Arkadaşlar Merhabalar ufaktan bişiler yapmak istiyorum. İnceden elimde var olan cihazlar var sizce bunlardan bişiler çıkarmı? Birde Resimlerde görüldü gibi çift mid takımı mevcut bunları kapılara döşediğim taktirde Elimde Var olan Pionner hoparlörleri pandizot kısmındaki eski oval kolonlar ile değiştirsem sese bir dezavantajı olabilir mi? yahut önerisi olan varmı ? Bu arada Sub kabinini kendim yapmış bulunmaktayım tüm litre hesapları firmanın verdiği teknik verilere göre yapıldı daha önceki aracımda kullanıyordum gayet memnunum birde içine ses yalıtımı yapma gereksimi duymuştum [/URL][/IMG][/URL][/IMG] [/URL][/IMG] Cihazları Ufaktan incelemk gerekirse 1, Pilippo po-950 Amfi 4 ohms 430 rms 2 ohms 700 1 ohms 1000 2, Kamosonic @15 2000walt amfi ( midler bunlara bağlanıcak tabi pionner larda ) 80WX4 +250WX1 3, Ass Ex 265v1 Profossonal 16 cm 225 Walt 70 rms 4, JBL GTO-6508C 16cm 210 walt 70 rms 5, Pioneer Ts a6983s 440 Watt( safkan orjinal ) 6 2 Adet Jbl Gto-804 20 cm Subwoofer 800 walt 200 rms
aramıza hoşgeldiniz.. formun kuralları gereği tanışma kısmından kendinizi tanıtırsanız, arkadaşlar öneride bulunur. hava portu olmadan iyi vuruntu (yani bass sesi) alamazsın
Forum kurallarını okumuştum aslında,siz söylemeden kendimi tanışma bölümünde tanıttım. Neyse önemi yok konuya gelecek olursak zaten kabinde port var,ama çalışma düzeni L port üzerinde çalışıyor. Montajın son resmi olmadığindan sizde haklısınız resimde pek gözükmüyor.kabin litre hesapları dediğim gibi firmanın verdiği litreler üzerinden yapılıp montajlandı dinleme fırsatımızda oldu gerçekten iyi bir performans ortaya çikardı zaten kabin arasına bölme koydum yoksa sesi arkadaşımın dedi gibi verimsiz alabilirdim. Son olarak bunları aracında kullanicam saygılar
Aslında çözülmesi gereken soru bu sistemde sadece midler yeterli mi? Yoksa arkalara pionner' larıda koymalimiyim koyarsak gerçekten iyi bir ses alırmıyım? Malum sub ları mono amfi besliycek diğer amfi ise mid ve pionnerı
şimdi elinizdeki parçalar güzel ovalleri kabinden ayırıp direk arka pandizotun arkasına takabilirsiniz. konusu var . https://www.hyundaiclubtr.com/33071-era-ve-arka-hoparlor-degisimi.html jblleri de ön kapıya takabilirsiniz ölçüsü de uyuyor zaten. basslarıda pilippo ya köprülü bağlarsanız on numara ses alırsınız. 1 tane mid takımı artıyor arabada yer kalmadı
Vallahi üstad aynen dediğin gibi kafama yatıyor iyi güzel hoşta malum sistem işi bizler daha dahada fazlasını istiyoruz.Şahsen şu fazla kalan midi de takmayı çok arzuluyorum. Ama problem taktığımda ovaller midlerin sesini bastırırsa bir işe yaramaz diye de düşünmüyor değilim.
aslında çok güzel sistem var elinde.. Bunların hepsini de bağlayabilirsin.. dediğin şekilde de bağlantı yapabilirsin.. 1 anfiye = 1 subwoofer + 1 mid takımını besleyecek şekilde de bağlantı yapabilirsin.. Pioneer kolonlarını teyb kaldırır zaten.. mid takımının birini önlere, diğerini arkaya, ovalleri de arkaya bağlayabilirsin. Arkaya resimdeki gibi pandizot da yaptırabilir veya hazır olanlardan satın alabilirsin..
gerekli ses ayarlamaları teyp ve amfi üstünden yapılabilir ama boşta kalmasın diyorsanız yukardaki gibi bir pandizot yaptırıp 2si oval 2si mid olacak şekilde hepsi de bağlanabilir ben orjinal aksesuarlar üstüne öneride bulundum size kalmış birşey tabiki