Arkadaşlar merhaba Eski aracımın plakasına kayıtlı olan OGS cihazını aracımı sattığım zaman iptal ettirmiştim tekrar açtırmak için Fatih Sultan Mehmet köprüsü yolundaki OGS-HGS işlemleri yapan Ziraat Bankasına giderek açtırdım Ben araçla gitmedim park sorunu vs. olacak diye Zincirli kuyu'dan 58N Fatih Sultan Mehmet mahallesi otobüsüne bindim Narin sitesi durağında inip 3-5 dk yürüdüm sonra gittim içeri iptal ettirmiştim açtırmaya geldim diye Önce eski plakaya ait olan bilgileri cıkarttılar sonra vezneye geldim bir form doldurdum ev ve yeni aracın bilgilerini Veznedeki arkadaşa verdim dedi format için 15 tl alıyoruz:RpS_mad: format dediğide sanırım yeni aracın plakası vs. Bende sanıyorum ki işte cihazı bi yere götürüp PC deki gibi format atacaklar Sonra 20 tl verdim sabah 9 da gittiğim için paraları yoktu dedi 5 tl yide OGS nizin içine yükleyim iyi dedim yükleyin Eğer iptal ettirip tekrar acacaksanız Aracınızla gidebilirsiniz ben park sorunu olur diye gitmedim fakat Park yerleri varmış Yandex den resim aldım yardımcı olmak adına Köprüden önce son çıkıştan girip Etiler tabelası yönüne gidip ordaki OGS-HGS Otopark yazısını görebilirsiniz hatta bilseydim OGS yi hiç iptal ettirmezdim eğer iptal edilmemişse OGS'yi aldığınız Banka Şubesinde veya OGS'yi aldığınız Bankanın Diğer şubeslerinde Plaka değişikliği oluyormuş Faydalı olur diye paylaşmak istedim İyi forumlar
Çok sağol. Büyük ihtimal bana lazım olacak bi bilgi Yani iptal ettirmeden direk şubeye gidip plaka değişikliği yapıyorum dimi?
Evet Hakan eğer iptal ettirmezsen aldığın Banka'nın şubesinden veya Yine aldığın Bankanın diğer işlem yapan şubesinden yapabiliyorsun ama iptal ettirsende benim gibi FSM nin ordaki yeri ziyaret etmen gerekebilir
İyide format için 15 TL alıyorlarsa, zaten bu ürün 5 TL ye postanelerde satılmıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum? İptal olanı geri açtırmak pahalıya gelmiş yani.. Sıfırdan alınsaydı daha ucuz olurdu.
OGS cihazının ücreti 45 miydi 65 miydi neydi sizin dediğiniz HGS ama bende HGS ye geçmek istemedim çünkü HGS de sıkıntı yaşayanalar okumayanlar oluyomus o yüzden Eski sistem ile devam tamamen OGS bitince HGS ye geçiş yaparız
Dün plaka değişikliği yaptık Yalnız değişiklik yapmadan öncede bi kaç yerden geçtim bi problem olmaz herhalde dimi? dıtt diye öttü geçerken ücreti de aldı bişey olmaz herhalde
Birşey olmaz ama diğer aracın plakasına ait ya eğer o bi yerden geçerse kaçak geciş olacağından senin hesaptan düşer
boşuna uğraşmış bir de 15 tl vermişsniz. Bir dilekçe ile plaka değişimi yapılıyor, banka kanalı üzerinden.
eğer ücreti tahsil ettiği, geçiş esnasında ekranda göründü ise sıkıntı yok. Sorun, cihazı okumaz ise olur. Çünkü o zaman aracın plakasının fotoğrafı çekilir ve plakaya bağlı bir cihaz var mı kontrol edilir. plakaya bağlı cihaz yoksa 10 kat cezalı geçiş uygulanır
Yalnız Tolga bey ben OGS yi iptal ettirmiştim yoksa biliyorum banka üzerinden ücretsiz plaka değişikliğini yapıldığını ben uzun zaman araba alamam yaz cıkar öyle alırım diye düşündüm Ya geçtiyse
biraz LEŞ hesabı ama, eski OGS yi 15 TL aktifleştirmek yerine bankaların bedava verdiği HGS sistemi daha efektif olurmuş. En azından 20 TL yi HGS ye yüklerdiniz.... Devlet soyacak adam arıyor. Ne yapmışlar 15 TL lik merak ettim gerçekten....
Valla içinde 75 tl bakiye olunca mecbur kaldım gibi birşey oldu ayrıca hgs daha oturmadı sıcak bakmıyorum
arkadaşlar shell'den hgs aldım hemen ilk gişeden geçtim sorun yaşamadım harika bence alacaklara veya var olanlara şöle diyim yeni alacaksanız 30 bakiye + 6 shell ücret veriyorsunuz eğer varsa ' da online olarak yükleme yapabiliyorlar plakanızı söyleyin yeter *iptal ettirmeye gelince aldığınız banka iptal edebilir veya bakiyenizi yeni hgs aktarabilir *hgs geçis anında bazıları ceza yediğini söylüyor 15 gün içerisinde giderseniz ceza iptal oluyor
Hgs İlk çıktığı zaman 2 adet etiket veriliyordu.birisi cama birisi ruhsata geçen hgsden cıktım yanlıslıkla hgs çıkarmaya mahmutbey gişelerine gittim tek etiket verdiler ruhsata yapıştırılana ne oldu? Birde sahit oldum adam kaçak geçiş yaptım cezamı ödeyecegim diyor kasım ayından sonra gel dedi. gelde K...fretme