg varsa bu sensörler çabuk arızalanabiliyor ya da check engine sürekli yanabiliyor dediler.

8. osmeyn

osmeyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Osman SARIYILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    kardeşim aynı sorundan bende mustaribim. benimde sensör değişti yan sanayi takıldı. hiç bir sorun yoktu fakat 1 hafta sonra arıza lambası tekrar yandı. gidip tekrar söndürdük 2 gün sonra tekrar yandı. tabi aracın arıza lambası yandığı sürede aracın yakıtındada artış oldu. ben havalar soğudu diye artış olduğunu düşünüyordu ama sanırım sorun sensörden. arkadaşta da 1.4 getz var onun sensörle benim yan sanayi sensörü değiştirdik acaba gerçekten sorun yan sanayi sensördemi diye 1 haftayı geçti benim araçta arıza lambası yanmadı ve yakıtt ciddi boyutta düştü, onun aracında daha 2 nci gün arıza lambası yandı. benimde yaptığım araştırmalar sonucunda bosh markaların gayet sağlıklı olduğu ve arıza lambası yanmadığını öğrendim ve şu adresteki internetten http://www.parcayedek.com/marka/465..._query=hyundai+getz+oksijen+sensoru&results=2 sensörü buldum. sitede canlı olarak destekte alabiliyorsun. aracın şaşe numarasını filan gönderdim ve bu sensörün aracıma uygun olduğunu ve herhengi bir sorun yaşamayacağımı söylediler. sanırım büyük ihtimalle sipariş vereceğim. zaten resimdeki sensör aracın üzerindeki orjinal sensörün birebir aynısı, yan sanayi olan sensör biraz daha farklı zaten. sizce bu sensörde de sorun yaşarmıyım.

9. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Dostum, bende aynı yanlışa düştüm ilk seferinde ve ürünü almaktan vazgeçtim. Resme baktım; bu sensör boschun getz için ürettiği sensör 1: yani üstteki sensör. Ancak 1. sensör kolay arızalanmıyor. Benim arızalı sensör 2.si idi: yani katalitiğin üzerinde olan, alttaki sensör, onun soketi ve kablo boyu farklıdır. Aman karıştırmayasın, boşuna para vermiş olursun. Bosch 2. sensörün orijinal soketlisini satmıyor; ancak alternatifi var, soketsiz ancak o da kataloğunda 1.nin alternatifi olarak görünüyor. Açıkçası çözüm olur mu? Bilinmez. En sağlıklısı sensör 2'nin, biraz pahalı olsa da, servisten değiştirilmesi bence. Zaten servis harici garanti veren de yok.

10. osmeyn

osmeyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Osman SARIYILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    yok kardeşim benim üstteki sensör arızalı manifolttan çıkan hemen radyatörün arkasında olan. bencede kolay kolay arızalanmaz ama benim gibi yaramaz ustalara denk gelirsen sensörü sökerken ucundaki metal bölümü yamulturlarsa o zaman arızalanır. acaba bu internet sitesindeki orjinal olanımı yoksa çakma bosch filan mı. ben onda kararsız kaldım. piyasada sorduruyorsun 300 tl internette yarı fiyatına buluyorsun. valla insan ne yapacağını şaşırıyor..

11. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bosch car servicelere sordun mu? Ben o sensörü bosch servis dışından ama güvenilir bir toptancıdan çok uygun fiyata buldum ama işime yaramadığı için iade ettim. Bilsem senin için alırdım:) Verdiğin fiyatların yarısına bulmuştum çünkü. Bu arada yakınındaki tüm bosch servislere sormanda fayda var; çünkü hepsi farklı fiyat veriyor. İnternetten güvenilir bir firmadan alınabilir; çünkü 14 gün içinde iade hakkın var ama firma gerçekten güvenilir mi ya da parçanın orijinal olup olmadığını nasıl bileceksin? Hepsi sorun. Parçacıda iade şansın olmuyor, ben iade ettim ama elemanın şaşkınlığına denk geldi, zaten toptancı olduğu için fatura bile kesememişti, yani bana toptan fiyatına satmıştı.

osmeyn bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş