Arkadaşlar 2003 admire arabam daha önceleri yol bilgisayarı yakıt tüketimini 7.5 -8.5 arası gösterirken şimdi ne kadar yavaş ne kadar az devirli kullansamda 11.2 lerden aşağıya düşüremiyorum. Önceden agresif kullandığımda en fazla 13.5 lara çıkardı şimdi 22 leri görüyorum. Ne oldu da araba birden bu kadar fazla yakmaya başladı anlamadım. Yol bilgisayarını hergün resetliyorum ölçüyorum ve kafayı yiyorum. 50 ytl benzinle ekranda gidilebilir mesafa 210 Km olarak çıkıyor . Sanki araba benzinin ucuzladığını anladı tüketimi artırdı Yardımlarınızı bekliyorum Düzenleyen : sedatdeniz
bi servise gösterin bence normal değil ya iblgisayarda bozukluk var ya da araba gerçekten bişeyler olup arttırdı
Sadece Göstergedeki değerler üzerindenm ikonuşuyorsunuz.Bir benzin alıp test edin derim ben belkide.Ama muhtemelen göstergede bir problem var gibi..
Soğuk havalarda motor ısınana kadar yakıt sistemi "zengin karışım" yani az hava çok yakıt şeklinde çalışır tabi bu'da ortalama yakıt tüketimini etkiler dolayısıyla kısa mesafelerde ortalama değeri düşürmeniz pek mümkün değil, ancak uzun yol yaparsanız düştüğünü göreceksiniz...
ne kadar çok sıfırlarsanız yol bilgisayarını o kadar yüksek olduğunu göreceksiniz...dert etmeyin artık sıfırlamadan kullanın zamanla düşecektir yine..