şimdi bu ötv indiriminden sonra bizim eralar ne olacak arkadaşlar ? Benin 2008 model 1.4 team aracım var 16000 km de bayiye götürüp takas edip 1.5 dizel team alsam benim aracımı kaça alırlar ne kadar fark veririm ?
57 ye aldıgımız aracı 41 e alırız dediler..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
Bence ikinci el araç fiyatlarında pek değişiklik olmayacak.2007-2008 modeller dışında tabi.Sonuçta sıfır araç almaya gücü olmayanlar yine ikinci ele gideceklerdir.karlı çıkacak olanlar ise şimdi sıfır araç alanlar olacak.bir yıl sonra satmaya kalkarsa aracından kar bile edebilir.
Ben'ce tam tersi 2. el piyasası tamamen duracak, galericiler esnaflar mahvoldu, adamın elinde10 tane araba olsa 5.000TL'den 50.000TL içerde, hele'ki bu kriz ortamında toparlamaları çok zor...
Olurmu.... diyelimki 2004 admire 1,6 normalde piyasası 15,000 tl.... 17,000 tl ye sıfır 2009 1,4 era varken;kim 2 bin tl daha vermeyip 2004 admireyi alır?
ikinci el piyasası tamamen duracak çünkü şu anda herkes sıfır araç alma peşinde. o yüzden ikinci eller elde kalacak ve galerilerde bol bol birikecek. soranı bile olmayacak. böyle oldukça da fiyatı katlanarak düşecek. ikinci el arabası olup da satmak isteyen bitti demektir.
bence firmalar ötv indirimi kalktıktan sonra araçlara tekrar zam yapacaklar. 2. eli öldüremezler. Yoksa onlarca galerici kapatır gider.
herkese selam ikinci el veya sıfırdaaraç alacak olan hertürlükarlı üçay sonra düzelecek diyorlarfakyapmaz alanbusüre zarfındazaten alacagını alır üçayınsonunda kimseningidipte3 aydolduaraba alma zamanı geldi diyecegini sanmıyorumnerden bakarsanız bakın araçlarımızın kendi degerini bulmasıen erken seneye yaz diyorumama şunuda aklımda geçirmiyorum değil busürezarfında araç satışı yapılan sıfır otolara güngelir devlet şunun bununvergisideyip dehlemesinolurTC burası
Ben sadece fiyatlar aynı kalır dedim.Satılabilir veya satılamaz diye yorum yapmadım.Tabiki arada çok az bir fark varsa adam gider kredi çeker yine sıfır araç alır.Fakat üç ay sonra herşey yine aynı haline geri dönecek.Sonuçta devlet ÖTV yi yüzde 37 olarak almaya devam edince fiyatlarda yukarı çıkacak.Bu üç ay zarfında sıfır araç alanlar piyango çarpmış gibi olacaklar.
walla daha borçlarımız duruyor taksitlerimiz nasıl olacak bu iş anlamadım ancak son taksitte bi uçurumdan aşağıya atıp caskodan paranı alacan başka çare yok yoksa paranı çıkartamazsın