Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Özellikle Sabahları Frene Basınca Önden Ses Gelme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Prof.Matematik tarafından 2 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaklaşık 14 binde 2010 servis bakımlı accent era kullanıyorum.
    Sabahları kalkış yaptıktan sonra yokuş aşağı inerken hafif hafif frene dokununca önden ciuv ciuv tarzı sesler geliyor. Bu sesleri arada taksiciler fren yaptığında da duyuyorum.

Bu olumsuz bir durum mu?
    Çözümü var mıdır?

Bir diğer sorum da bazen ani fren yapmak gerekiyor.
    Frene asılınca sanki altında mekanik bir şeyler hissediyormuşum gibi oluyor.
    Araç ABS'li, bununla mı alakalı yoksa bu bir sorun mu?

Cevaplar için teşekkürler...

2. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    benim eranın sağ arka tekeri cızır cızır ötüyor. aldığımdan beri öyle
    15 bin bakımınında servis halletik dedi yine ötmetmeye devam etti, 30 bin bakımını iki hafta önce yaptırdım yine ötüyor yarın tekrar gideceğim.
    bi siprey sıkıp tamam oldu deyip yolluyorllar..

3. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sokaktaki hyundai accent marka arabalara dikkat ettim çoğunda bu ses var.

4. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynen benim arabada da var el frenini indirince de bu ses çıkıyor çok sinir bozucu bir durumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

5. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ani frenlemelerde fren pedalında titreşimler olur bu normal bi şeydir. Bu abs nin normal çalıştığının göstergesidir

6. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Ani frenlerde ABS çalıştığı için alttan mekaniğe benzer sesler gelir. Araç fren sistemini kontrol eder normaldir.

7. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    abs fren sisteminin çalışma prensibi budur zaten. normal frenlemede değil ani frenlemede diske hızlı vuruşlar yaparak blokajı önler ve direksiyon hakimiyetini kaybetmemenizi sağlar. tabi fren pedalı da bu sırada ayağınızın altnda dağılacakmış gibi titreşir. özellikle rampa aşağı frene basarak indiğinizde çıkan inilti sesleri balatalarınızın bittiğinin göstergesidir. balataların seviyesini saptayan ince bir sac vardır. belirli bir aşınmadan sonra sac diske sürtmeye başlar ve bu ses çıkar. birde abs'li olmayan fren sisteminde sıkça yaşanan bir konuya değinelim. eğer araçta abs yok ve frene bastığınızda pedal ağayınızı gıdıklar gibi hafifçe aşağı yukarı oynarsa ve yüksek hızlara yapılan frenlemede direksiyon sarsılıyorsa fren diskleri yamulmuştur.

8. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    @sametk

Teşekkürler.
    Son yazdığınız cümle ile beni aydınlattınız. Aynısını admirem ile yaşıyorum. abs yok 120-130 gibi veya hafif inişlerde direksiyon titriyor. 120 gibi iniş aşağı giderken frenleme yapınca ön konsol dağılacakmış gibi ve kaput titriyor hem de çok aşırı.

Düzenleyen : kaan20

9. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Güzel anlatım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    2009 dizel era sahibiyim,sabah ilk yola çıktığımda bende de ötme var aldığımdan beri.Ancak biraz frenler (veya arabanın bilmiyorum kesin olarak) ısınmasının ardından ses falan olmuyor frenlerde.Konuyu açan arkadaşın da özellikle sabahları yazmasından benim çıkardığım bu.

11. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    eğer disklerinizde aşırı incelmeyoksa tornada taşlama işlemiyle düşük bir rakama tamir ettirebilirsiniz. çoğu tornacı çiftini 20tl gibi bir rakama düzeltebiliyor. işçilik ortalama 30 lira kadar. ancak diskler fazla aşınmışsa tornacıya boşuna gitmeyin yenilemenizi öneririm. disklerin torna kurtarır veya kurtarmaz kısmına da tamirciniz karar versin tornacı değil. çünkü tornacılar genellikle alacakları paraya baktıkları için her diski taşlıyorlar.

Bu Sayfayı Paylaş